Lenny Kuhr boos op MAX: ‘Ik wil meer dan 2 minuten!’

Nu de Rotterdam-editie van het Eurovisie Songfestival nadert staat oud-winnares Lenny Kuhr weer enigszins in de belangstelling. Ze verscheen woensdag in twee programma’s van NPO 1: Tijd voor MAX en Op1. Al snel werd duidelijk dat de zangeres, die gisteren 70 jaar werd, enig divagedrag vertoont. Zo ergerde ze zich achter de schermen van het MAX-programma aan het feit dat ze maar twee minuten van haar nieuwe liedje mocht zingen. Dat is volgens de artieste niet te doen.

Kennelijk mocht je in 1912, toen Kuhr voor het laatst op televisie was, nog je hele liedje zingen op de buis, maar anno 2020 moet je ook plaatsmaken voor andere gasten en andere onderwerpen.

Heel erg vervelend, vindt de zangeres. “Het is heel lastig als je geen heel lied mag doen op tv. 2 minuten wordt er dan gezegd. Dat is elke keer puzzelen. Om het harmonisch goed te krijgen. Je zegt toch ook niet tegen de dochter kort je sonnet in tot 10 regels“, foetert ze op Twitter.

Later op de avond onthulde Kuhr in Op1 dat ze het verzoek van het Eurovisie-team om op te treden tijdens het Songfestival in Rotterdam eigenlijk wilde weigeren, omdat er niet genoeg tijd voor haar was ingeruimd. Nu heeft de organisatie haar alsnog langer de tijd gegeven.

Een heel makkelijk mens is het sowieso niet, want zelfs over de datum waarop ze gisteren jarig was kan ze hele bomen opzetten. “22-02-2020 Een bijzondere dag om 70 te worden. 7 staat voor geluk maar ook voor zaterdag sjabat, de 7e dag van de week. De 2 staat voor dualiteit en de 0 voor non- of geen. Dus voor non dualiteit. Sjabat sjalom allemaal.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen