Mark Labrand vroeg John de Mol zelf om Shownieuws

Mark Labrand heeft John de Mol persoonlijk gevraagd om een baantje bij Shownieuws, de late showrubriek van SBS 6 die sinds het losbarsten van de talkshowoorlog enorm veel kijkers heeft verloren. Dat vertelt de Radio 538-ster in de podcast Van Je Af Is Harder van Joost Strootman. Naast zijn programma’s op de radio is Labrand ook regelmatig te zien in Shownieuws. “Het is een van mijn dromen geweest en dat heb ik een paar jaar hardop uitgesproken tegen John de Mol.”

Labrand schroomde er niet voor om De Mol persoonlijk te benaderen. “Ik heb hem ooit gewoon een mail gestuurd van: ‘John, je bent nu al jaren mijn baas, maar ik heb je nog nooit gesproken en dat vind ik eigenlijk heel raar. Zou het een keer kunnen?’ Dat vond hij heel erg leuk.”

Hoe ging dat gesprek? “Hij zei tegen mij: ‘Heel veel mensen denken dat je niet voorbij dat hekje komt, maar ik vind het juist leuk om jullie te spreken.’ Toen hebben we het over radio gehad, want hij is ook echt een radioman en aan het eind van het gesprek heb ik mijn ambities uitgesproken en gezegd: ‘Ik zou het ontzettend leuk vinden om entertainmenttelevisie te maken.’

De Mol kon hem niet direct iets geven. “Toen zei hij: ‘Op het moment heb ik niks voor je, maar als er iets de revue passeert, dan zal ik zeker aan je denken.’ Hij heeft zich aan zijn woord gehouden, want toen er op een gegeven moment screentesten waren voor Shownieuws, kon ik een screentest gaan doen. Zo ben ik er ingerold.”

Toch zijn in het verleden niet alle wensen van Mark Labrand uitgekomen. Zijn grootste radiodroom was het presenteren van de Top 40 op Radio 538, maar toch koos de zender in 2018 voor Ivo van Breukelen en niet voor Mark Labrand. “Daar ben ik héél verdrietig van geweest. Het is de eerste keer dat ik het zo zeg.”

Labrand voelde zich verslagen. “Ik was héél boos en héél verdrietig. Ik vind het niet netjes om er helemaal over uit te wijden, maar er is mij verteld: ‘Je bent zeker in the picture, maar we vinden dat Ivo bepaalde kwaliteiten beter heeft voor de Top 40.’ Dat is mij medegedeeld in een prettig en open gesprek. Degene die het mij vertelde zei ook: ‘Ik vind het vreselijk klote om jou dit te moeten vertellen, want ik maak nu in één keer een einde aan jouw grootste radiodroom.’”

Van Je Af Is Harder is een podcast waarin Joost Strootman elke drie weken iemand uit de radiowereld interviewt. In het gesprek vertelt Mark Labrand verder over het moment waarop zijn burn-out toesloeg, over zijn liefde voor het maken van hitradio en over zijn vader die dacht dat Wessel van Diepen de klusjesman van Radio 538 was.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen