Sites RTL Boulevard en RTL Nieuws gaan op in RTL.nl

RTL kondigt enorme veranderingen aan op online gebied: de verschillende online merken van het mediabedrijf gaan straks allemaal op in het centrale RTL.nl. Dat heeft een woordvoerder laten weten. De digitale portfolio van losse apps en websites van RTL is het afgelopen jaar al teruggebracht tot zes, maar ook Bright, Eigen Huis & Tuin, RTL Z, RTL 7 Darts en VTBL verdwijnen nu: die gaan deze maand op in RTLNieuws.nl. Volgend jaar gaan RTL Boulevard en RTL Nieuws weer op in RTL.nl.

De content van de eerstgenoemde vijf merken zullen op de site van RTL Nieuws terug te vinden zijn onder kopjes als Tech, Sport, Lifestyle en Economie. “De losse programmawebsites gaan tijdelijk over naar RTLXL.nl.”

RTL verwacht in het eerste kwartaal van 2021 het gehele aanbod, inclusief de online activiteiten van RTL Boulevard en RTL Nieuws, onder te brengen in het nieuwe platform RTL.nl.

Welke merken blijven wel zelfstandig bestaan? “Videoland, Buienradar en Evajinek.nl blijven naast RTL.nl bestaan.”

Algemeen directeur Sven Sauvé laat weten: “RTL heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op digitaal vlak. Op het gebied van streaming is Videoland als platform niet meer weg te denken in het Nederlandse medialandschap. Daarnaast zijn er uitstekende redacties aan het werk die digitale RTL-content maken waar ze heel veel bezoekers mee bereiken, maar wel versnipperd.”

De oplossing is focus, vervolgt hij. “We willen die rijke content samenbrengen op één consumentgericht platform, RTL.nl. Zo creëren we één omgeving die makkelijk te vinden is en waar bezoekers hun persoonlijke voorkeuren optimaal kunnen beheren.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen