Andries Knevel niet wereldvreemd, kent Britney Spears

Andries Knevel mag dan wel in den Heere zijn en zich omringen door EO-types met prehistorische normen en waarden, maar dat betekent niet dat hij wereldvreemd is. Hij weet bijvoorbeeld alles over de schandalen van Britney Spears. Dat zegt zijn dochter Marije Knevel op Radio Veronica. Andries weet heel goed wat er allemaal speelt, zegt Marije. “Mijn vader is soms beter op de hoogte van het nieuwste schandaal van Britney Spears, bij wijze van spreken. Ja, deze man weet alles.”

Ze vervolgt: “Dus het is niet zo, nou ik weet natuurlijk niet wat streng gelovig is maar het is niet zo dat hij in die zin wereldvreemd is of niet weet hoe de wereld in elkaar zit.”

Radio Veronica-dj Martijn Muijs sprak in de ochtendshow uitgebreid met Marije. “Hoe vervelend vind je het om altijd weer geconfronteerd te worden met die beroemde vader van je, Andries?

Marije Knevel: “Nee, ik vind het niet vervelend. Ik ben hartstikke trots op mijn vader. Ik word gelukkig niet met hem vergeleken maar het is wel dat je denkt: ‘Ja jongens, ik ben 32, ik heb ook mijn eigen identiteit.’ Maar ik snap het, ik ben zelf natuurlijk ook tv-maker geweest. Dit is het eerste waar ik zelf ook naar zou vragen omdat het gewoon lekker is. Andries Knevel, zo’n strenge man denken mensen vaak. Zo’n Evangelische man en dan zo’n rode dochter ernaast. Voor de mensen die dat niet weten, mijn haar is heel erg rood, het staat in de fik. Dus dat matcht niet met het beeld van mensen, denk ik tenminste. Ik begrijp het wel.

Martijn Muijs: “Maar hoe is je vader dan in het echt, thuis?

Marije Knevel: “Echt zo’n lieve zorgzame man. Hij belt mij elke avond. Ik moet bekennen dat ik hem niet elke avond opneem.

Martijn Muijs: “Waar belt hij dan voor?

Marije Knevel: “Gewoon, hoe gaat het met je? Dat is eigenlijk altijd zijn enige vraag. En hij is heel erg grappig. Voor de mensen die mij hebben gezien in Ladies Night, ik ben natuurlijk wel gewoon aanwezig, blij, enthousiast. Maar dat zijn eigenlijk allemaal dingen wat ik van mijn vader heb.

Martijn Muijs: “Hoe kan het dat je vader op televisie zo anders overkomt?

Marije Knevel: “Ja, ik denk dat dat vooral nog het beeld van vroeger is. Van het Elfde Uur, was natuurlijk een talkshow ook maar wat meer op het nieuws. En dat hij later, met programma’s die hij heeft gemaakt. Oh jongens dan moet ik het natuurlijk wel goed zeggen. ‘Andries en de Wetenschappers’ heeft hij gemaakt, en ‘Toen Was Geloof Nog Heel Gewoon’. Voor mijn gevoel zie je dan de echte Andries. Hoe ik hem al ken. Het is niet zo’n strenge vader.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen