Andries Knevel niet wereldvreemd, kent Britney Spears

Geplaatst op do 07 mei 2020 om 14:45

Andries Knevel mag dan wel in den Heere zijn en zich omringen door EO-types met prehistorische normen en waarden, maar dat betekent niet dat hij wereldvreemd is. Hij weet bijvoorbeeld alles over de schandalen van Britney Spears. Dat zegt zijn dochter Marije Knevel op Radio Veronica. Andries weet heel goed wat er allemaal speelt, zegt Marije. “Mijn vader is soms beter op de hoogte van het nieuwste schandaal van Britney Spears, bij wijze van spreken. Ja, deze man weet alles.”

Ze vervolgt: “Dus het is niet zo, nou ik weet natuurlijk niet wat streng gelovig is maar het is niet zo dat hij in die zin wereldvreemd is of niet weet hoe de wereld in elkaar zit.”

Radio Veronica-dj Martijn Muijs sprak in de ochtendshow uitgebreid met Marije. “Hoe vervelend vind je het om altijd weer geconfronteerd te worden met die beroemde vader van je, Andries?

Marije Knevel: “Nee, ik vind het niet vervelend. Ik ben hartstikke trots op mijn vader. Ik word gelukkig niet met hem vergeleken maar het is wel dat je denkt: ‘Ja jongens, ik ben 32, ik heb ook mijn eigen identiteit.’ Maar ik snap het, ik ben zelf natuurlijk ook tv-maker geweest. Dit is het eerste waar ik zelf ook naar zou vragen omdat het gewoon lekker is. Andries Knevel, zo’n strenge man denken mensen vaak. Zo’n Evangelische man en dan zo’n rode dochter ernaast. Voor de mensen die dat niet weten, mijn haar is heel erg rood, het staat in de fik. Dus dat matcht niet met het beeld van mensen, denk ik tenminste. Ik begrijp het wel.

Martijn Muijs: “Maar hoe is je vader dan in het echt, thuis?

Marije Knevel: “Echt zo’n lieve zorgzame man. Hij belt mij elke avond. Ik moet bekennen dat ik hem niet elke avond opneem.

Martijn Muijs: “Waar belt hij dan voor?

Marije Knevel: “Gewoon, hoe gaat het met je? Dat is eigenlijk altijd zijn enige vraag. En hij is heel erg grappig. Voor de mensen die mij hebben gezien in Ladies Night, ik ben natuurlijk wel gewoon aanwezig, blij, enthousiast. Maar dat zijn eigenlijk allemaal dingen wat ik van mijn vader heb.

Martijn Muijs: “Hoe kan het dat je vader op televisie zo anders overkomt?

Marije Knevel: “Ja, ik denk dat dat vooral nog het beeld van vroeger is. Van het Elfde Uur, was natuurlijk een talkshow ook maar wat meer op het nieuws. En dat hij later, met programma’s die hij heeft gemaakt. Oh jongens dan moet ik het natuurlijk wel goed zeggen. ‘Andries en de Wetenschappers’ heeft hij gemaakt, en ‘Toen Was Geloof Nog Heel Gewoon’. Voor mijn gevoel zie je dan de echte Andries. Hoe ik hem al ken. Het is niet zo’n strenge vader.

Foto: EO
20 Reacties op “Andries Knevel niet wereldvreemd, kent Britney Spears”


 1. Defano28

  Ik vind hem helemaal niet streng overkomen, lijkt me idd een aardige kerel los van z’n achterhaalde normen.

 2. Tijs vd. Brink

  Ik ken Brit nie…

 3. Dick

  Andries is een fijne vent.

 4. Shitney

  Bah nu heb ik een beeld voor me van Knevel die zich aan het afroetsjen is op de Baby One More Time schooloutfit-video van Britney.

 5. Sjaak

  Prima vent. 1 vent meerdere venden.

 6. Mark

  Oh Andries, I’m a slave especially for you

 7. Paul

  WAAROM staat daar een foto van een oude man met een bril, in plaats van een foto van de 34 jarige Marije met vlammend rood haar?
  Ben best wel teleurgesteld nu.

 8. Anouk

  Eerlijk is eerlijk, ik heb hem meegemaakt en het is echt een goede vent.
  Erg leuke humor ook. Dat hij streng, betweterig of niet openstaat voor andere religie is hem aangepraat klopt niet.

 9. Apfelflapf

  Ik ken hem nog uit z’n rockers-periode . Hij ging echt keihard op Guns n Roses , daarna is er iets geknapt in z’n brein .

 10. Donald Dumb

  Hij weet ook wat brute deathmetal is…

  En Britney Spears. Dat was iets uit de jaren 90.
  Hij loopt achter…

 11. Kent Britney Spears ook Andries Knevel?

  Zou hem vast wel heel Lucky maken als dit zo is.

 12. Stefan

  Oh yeah hit me one more time baby andries

 13. Eva

  God zij met u

 14. LOLU

  Britney Spears is net zo relevant als die niet bestaande god van je.

 15. man pan

  Ik denk dat we binnenkort Marije Knevel bij de NPO terug zien, John is bezig met een grote rode viltstift in de werknemerslijst bij Ladies Night.

 16. Piet Pannelap

  Rare kerel. Stiekem rukt ie zich op haar albumfoto af. “Hit me one more time”… ouwe viespeuk.

 17. Henk

  Zij zong vroeger in een kerkkoor en was ooit een braaf meisje. Dat soort mensen worden vaak gebruikt als uithangbord om mensen te bekeren.

 18. 😷Paulus

  😷Dat Andries veel over mooie Britney👩‍🦳 weet kan ik mij wel voorstellen. Hij houdt het netjes. Maar wat vele niet weten is dat👩‍🦳sex verslaafd is.Haar geilheid was voor veel Exen een nachtmerrie, zelf haar lijfwacht moest een heenkomen zoeken. Die arme😞moest tot de rechter wenden om met rust gelaten te worden. 😁

 19. BRAAK

  Die pedante religieuze vieroog kunnen we missen als kiespijn, zie de kijkcijfers.

 20. Donald Dumb

  Tijdens zijn tv programma’s of de opnames daarvan een flink portie black- of deathmetal opzetten zal hem wel wegjagen, Braak…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.