iPhone luistert na Daphne Deckers ook Lenny Kuhr af

Na Daphne Deckers staat er nóg een bekende Nederlander op die meent te worden afgeluisterd door haar iPhone. Het gaat om oud-Songfestival-winnares Lenny Kuhr, die in mei optreedt in de finale van het liedjesfestijn – als corona ons land niet platgelegd heeft dan. Waar het Deckers overkwam toen ze in de make-upruimte van een SBS 6-studio zat, bevond Kuhr zich in de auto toen ze ontdekte dat haar telefoon meeluisterde. Het zit de zangeres, die enige sterallures heeft, niet lekker.

Kuhr kaart haar ontdekking aan op Twitter. “Hé Siri! Heel makkelijk als je handsfree wil bellen. Zou alleen op mijn stem reageren. Maar toen vanmiddag het op het nieuws (autoradio) over Syriëgangers ging reageerde mijn iPhone met ‘waarmee kan ik je van dienst zijn?’. Hij stond niet eens aan! Hoe safe is Siri?

Heel veel ophef heeft Kuhr niet veroorzaakt. Haar alarmerende (ahum) tweet leidde tot welgeteld twee reacties. “Vraag het aan Siri“, zegt ene Jan.

En de ander: “Ben altijd op mijn hoede bij dit soort vernuftigheden. Je weet nooit wat ze aan data bewaren en wat ze er mee doen.

Kuhr, die zelf uit het tijdperk van de postduif komt, lijkt niet veel van Siri te snappen. RTL-techjournalist Daniël Verlaan uitte vorige week kritiek op Daphne Deckers, vanwege het ‘feitenvrij’ publiceren van techdiarree in De Telegraaf.

Lees ook:
Telefoon Daphne Deckers afgeluisterd in studio SBS 6 (24 februari)
Daniël Verlaan vindt dat Daphne Deckers onzin kwekt (25 februari)

Foto: Op1

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen