Lenny Kuhr boos op MAX: ‘Ik wil meer dan 2 minuten!’

Geplaatst op zo 23 feb 2020 om 9:15

Nu de Rotterdam-editie van het Eurovisie Songfestival nadert staat oud-winnares Lenny Kuhr weer enigszins in de belangstelling. Ze verscheen woensdag in twee programma’s van NPO 1: Tijd voor MAX en Op1. Al snel werd duidelijk dat de zangeres, die gisteren 70 jaar werd, enig divagedrag vertoont. Zo ergerde ze zich achter de schermen van het MAX-programma aan het feit dat ze maar twee minuten van haar nieuwe liedje mocht zingen. Dat is volgens de artieste niet te doen.

Kennelijk mocht je in 1912, toen Kuhr voor het laatst op televisie was, nog je hele liedje zingen op de buis, maar anno 2020 moet je ook plaatsmaken voor andere gasten en andere onderwerpen.

Heel erg vervelend, vindt de zangeres. “Het is heel lastig als je geen heel lied mag doen op tv. 2 minuten wordt er dan gezegd. Dat is elke keer puzzelen. Om het harmonisch goed te krijgen. Je zegt toch ook niet tegen de dochter kort je sonnet in tot 10 regels“, foetert ze op Twitter.

Later op de avond onthulde Kuhr in Op1 dat ze het verzoek van het Eurovisie-team om op te treden tijdens het Songfestival in Rotterdam eigenlijk wilde weigeren, omdat er niet genoeg tijd voor haar was ingeruimd. Nu heeft de organisatie haar alsnog langer de tijd gegeven.

Een heel makkelijk mens is het sowieso niet, want zelfs over de datum waarop ze gisteren jarig was kan ze hele bomen opzetten. “22-02-2020 Een bijzondere dag om 70 te worden. 7 staat voor geluk maar ook voor zaterdag sjabat, de 7e dag van de week. De 2 staat voor dualiteit en de 0 voor non- of geen. Dus voor non dualiteit. Sjabat sjalom allemaal.

Foto: MAX
44 Reacties op “Lenny Kuhr boos op MAX: ‘Ik wil meer dan 2 minuten!’”


 1. Sender

  Dear Lenny,

  De laatste gast (muzikaal) heeft tegenwoordig steeds het nakijken. Schandalig.
  Dat is veranderd sinds de komst van de paar lullige minuten van Paulusma. Schandalig. Even later zit het NOS journaal met een verstaanbare versie van het weer.

 2. Nils Holgersson

  Op het Songfestival in 1969 moest deze grootheid haar overwinning ook al delen.

  Het zit Lenny niet mee.

 3. Kijker

  Twee minuten muziek is standaard tegenwoordig en wordt altijd meegedeeld ver voor de uitzending. Dan had Lenny moeten laten weten dat dat niet kan en thuisblijven.

 4. Piet Pannelap

  Zag haar laatst bij Op1.
  Wat is zij een strontvervelende Boomer. Verwende diva! Maar kan nog wel erg goed zingen.

 5. Curryworst

  Wie herinnert zich niet dat verschrikkelijk kinderachtige nummer Visite:

  Visite, visite, een huis vol visite
  Piet Hein had zijn maat Mickey Mouse meegebracht
  En ook de 2 wezen met 7 Chinezen

  Etc etc

 6. Roos

  Nee in 2 minuten is dat niet te doen natuurlijk, want als je 70 bent dan word je wat trager. Dat zouden ze bij Omroep Max toch moeten weten.

 7. Ties

  Van iemand die zich Piet Pannelap noemt verwacht ik ook geen intelligente reactie. :)

 8. Mart

  Is dit niet gewoon stemmingmakerij van MC. Hier worden direct etiketten geplakt als Diva. In ander artikel is Linda de Mol haar titel van TV koningin al bijna kwijt omdat ze tegenover wie is de mol niet zo hoog scoort. ZUCHT Ik heb de uitzending met Lenny Kuhr gezien en daar zat geen boze vrouw. Die deed gewoon lekker mee.

 9. Chantal

  @Mart. Helemaal eens. MC moet niet zoveel zure meninkjes aan de posts toevoegen. Daar help je niemand mee

 10. Stanislav

  Grijze postduif Lenny moet niet zo Kuhren

 11. Antonio

  Zangeres met heel veel kwaliteit.

  Dromen zijn bedrog mag haar veters niet strikken.

 12. Sender

  Ik stel mezelf de vraag hoe het Duncan zal vergaan over 40 of 50 jaar na nu. Is het respect dan nog verder gedaald??? Categoriseren, schering en inslag?? Van achterbankgeneratie, patatgeneratie tot de zogenaamde Boomers (generatie). Vreselijk dat stigmatiseren en indelen in groepjes. Daarom verloren we het respect naar elkaar.
  Vooral de (negatieve)connotatie naar groepen toe is beledigend en uit den boze.

 13. o.p. lichter

  Mij lijkt dertig seconden nog te veel .

 14. Jaap Aap

  Seniel figuur, al vaker heeft ze laten merken niet helemaal fris te zijn in haar bovenkamer.

 15. Hetistochwat

  2 minuten voor lalalalalalalalalalalala?
  1 minuut is al teveel voor dit draaknummer.

 16. Weg met dat gelul

  Ze kunnen makkelijk een heel liedje laten zingen maar dat oeverloze gezwets is altijd belangrijker. Er is niks mis met Lenny Kuhr goede zangeres en positieve vrouw.

 17. ano@niem.nl

  Als MC zich even beter had verdiept in de muziek van Lenny Kuhr, dan hadden ze geweten dat ze met haar liedjes een verhaal vertelt. Het is ronduit stuitend dat je gevraagd wordt het in te korten omdat Paulusma het weer moet brabbelen en er te veel gasten worden uitgenodigd die ook hun verhaal moeten doen.

  Die kwal van van Nieuwkerk is met dat inkorten begonnen.Het is disrespect voor de artiest. En Lenny Kuhr divagedrag? Ik zou me eerst eens meer gaan verdiepen in de mens Lenny Kuhr alvorens haar hier af te fakkelen! Wat een stuitend stuk is dit zeg!

 18. robb

  Max moet iemand van 70 gewoon haar liedje laten zingen daar is max voor.

 19. Paul

  @ Hetistochwat
  Ben het helemaal met je eens…
  2 minuten voor lalalalalalalalalalalala?
  1 minuut is al teveel voor dit draaknummer
  Vervelend mens

 20. Sjors

  Beetje respect voor deze dame misschien? Doe even lief zeg! Deze vrouw heeft groot gelijk dat haar nummer tot zijn recht moet kunnen komen. Daarnaast kan ze goed zingen en is zij een erg aardig mens.

 21. Tim H

  Laat liever die irritante Paulusma weg.

 22. Jaap

  Wie zit er nu nog te wachten op Lenny Kuhr bij het songfestival.

 23. Tycho Graagnat

  @Jaap,

  Misschien moet je jezelf eens afvragen wie er op jou zit te wachten. Misschien je vrouw of man iedere maand heel even als je met je aalmoes thuis komt.

 24. Sandra

  Diva gedrag?
  Ze heeft groot gelijk.
  Ze mag wel op komen draven maar niet haar ding doen.
  Dit is juist zo irritant van tegenwoordig…alles moet vlug,vlug.

 25. Wil van Bil

  Lenny heeft helemaal gelijk en ze staat er nog wel mooi na 50 jaar. Dat doen al die eendagstalenten van nu haar niet na.

 26. Miepie

  Waar haalt dat fossiel dekapsones vandaan

 27. Fien

  Lenny Kuhr staat voor hoogwaardige kwaliteit en klasse in een tijd waar goedkope talentloze kermisklanten het voor het zeggen lijken hebben.

 28. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Een sonnet ook. Hihihi.

 29. Paul Grijpstra

  Ja nog doen.

 30. Peter Plas

  Zij is wel ok maar haar man manager is een veeleisende man.

 31. Jan

  Lenny Kuhr levert/leverde mensen ook weleens een streek. Vrienden bij naam en toenaam in liedjes noemen, die zij niets had gevraagd. Hoor je vijftig jaar je naam voorbij komen.

 32. Uuuh

  Lenny Kuhr, al vele jaren één van onze beste zangeressen, heeft groot gelijk.

 33. Erwin

  Oude mensen hun computer even afpakken, die horen niet te Twitteren.

  Ik bedoel natuurlijk ze heeft groot gelijk, want alles moet tegenwoordig zo snel op televisie.

  Welkom in 2020.

 34. habekuk

  waarom hebben zoveel reageerders zulke negatieve commentaren over ouderen en boomer is een scheldwoord geworden. het zijn wel die boomers die hebben gezorgd dat er een gespreid bedje kwam voor jullie. hou er mee op en toon respect voor iedereen!!!

 35. zoe

  Zij verdient veel beter.

 36. Winterklaar

  Ik ben bang dat mevrouw Lenny Kuhr aan dezelfde ongeneeslijke kwaal lijdt als meneer Henny Huisman.

 37. Pauline

  Mens, dan doe je het NIET ! Zeikerd…

 38. Daan

  Lenny wie?

 39. Arie Schoenlepel

  @habekruk,
  Hou toch om me je onzin, Boomer!!

  Het is de verrekte Boomer-generatie dat de hele maatschappij heeft uitgehold. De 30’ers en 40’ers van nu kunnen de immense lening gaan aflossen die jullie hebben opgebouwd. Stelletje uitvreters, al die Boomers!
  De generatie voor jullie hebben Nederland na de oorlog opgebouwd. Als je het wil hebben over een gespreid bedje, kan je hen aankijken. Deze mensen hebben het ergste meegemaakt en nauwelijks iets teruggekregen, behalve aftandse bejaardentehuizen waar ze werden opgeborgen omdat de Boomers te lui zijn om voor hun eigen ouders te willen zorgen. Walgelijke generatie!

 40. De kale NKKR

  Jahaah mehnsuh, De tekst is pakkend (anders ik wel).

  Laa, de laa Laaaa, de laa lajlaalasa lajlaalaa, laaaa delaalaaaa delaalaaaa….

  ROT TOCH OP MET DIE ONZIN. OPBOKKEN MET DIE VROUW.

 41. Elbert

  Met alle respect mevrouw Lenny Kuhr. Dat is de dictatuur van Hilversum. Is altijd zo geweest en helaas zal dat altijd zo blijven. U heeft uw sporen in showbizz-land verdiend. In Hilversum heeft men geen oog voor het Nederlandse, Duitse, Franse, Italiaanse, Spaanse lied. Het is voor 99,5% Engels wat de heren dj’s draaien. Het is niet meer zoals in jaren 60 en 70 dat alle talen werden gedraaid. Kan me nog herinneren dat Pierre Kartner (Vader Abraham) zich hier jaren geleden al boos over maakte. Mensen worden muziek onthouden die ze graag willen horen. Van de week stapte ik als buschauffeur in een lijnbus. Hoorde ik zowaar Helene Fischer op Radio 10. Ik moest mijn bril er bij opzetten of ik het wel goed zag. Dus daar zijn ze wellicht ook wakker geworden. Het is droevig gesteld met de Nederlandse radio. Continue.nl draait gelukkig muziek voor elk wat wils. Zo hoort het ook. De radio is voor de luisteraar en niet van de heren dj’s.

 42. Elbert

  Wat ik zo jammer vind is dat als je zoals Lenny Kuhr wat nog echt een zangeres is met allure geen respect meer krijgt. Bij onze oosterburen Duitsland heb je eens een hit ben je je leven lang onder de pannen. Eens een ster ALTIJD een ster! Daar gaan ze op een respectvolle manier met artiesten om tot zelfs na hun dood worden ze in ere gehouden. Hier in Nederland zijn ze drukker met The Voice of Holland waar ook geen enkele ster uit voortkomt. Alles is zoals ik beschreef op het Engelse gericht. Kinderen op de kleuterschool moeten Engels leren ipv fatsoenlijk Nederlands. Schrijven is er niet meer bij, omdat alles op de computertaal is gericht. Nee het is een groot zooitje de hele Nederlandse cultuur.

 43. Elbert

  Een kwaliteit zangeres als u mevrouw Kuhr verloochend zich niet. We weten allemaal dat u kan zingen. U bent nog van een generatie van de oude stempel. Evenals Willeke Alberti. Helaas ook een generatie zangers en zangeressen die steeds verder uitsterft, want van de “sterren” o.a. De Snollebollekes word ik niet vrolijk. Jannes is er nog zo eentje die kan zingen. Verder is het huilen met de pet op in Nederland.

 44. Elbert

  De mensen die hier zo negatief op Lenny Kuhr reageren hebben inderdaad nog nooit van haar gehoord, omdat ze haar hoogtij-dagen niet hebben gekend. Is ze niet kwalijk te nemen omdat ze wellicht nog niet geboren waren toen ze volop optrad maar de oudere generatie vanaf 45 en 50 en ouder kennen haar zeker. Respect voor artiesten als genoemde is hier bij sommigen ver te zoeken. Van de “artiesten” van nu word ik niet vrolijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.