Cilly Dartell: ‘Vinden tv-zenders mij te ver wonen?’

Cilly Dartell heeft het idee dat ze bijna geen tv-opdrachten meer krijgt, omdat ze tegenwoordig in Florida woont. Wellicht vinden tv-makers dat te ver. Dat vertelt ze in een interview met de Party. De tijd begint te tikken voor Dartell en het lijkt erop dat ze televisie wel kan afschrijven. “Op 27 oktober ben ik zestig geworden. Ik ben tussen aanhalingstekens een ‘oude vrouw’. Mijn werk voor de camera ligt stil, al weet je natuurlijk nooit of er nog iets leuks voorbij komt“, zo laat ze weten.

Kan ze in Amerika niet iets Hart van Nederland-achtigs gaan presenteren? “Nee, in Amerika ben ik niet bezig om iets te doen met mijn ervaring op het gebied van tv en journalistiek. Ik had wel gedacht dat het misschien wat langer door zou gaan in Nederland, maar dat is blijkbaar niet zo.”

Als 60-jarige vrouw acht Dartell zich kansloos bij Nederlandse omroepen. “In Amerika horen ook oudere vrouwen van 65 bij de grote nieuwsanchors, maar in Nederland lig je er helaas toch vrij vroeg uit. Nou helpt het in mijn geval natuurlijk niet dat ik in het buitenland woon, het zou kunnen dat dat voor redacties of programmamakers een drempel is. Maar ik vind het wel jammer dat ik niet meer werk.”

Dartells tv-exit had te maken met vernieuwingen bij Hart van Nederland. “Ik heb er niet zelf voor gekozen om te stoppen, ik was er graag nog wat langer mee door gegaan. Het maken van een programma en het presenteren op tv mis ik heel erg, dat mag je best weten.

Aan de andere kant: ik heb sinds mijn zeventiende onafgebroken gewerkt en de vrijheid die ik nu heb, vind ik ook heel erg prettig. Ik heb een ontzettend fijne relatie, ik probeer iedere dag een uur te lopen en voel me fit. We zijn enorm aan het genieten in Amerika. Ik ben een intens gelukkige vrouw.”

Foto: Omroep MAX

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen