BNNVARA stelt personeel peperdure vraag: ‘Hoe is het?’

Geplaatst op di 26 mei 2020 om 15:00

BNNVARA is hartstikke benieuwd hoe het met alle collega’s bij de omroep gaat nu we een paar maanden in de coronacrisis zitten. Dat klinkt heel basaal, maar zelfs híer weet de omroep nog een stevige kostenpost aan te hangen. De nieuwe interim-baas Lonneke van der Zee heeft die praatjes met het personeel uitbesteed, en wel aan het peperdure bureau Motivaction uit de Amsterdamse grachtengordel. Coronacrisis of niet: het geld klotst kennelijk nog steeds tegen de plinten bij de NPO.

De tijdelijke BNNVARA-bazin heeft een wel héél originele visie op persoonlijk contact, blijkt uit een mailing die ze heeft rondgestuurd onder haar personeel. “We willen graag weten hoe het met iedereen gaat tijdens deze coronacrisis. Daarom hebben we samen met het onderzoeksbureau Motivaction een vragenlijst opgesteld.

Wat hoopt ze van haar eigen collega’s te horen? “We hopen zo nog beter inzicht te krijgen in hoe het met jullie gaat, waar nog wensen en behoeftes zijn en of iedereen zich voldoende geïnformeerd voelt. De uitkomsten zullen we uiteraard ook terugkoppelen“, is te lezen in de mail, die is geopenbaard door een geërgerde omroepmedewerker.

Gaat dit niet een beetje ver? Kan ze niet gewoon wat mensen opbellen? Een mailing rondsturen? Of zelf een enquête opstellen? Je zou zeggen dat we het belastinggeld in deze tijden wel wat beter kunnen gebruiken dan een peperduur bureau inschakelen om te vragen hoe het met je eigen collega’s gaat.

Reactie

Een persvoorlichter van de omroep zegt: “Het klopt dat we deze enquête laten lopen via onderzoekbureau Motivaction. Zij zijn in staat om ons snel, veilig en kostenefficiënt te helpen bij het verkrijgen van deze inzichten. Daarnaast stelt het ons in staat om onze resultaten te vergelijken met een benchmark, waardoor we onze cijfers in perspectief kunnen plaatsen.”

Wat hoopt BNNVARA met dit onderzoek te bereiken? “Vanaf het moment dat de coronacrisis uitbrak, zijn wij op alle mogelijke manieren in contact met onze collega’s en zeer betrokken bij hun welzijn. In lijn daarmee hebben alle medewerkers van BNNVARA vandaag een vragenlijst ontvangen waarin we ze vragen naar hun wensen en behoeften ten aanzien van de huidige en toekomstige werksituatie.”

De uitkomsten van deze enquête geven ons verdere inzichten om daar als organisatie zo goed mogelijk bij aan te sluiten.”

Foto: BNNVARA
33 Reacties op “BNNVARA stelt personeel peperdure vraag: ‘Hoe is het?’”


 1. Victor

  Werknemers zullen wat makkelijker een anonieme enquete invullen, dan in een persoonlijk gesprek met de baas zeggen wat ze kwijt willen. Dus zo gek is dat nog niet.

 2. Patrick

  Pure stemmingmakerij van MC.
  Ga jullie schamen.

 3. HUGO

  Onafhankelijk onderzoek is heel gezond.

 4. Sander

  Lonneke van der Zee is echt een kleine dondersteen. Zij gaat een hele grote worden in Hilversum. Waar Lonneke komt is vuur.

 5. Keta Minek

  De NPO zal het als enige redden de beste programma,s.

 6. Midi

  Goed dat de Vara dit doet! Zij hebben het welzijn van hun personeel hoog in het vaandel staan. Als trouw Vara-lid doet me dit goed!

 7. Keta Minek

  De Tros.

 8. Erwin

  Socialisme is een fantastisch concept!

  Totdat het geld van de ander op is…

 9. anoniem

  Ik ben geen deskundige maar vraag mij af of als deze “intelligente lockdown” al voor de carnaval werd ingezet i.p.v. onwaarheden te verkondigen en als de mondkapjeshandel niet was uitbesteed aan de maffia, we geen crisis hadden gehad?

 10. Anne

  Alleen de rijken en de armoedzaaiers kunnen zich socialistische gedachten permitteren.

  De middengroep heeft het te druk met werken en het geld verdienen voor bovengenoemde groepen.

 11. DannyPanny

  Socialisme heeft als doel gelijkheid: iedereen even armlastig, even berooid en even miserabel.

 12. anoniem

  @Anne: Ook de middengroep heeft baat bij het voorkomen van uitbuiting..

 13. Sjaak echt

  Bij alle omroepen wordt op grote schaal geld verspild, ze hebben immers een onuitputtelijke geldbron: uw belastinggeld.

 14. rooie Rinus

  Steekt Patrick Lodiers nog steeds 300.000 eurp pj belastinggeld in zn zak?

 15. Sjors van Kempen

  Het lijkt godverdikkeme de overheid wel.

  Oh, wacht…

 16. Curryworst

  Oh ja, de verschillige omroep.
  Een slogan die een stille dood gestorven is.

 17. Sjaak

  Net gehoord dat BNNVara er vier nieuwe leden bij heeft: Anne, Echt Sjaak, Sjaak echt en Willie. Een mooie aanwinst voor de NPO.

 18. Albert Verlinken

  Gewoon iedere BNN-VARA medewerker een envelopje coke door de brievenbus schuiven nu ze niet meer naar de omroep feestjes mogen. Iedereen blij.

 19. One and only

  Je zou jezelf toch helemaal kapoet schamen als je bij een omroep werkt die ondergebracht is bij de NPO? Hoe ga je dat in hemelsnaam vertrellen op een date, verjaardag, kroeg of gewoon een spontaan gesprek?

  Als iemand zoiets aan mij zou vertellen zou ik zo verschrikkelijk beledigd en boos worden…..

 20. Geertje.

  Wat een lomp wijf, echt weer een typische actie voor een ambtenaar.

 21. Zomaar

  VARA TV Magazine hebben ze ook, dus wie weet is het uit dat potje betaald?

 22. Bart

  BNNVARA zou niet een onderzoek moeten doen onder het personeel (die kan zij zoals hierboven al staat gewoon zelf bellen of mailen) maar onder kijkers om te zien waar we behoefte aan is i.p.v. van dat zelf te beslissen van publiek geld.

 23. Tim Geerten

  Dit is toch juist goed? BNNVARA neemt z’n personeel serieus en laat zo’n enquête goed uitvoeren.

 24. Ahummmm

  W t f! Alle BNNVara medewerkers hebben een vast inkomen en behouden gewoon hun baan terwijl het in de echte wereld crisis is. Velen hebben de afgelopen maanden maar weinig uitgevoerd en vooral veel tijd met hun naasten kunnen doorbrengen. Je hoeft geen genie te zijn om vast te stellen dat het best goed gaat met de gemiddelde medewerker. Dus hoezo een onderzoek door een extern bureau!? Het wordt tijd dat er ingegrepen wordt daar!

 25. Albert Verhinderd

  Lonneke is een vent met een pruik

 26. JAN

  @ Echt Sjaak Je vergeet èèn ding, de omroepverenigingen hebben ook een buffer aan geld opgebouwd, en wel op eigen kracht , zonder èèn euro belastinggeld en daar worden ook veel dingen van betaald !
  En als de politiek regels opstelt , en wat de taken zijn , waar een omroep aan moet voldoen qua programmering , zonder zich er inhoudelijk mee te bemoeien ,, doet het Cv d M. ook niet , mag er best aan de omroep betaald worden !

 27. Kenze Rlamer

  Juist. Lonneke is gewoon Lonnie. In ze broek zit n tollie.

 28. Manmanman

  Weggegooid geld, echt hoe verzin je het??? Doos!

 29. Piet Pannelap

  Er wordt door BNN geen antwoord gegeven op de vraag wat ze met die duur ingekochte data precies gaan doen. Vaag gelul over benchmark etc is geen antwoord….

 30. Richard de Bie

  Bla bla bla

 31. @🚀

  Belastinggeld zat daar bij de linkse kerk.
  Budget noemen ze dat.
  Ieder jaar weer nieuw.
  Toet-toet daar komt socialist Matthijs aan in zijn XJS-cabrio…..

 32. Sas

  Terring die is lelijk.. is dat een pre bij bnnvara?

 33. @🚀 (uit het kabinet)

  Nou…ik heb altijd gespot overdie Blubber Papoua. Totdat ik haar boek heb gelezen. Het is geen rocket scientist, nee swaar. Maar een domme geit is het zeker niet Jantje. Misschien wat zelfvoldaan en exentriek, maar dat bij jij ook Jantje.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.