Cilly Dartell (60) in 2016 getroffen door longkanker

De 60-jarige Cilly Dartell, tegenwoordig woonachtig in Florida, werd in 2016 – vier jaar na haar ontslag bij Hart van Nederland – getroffen door longkanker. Dat onthult ze vandaag in een gesprek met weekblad Story. Advocate Bénédicte Ficq is momenteel volop in de media om te vertellen over haar juridische strijd tegen de tabaksindustrie en die strijd zal Dartell van harte steunen. Op de vraag wat haar leven heeft veranderd, zegt ze: “De longkanker die in 2016 bij me werd geconstateerd.”

Nooit eerder liet Dartell zich hierover uit. “Ik heb er tot nu toe nooit in interviews over gesproken en het gaat inmiddels weer hartstikke goed met me.”

De longkanker is veroorzaakt door roken. “Ik ben twaalf jaar geleden na zo’n honderdvijftig pogingen gestopt met roken. Als ik dat niet gedaan had, was ik er waarschijnlijk niet meer geweest. Ik kan iedere roker aanraden te stoppen.”

Inmiddels is ze hartstikke gelukkig, al had ze op oudjaarsdag bijna een inzinking. Ze moest enorm huilen vanwege fysieke pijn. “Ik was al een tijdje niet in orde en ben toen naar het ziekenhuis gegaan vanwege de verschrikkelijke pijn in m’n borst en schouder. Ik bleek een longontsteking te hebben.”

Het Story-interview met Cilly Dartell kunt u lezen in de editie die vanaf vandaag in de winkels ligt óf via Blendle.

Foto: Omroep MAX

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen