Coronacrisis: Weekend vreest voor fotosessie Oranjes

De coronacrisis laat een spoor van ellende achter zich. Tot overmaat van ramp dreigt nu ook nog eens de zomerfotosessie van de Oranjes in gevaar te komen. Dat is immers bijna niet te doen met de anderhalvemeter-regels, zegt Marc van der Linden, de royaltyjournalist van de Weekend. “Het handjevol journalisten dat daarbij is, kan nog wel anderhalve meter uit elkaar gaan staan, maar met 60 fotografen en tien cameraploegen die op een kluitje gaan staan, is dat onmogelijk.

Royalty-Marc houdt er rekening mee dat de fotosessie in de zomer niet doorgaat. En ook vreest hij voor een Prinsjesdag zónder koets. “Zijn een koets en een koninklijke stoet wel nodig of wenselijk als er geen publiek langs de route mag staan?

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen op deze manier wel een héél lege agenda. “De geplande staatsbezoeken aan Duitsland en Noorwegen gaan waarschijnlijk dit jaar ook niet meer plaatsvinden.

Het baart Van der Linden zorgen. “Een monarchie moet het hebben van de zichtbaarheid. Niet alleen voor de media, ook voor het publiek. Regeren is vooruitzien, zegt men. En dat moeten de koning en de koningin nu meer dan ooit doen.”

De afgelopen periode, met onder meer Koningsdag en de verjaardag van Máxima, kregen de Oranjes veel waardering voor hun aanwezigheid tijdens de coronacrisis. Zo waren er videobellende prinsesjes en een koningin die het recept van haar favoriete gebakje op ‘Insta’ zette.

De column van royalty-Marc kunt u lezen op de Weekend-site.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen