Cilly Dartell heeft longkanker: ‘Minder gunstig stadium’

Cilly Dartell stopte veertien jaar geleden ‘na zo’n 150 pogingen’ met roken, werd vier jaar geleden getroffen door longkanker en is nu wéér de klos: in februari is bij haar opnieuw longkanker vastgesteld. “En dit keer in een minder gunstig stadium“, vertelt ze op Instagram. Dartell, die in 2012 werd ontslagen bij Hart van Nederland en sindsdien nog slechts af en toe op televisie is, zoals bijvoorbeeld vorig als gastpresentatrice bij Koffietijd, voelt zich op dit moment niet bepaald gelukkig.

Dartell gaat op dit moment door een hel heen. “Het zal jullie wellicht zijn opgevallen dat het de laatste maanden wat stil is op mijn social media. En aangezien ik steeds vaker de vraag krijg: ‘Hoe gaat het met je?’ heb ik toch maar besloten er niet meer omheen te draaien en te vertellen dat het helaas niet zo goed gaat.

Door de coronacrisis is Dartell niet in Nederland, maar in haar woonplaats in Florida in behandeling gegaan. “Een gecombineerde chemo-/immuuntherapie werd het advies. Het oorspronkelijke plan om me in het Antonie van Leeuwenhoek in Amsterdam te laten behandelen, werd door het coronavirus in duigen gegooid. Er zat dus niets anders op dan om me hier in Florida over te geven aan de specialisten. En ook dat voelt inmiddels goed.

De chemo/immuunbehandeling volgt ze nu al een paar maanden. “Maar het is nog te vroeg om te zeggen of het aanslaat of niet.

Ze zit er af en toe behoorlijk doorheen. “Ik ben in volle kracht de strijd aangegaan en zal dat blijven doen, maar ik moet wel bekennen dat het me niet altijd even makkelijk afgaat. Het is behoorlijk pittig allemaal. Gelukkig is mijn man en steun en toeverlaat Jan bij me en dat is superfijn.”

Onze kinderen spreken we heel regelmatig en dat vergoedt een beetje het gemis van het elkaar niet kunnen zien. Ook is het heerlijk dat vrienden van all over the world af en toe via de app laten weten dat ze dichtbij zijn. Ik had graag wat vrolijkers gemeld, maar helaas is het even niet anders.

Lees ook:
Cilly Dartell: ‘Vinden tv-zenders mij te ver wonen?’ (2018)
Cilly Dartell (60) in 2016 getroffen door longkanker (2018)
Cilly Dartell terug op tv: aan de slag voor Koffietijd (2019)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen