Diederik Jekel is om: ‘De economie moet weer aan’

Na al die weken in lockdown wordt iedereen een beetje Jort Kelder. Zelfs Diederik Jekel is om: de economie moet weer gaan draaien, gaf hij dinsdagavond aan in RTL Boulevard. Waar hij de afgelopen weken vooral druk was met zijn opgeheven vinger, ziet Jekel nu in dat je niet twee jaar kunt wachten op een vaccin. “Het beste is om thuis te blijven qua veiligheid, maar we moeten met z’n allen nu weer die economie wat laten draaien. We zijn het ook zat om binnen te zijn.”

Het lijkt erop dat de kappers volgende week al open mogen. “We moeten ook naar de kapper. Belangrijk is wel gewoon dat we zo veel mogelijk op onszelf letten. Was je handen voor je gaat en als je dag ervoor symptomen had, ga dan niet.”

Met gezond verstand is het prima te doen, zegt Jekel nu. “Zorg ervoor dat je je afstand houdt waar mogelijk, zodat we er in elk geval voor kunnen zorgen dat de kans dat we de kapper besmetten, waardoor die weer anderen besmet, zo klein mogelijk is.”

Minister-president Mark Rutte lijkt vanavond met nog meer goed nieuws te komen. “Per 1 juni kunnen we als het goed is het terras weer op. Dat is heel mooi.”

Is terraszitten nu wel veilig volgens Jekel? “ Ook daar geldt eigenlijk een klein beetje hetzelfde: hou zo veel mogelijk rekening met elkaar. Op het moment dat je zelf het terras op gaat – en dat willen we allemaal – en er zes uur op gaat zitten en helemaal lam wordt… Ik snap dat we dat willen, maar iedereen wil en we kunnen maar dertig procent kwijt op het terras momenteel.”

Lees ook:
BLVD’s boze tante Diederik Jekel: ‘Wil geen zeurpiet zijn’ (27 april)
RTL Boulevard-ster Diederik Jekel is heteroseksueel (3 mei)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen