BNNVARA stelt personeel peperdure vraag: ‘Hoe is het?’

BNNVARA is hartstikke benieuwd hoe het met alle collega’s bij de omroep gaat nu we een paar maanden in de coronacrisis zitten. Dat klinkt heel basaal, maar zelfs híer weet de omroep nog een stevige kostenpost aan te hangen. De nieuwe interim-baas Lonneke van der Zee heeft die praatjes met het personeel uitbesteed, en wel aan het peperdure bureau Motivaction uit de Amsterdamse grachtengordel. Coronacrisis of niet: het geld klotst kennelijk nog steeds tegen de plinten bij de NPO.

De tijdelijke BNNVARA-bazin heeft een wel héél originele visie op persoonlijk contact, blijkt uit een mailing die ze heeft rondgestuurd onder haar personeel. “We willen graag weten hoe het met iedereen gaat tijdens deze coronacrisis. Daarom hebben we samen met het onderzoeksbureau Motivaction een vragenlijst opgesteld.

Wat hoopt ze van haar eigen collega’s te horen? “We hopen zo nog beter inzicht te krijgen in hoe het met jullie gaat, waar nog wensen en behoeftes zijn en of iedereen zich voldoende geïnformeerd voelt. De uitkomsten zullen we uiteraard ook terugkoppelen“, is te lezen in de mail, die is geopenbaard door een geërgerde omroepmedewerker.

Gaat dit niet een beetje ver? Kan ze niet gewoon wat mensen opbellen? Een mailing rondsturen? Of zelf een enquête opstellen? Je zou zeggen dat we het belastinggeld in deze tijden wel wat beter kunnen gebruiken dan een peperduur bureau inschakelen om te vragen hoe het met je eigen collega’s gaat.

Reactie

Een persvoorlichter van de omroep zegt: “Het klopt dat we deze enquête laten lopen via onderzoekbureau Motivaction. Zij zijn in staat om ons snel, veilig en kostenefficiënt te helpen bij het verkrijgen van deze inzichten. Daarnaast stelt het ons in staat om onze resultaten te vergelijken met een benchmark, waardoor we onze cijfers in perspectief kunnen plaatsen.”

Wat hoopt BNNVARA met dit onderzoek te bereiken? “Vanaf het moment dat de coronacrisis uitbrak, zijn wij op alle mogelijke manieren in contact met onze collega’s en zeer betrokken bij hun welzijn. In lijn daarmee hebben alle medewerkers van BNNVARA vandaag een vragenlijst ontvangen waarin we ze vragen naar hun wensen en behoeften ten aanzien van de huidige en toekomstige werksituatie.”

De uitkomsten van deze enquête geven ons verdere inzichten om daar als organisatie zo goed mogelijk bij aan te sluiten.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen