Renze Klamer heeft toch spijt van coronamiddelvinger

Renze Klamer heeft tóch spijt van de coronamiddelvinger die hij medio maart opstak naar de rest van Nederland. Zijn gewraakte post op Instagram was onverstandig. Dat zegt de BnnVara-presentator in gesprek met LINDA. Twee dagen nadat het hele land in maart op slot werd gegooid en de coronacrisis in alle hevigheid losbarstte, postte Klamer een foto waarop te zien was hoe hij met een hele groep vrienden vakantie vierde in Frankrijk. En niet bepaald op anderhalve meter afstand.

Het leidde tot ergernis bij veel mensen. Aanvankelijk begreep hij daar niets van. Sterker nog: de presentator riep in april ‘enorm veel moeite’ te hebben met ‘het toontje’ waarop men hem terechtwees.

Nu, twee maanden later, beseft Klamer dat het toch niet zo handig was. “Spijt heb ik dat ik in maart een filmpje op instagram plaatste van mijn skivakantie met vrienden. Het leek alsof wij ons van de coronamaatregelen niks aantrokken, maar het ligt wat genuanceerder.”

Hoe zat het precies? “Toen wij naar Frankrijk vertrokken, mocht je niet meer met honderd personen samen zijn, maar wij waren met zijn elven. Twee dagen later ging ’t land op slot en kwam de richtlijn van social distancing. Toen zaten wij al 48 uur op elkaars lip. Dan is het zinloos om ineens afstand te houden.”

Hij besluit: “Maar qua beeldvorming was dat filmpje niet zo slim.”

Het Linda-interview met Renze Klamer kunt u lezen via Blendle.

Foto: Natalia van der Zalm, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen