Cilly Dartell: ‘Vinden tv-zenders mij te ver wonen?’

Geplaatst op Fri 12 Jan 2018 om 13:15

Cilly Dartell heeft het idee dat ze bijna geen tv-opdrachten meer krijgt, omdat ze tegenwoordig in Florida woont. Wellicht vinden tv-makers dat te ver. Dat vertelt ze in een interview met de Party. De tijd begint te tikken voor Dartell en het lijkt erop dat ze televisie wel kan afschrijven. “Op 27 oktober ben ik zestig geworden. Ik ben tussen aanhalingstekens een ‘oude vrouw’. Mijn werk voor de camera ligt stil, al weet je natuurlijk nooit of er nog iets leuks voorbij komt“, zo laat ze weten.

Kan ze in Amerika niet iets Hart van Nederland-achtigs gaan presenteren? “Nee, in Amerika ben ik niet bezig om iets te doen met mijn ervaring op het gebied van tv en journalistiek. Ik had wel gedacht dat het misschien wat langer door zou gaan in Nederland, maar dat is blijkbaar niet zo.”

Als 60-jarige vrouw acht Dartell zich kansloos bij Nederlandse omroepen. “In Amerika horen ook oudere vrouwen van 65 bij de grote nieuwsanchors, maar in Nederland lig je er helaas toch vrij vroeg uit. Nou helpt het in mijn geval natuurlijk niet dat ik in het buitenland woon, het zou kunnen dat dat voor redacties of programmamakers een drempel is. Maar ik vind het wel jammer dat ik niet meer werk.”

Dartells tv-exit had te maken met vernieuwingen bij Hart van Nederland. “Ik heb er niet zelf voor gekozen om te stoppen, ik was er graag nog wat langer mee door gegaan. Het maken van een programma en het presenteren op tv mis ik heel erg, dat mag je best weten.

Aan de andere kant: ik heb sinds mijn zeventiende onafgebroken gewerkt en de vrijheid die ik nu heb, vind ik ook heel erg prettig. Ik heb een ontzettend fijne relatie, ik probeer iedere dag een uur te lopen en voel me fit. We zijn enorm aan het genieten in Amerika. Ik ben een intens gelukkige vrouw.”

Foto: Omroep MAX
20 Reacties op “Cilly Dartell: ‘Vinden tv-zenders mij te ver wonen?’”


 1. Apie

  te ver weg*

 2. Sean

  Goh, ik ga aan de andere kant van de wereld wonen en dan vraag ik me af waarom Nederlandse werkgevers me niet meer moeten hebben. Ja, vind je het raar!

 3. De Leukste Thuis

  Nog geen privé-jet ?

 4. Wijskijker

  Ouwe heks

 5. Wollter

  Misschien vinden we je wel te oud voor de televisie ……

 6. iq10

  mens, blijf toch lekker in Florida,
  maak je druk ,om die rotcenten,
  genieten is veel belangrijker,
  en dat doe je toch niet met verplicht reizen,
  pak de auto en ga de states door,
  daar is veel te genieten,
  en ze hebben een heel goeie president ,sinds kort,[ oei oei oei]
  wat moet je toch in dit k.tlandje,
  begin een viskraam, goed voor de sociale contacten,
  en d”r is hier geen hond die nog tv kijkt, dat is ”vorige eeuws”

 7. Geert

  Sylvana zoekt niog mensen voor haar politieke partij Bij1!

 8. Bep

  Raar hè Cilly.Je kunt niet alles hebben.

 9. anonymous

  Nee je bent te oud en te lelijk.

 10. Remi

  … Heerlijk, die uitgerangeerde mediameiden die blijven schrééuwen om aandacht …

 11. critikast

  In Amerika worden oudere vrouwen meer gewaardeerd, zegt ze. Nou, wat let je? Maar ik vrees dat ook de Amerikanen hetzelfde denken als de Nederlandse televisiemakers: te oud, niet aantrekkelijk, weinig opleiding en geen vakvrouw! Einde verhaal dus ! Lekker verder leven in de luwte !

 12. japie

  Oprotten met dat wijf. Dubai Silly heeft al genoeg gekost en geen reet opgeleverd!

 13. Jan

  Als Nederland niet goed genoeg is om te wonen lever je ook je paspoort en je AOW maar in.

 14. Otto Groeneveld

  Gek wijf.

 15. SOLANGE

  Niemand zit op haar te wachten

 16. Daan

  Wat een nare reacties weer , Wijf,oud en lelijk……iksnap nooit waarom mensen die haar niet kennen dit posten.
  Get a life!!!

 17. X

  Daan je hebt helemaal gelijk. Helaas zit deze site zo in elkaar.

 18. Bassie

  Waanzin reacties, wat is er mis met die vrouw, allemaal van die gestoorden waarbij hun grootste vriend het internet is…

 19. TVkijker34

  Dat Cilly Dartell geen aanbiedingen meer krijgt vanuit Nederland snap ik helemaal maar om haar hier nu tot aan grond af te branden gaat wel heel ver. Get a life!

 20. Ernst

  Tsja, zo uitzonderlijk goed was ze ook weer niet. Lijkt mij best logisch,dat als je ervoor kiest, heel ver weg te gaan wonen dat je dan uit beeld raakt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.