Coronacrisis: Weekend vreest voor fotosessie Oranjes

Geplaatst op di 26 mei 2020 om 9:05

De coronacrisis laat een spoor van ellende achter zich. Tot overmaat van ramp dreigt nu ook nog eens de zomerfotosessie van de Oranjes in gevaar te komen. Dat is immers bijna niet te doen met de anderhalvemeter-regels, zegt Marc van der Linden, de royaltyjournalist van de Weekend. “Het handjevol journalisten dat daarbij is, kan nog wel anderhalve meter uit elkaar gaan staan, maar met 60 fotografen en tien cameraploegen die op een kluitje gaan staan, is dat onmogelijk.

Royalty-Marc houdt er rekening mee dat de fotosessie in de zomer niet doorgaat. En ook vreest hij voor een Prinsjesdag zónder koets. “Zijn een koets en een koninklijke stoet wel nodig of wenselijk als er geen publiek langs de route mag staan?

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen op deze manier wel een héél lege agenda. “De geplande staatsbezoeken aan Duitsland en Noorwegen gaan waarschijnlijk dit jaar ook niet meer plaatsvinden.

Het baart Van der Linden zorgen. “Een monarchie moet het hebben van de zichtbaarheid. Niet alleen voor de media, ook voor het publiek. Regeren is vooruitzien, zegt men. En dat moeten de koning en de koningin nu meer dan ooit doen.”

De afgelopen periode, met onder meer Koningsdag en de verjaardag van Máxima, kregen de Oranjes veel waardering voor hun aanwezigheid tijdens de coronacrisis. Zo waren er videobellende prinsesjes en een koningin die het recept van haar favoriete gebakje op ‘Insta’ zette.

De column van royalty-Marc kunt u lezen op de Weekend-site.

Foto: RTL
21 Reacties op “Coronacrisis: Weekend vreest voor fotosessie Oranjes”


 1. HUGO

  Weer een klagende BN’er!

 2. JAN

  Ga je eerst eens scheren als er van je zelf een foto wordt gemaakt
  Je ziet er niet uit !

 3. GrijzePilion

  Wie is die lelijkerd? Ook al zo’n zogenaamde bn’er? Zijn ze nou nog niet uitgeroeid door corona?

 4. JAN

  WAT ZIET U HET LIEFST OP RTL?

  JINEK
  BEAU

  uitslag… geen van beide

 5. Amalia

  Marc ik stuur je wel een paar naaktfoto’s van mijn tyfus oma

 6. Tycho Graagnat

  Hoe kom ik daar ooit mee klaar, hoe te verwerken?

 7. By the way

  Mooi, dat scheelt weer een hoop gedoe met tientallen fotografen die allemaal hetzelfde plaatje schieten. De RVD een aantal foto’s laten maken en verspreiden. Next!

 8. Angeltje

  Maakt mij niks uit, dan maar niet, ik zal er niet wakker van liggen.

  Ik zie ze liever niet dan wel.

 9. merel

  Lieve help, je zou toch een volwassen man zijn en je druk moeten maken om een paar foto’s van leden van het koninklijk huis. Wat een rotbaan! Of zou het een roeping zijn?

 10. Herman Hoogsteder

  Huilebalk

 11. Olivier

  Zie je wel dat Corona ook GOEDE dingen brengt!!

 12. Broer van..

  ‘De afgelopen periode, met onder meer Koningsdag en de verjaardag van Máxima, kregen de Oranjes veel waardering voor hun aanwezigheid tijdens de coronacrisis. Zo waren er videobellende prinsesjes en een koningin die het recept van haar favoriete gebakje op ‘Insta’ zette’
  Wat een grappig stukje tekst las ik toch, hier op MC.
  Het volk wil voor het ” lapje worden gehouden’en een Koningshuis waarnaar men kan zwaaien.
  We willen nu eenmaal de ellende van alledag even vergeten en kijken (gapen) en zwaaien naar het mooie sprookje.
  Daarbij vergeten we voor het gemak dan altijd maar even dat het Koningshuis niet rectstreeks deel uitmaken van Willem van Oranje.
  Die overleed immers na een val van zijn paard en bleef kinderloos. Dus dat is hoogst mysterieus.
  Kinderloze huwelijken zijn dan ook niet meer gebruikelijk vanaf de kinderen van Juliana. Je ziet hoe breekbaar het kan zijn, toen Friso als broer van de Koning overleed.Het geslacht moet in stand worden gehouden immers.
  Toch willen we zwaaien. En daar blijven we mee doorgaan. Slechts enkele weken geleden was Willen Alexander in opspraak ( Zembla) in verband met de subsidie van bijna 5 miljoen die hij ontvangt voor de Kroondomeinen het Loo dat slechts af en toe per jaar open is voor iedereen.
  Slechts een paar dagen later was hij weer in opspraak. omdat duidelijk werd dat de Overheid ook de prive inrichting van paleis Huis ten Bosch heeft betaald.
  Dan heb je ( als koning) wel lef. Hij ontloopt de pers met kritische vragen over beide onderwerpen. Maar toch wil het volk blijven zwaaien en maakt iemand zich zorgen over het pers moment met de familie.
  Het is GEEN koninklijke familie en als je dan toch graag zwaait…zwaai beter op een op je goede buur die vaak beter is dan een goede vriend. En tenslotte ben ik ongevoelig voor hun optreden(s)tijden de coronacrisis.
  Dat is slechts voor de buhne, het echte afzien en jaren van crisis ligt nog voor ons.
  Dan zijn deze mensen met hun gespeelde empathie al lang uit beeld.

  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/1-april-geneticus-onderzoekt-stamboom-willem-van-oranje/

 13. Pauline

  De laatste tijd waren er al weer veel teveei foto’s van het koningshuis..
  Ik zal het hiet missen….

 14. Boerenverstand

  Mooi toch als de Oranjes uit beeld raken? De overheid moet miljarden bezuinigen vanwege de coronamaatregelen. Afschaffing Koninklijk Huis en alleen nog maar met een premier werken – zoals Zwitserland – is dan toch wel een hele simpele bezuiniging waar niemand last van heeft.
  Een groot evenement als Prinsjesdag kan inderdaad ook niet meer. Maar met de huidige overheidstekorten valt er ook niets te vieren.
  Een Tweede Kamer met 150 leden is ook niet meer het goede voorbeeld: misschien na de verkiezingen maar eens direct inkrimpen tot 50 kamerleden die dan wel weer actief zijn, want de democratische controle in Nederland is nu zo goed als nihil.

 15. teuntje

  Vieze ouwe valse vrucht staat daar te brabbelen

 16. G.de Kort

  Als er geen grotere rampen zijn dan het annuleren van de verplichte zomerfotosessie van de Oranjes dan is daar heel goed mee te leven. Waarschijnlijk vinden zij dat zelf ook.
  Misschien kan Maxima in de tussentijd een keertje naar de kapper om iets aan dat piekhaar te doen?

 17. man pan

  Blijft een komische circus met die familie.
  In vroegere eeuwen zijn het vooral schuinsmarcheerders met veel buitenechtelijke nakomelingen, nu voornamelijk belasting ontduiken en onterechte subsidies.
  Volk laat zich weer makkelijk foppen..

 18. Dikkie Dik

  Mark de nieuwe hakkelaar wat komt die vent slecht van zijn woorden af zeg.
  Erg irritant als je er op gaat letten!

 19. tim

  Triest nieuws, laat deze mensen toch eens met rust

 20. Ingrid 🌼

  Zit niet op die foto’s te wachten.
  Geven ze eerst maar eens inzage in hun financiële mistige boekhouding.
  We krijgen dan af en toe een leuk filmpje of recept en verder leven ze in hun eigen luxe bubbel. Het gaat een keer fout en dan beseft iedereen dat ze maar weinig doen voor hun centen. De populariteit zal snel afnemen.
  Het is gewoon een commercieel bedrijf wat geld verdiend……

 21. Dominee Bonk

  Wat is Mark van Linden toch een griezelige engerd, altijd maar dat Oranjegedweep. En wat ziet hij er uit, met die opgebonden verklappen onder die reusachtige hemden. Erg smerig. Ik wens jullie een gezegende dag, denk aan mij, uw God. Ik denk ook graag aan mij zelve. Amen. Kusjes van uw Bonkje, de de enige echte dominee.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.