Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel blijven bij RTL 4

Een grote teleurstelling voor Linda de Mol én Talpa Network. Ze mag haar door Talpa geproduceerde programma’s Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel definitief niet meenemen naar SBS 6. Dat is besloten in een juridische procedure, die in het voordeel van RTL is beslecht. De tv-shows keren terug op RTL 4 met een nieuwe presentatrice, mogelijk Chantal Janzen. Sinds de transfer van Linda was er discussie over de contractuele afspraken met betrekking tot deze twee programma’s.

RTL-baas Sven Sauvé laat nu weten: “Het is goed dat er in dit dossier eindelijk duidelijkheid is. Nu ons standpunt ook door een juridische uitspraak is bekrachtigd, kunnen wij weer overgaan tot de orde van de dag en dat is mooie programma’s maken voor de Nederlandse kijker.

Talpa maakte in januari bekend dat Linda ál haar shows zou meenemen naar SBS, maar al snel liet RTL weten dat deze twee programma’s helemaal niet mee kunnen.

Linda reageerde verbolgen. “John heeft mij gezegd dat het contractueel absoluut mogelijk is dat ik de programma’s bij SBS kan doen. Nogmaals: het zijn min of meer mijn eigen formats, ik heb het zelf ontwikkeld.”

Het respectievelijk achtste en derde seizoen van Weet Ik Veel en Oh, Wat Een Jaar! worden in het voorjaar van 2020 uitgezonden bij RTL 4.

Lees ook:
Linda de Mol: ‘Het zijn míjn formats, RTL!’ (17 januari)
RTL 4 wil twee shows niet meegeven aan Linda de Mol (8 april)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen