RTL: ‘Hier de beelden die u van koning niet mag zien’

Geplaatst op wo 26 feb 2020 om 8:15

Het boycotten van RTL Boulevard bij het jaarlijkse fotomoment van de koninklijke familie in Lech is als een boemerang teruggekeerd in het gezicht van koning Willem-Alexander. De showrubriek pakte elke mogelijkheid aan om de koning te bekritiseren voor deze beslissing, ook gisteren ná het Lech-moment. “Dit zijn de beelden die u van koning Willem-Alexander niet mocht zien“, begon presentator Eddy Zoëy de uitzending op RTL 4. Het is oorlog tussen Boulevard en de koning.

De voice-over van Boulevard merkte vervolgens op: “Het is voorjaarsvakantie en dus trekken de Oranjes traditiegetrouw naar het Oostenrijkse Lech. Vandaag mocht bijna de voltallige vaderlandse pers een kijkje komen nemen. Wij van Boulevard hadden straf gekregen van koning Willem-Alexander, maar hebben natuurlijk wel de beelden.”

Kennelijk heeft het boycotten van een medium niet zo veel zin als die de beelden toch gewoon kan uitzenden, werd opgemerkt in Boulevard. “Dat is de bijzondere wereld van de RVD“, aldus royaltykenner Marc van der Linden.

De Rijksvoorlichtingsdienst was zich hier al van bewust toen de boycot werd uitgeroepen. “Er werd al meteen bijgezegd door RVD: ‘Jullie kunnen natuurlijk wel de beelden aankopen van RTL Nieuws of van andere productiebedrijven. Die kun je gewoon uitzenden.’”

Eddy Zoëy: “Dat is dan toch een heel rare straf?

Van der Linden: “Ja, dat is het ook. Het is sowieso heel raar dat een overheidsinstantie straft. Die horen niet te straffen, die horen naar de rechter te gaan en die hoort een straf op te leggen.”

Eén ding is zeker: de relatie tussen RTL Boulevard, dat heel veel aan royalty doet, en het Koninklijk Huis is behoorlijk bekoeld.

Lees ook:
Noord-Koreaans: koning boycot BLVD bij fotomoment (23 januari)
NVJ uit kritiek op Noord-Koreaanse boycot Boulevard (23 januari)
NVJ wil boycot mediacode na royaltyboycot BLVD (23 januari)

Foto: RTL
41 Reacties op “RTL: ‘Hier de beelden die u van koning niet mag zien’”


 1. Antonio

  Riooljournalistiek, voor het echte nieuws kijk ik twee keer per dag naar SBS 6 shownieuws!

 2. Ronald

  De Koning heeft het teveel hoog in zijn bol. Wil nu op de stoel van de rechter gaan zitten. Geen respect voor persvrijheid.

 3. Antonio

  03. De wereld draait door (NPO1) 1.430.000
  12. RTL Boulevard (RTL4) 743.000

  Top DWDD 50% meer kijkers zegt genoeg.

 4. Erland G.

  Juist onder de kijkers van Boulevard zitten veel zwakzinnige koningshuisfans. Prins Pils schiet hiermee zichzelf in de voet.

 5. Willemijn

  Leven op kosten van de belastingbetaler en nog royaal ook. Dan ook nog bizarre eisen stellen. Willen dat je kinderen zo normaal mogelijk opgroeien. Strookt allemaal niet met elkaar. Ouderwets instituut. Heb persoonlijk niets tegen de mensen zelf. Maar het past mijn inziens niet meer in een democratie. Amalie krijgt als ze 18 jaar wordt ieder jaar een vermogen belastinggeld en waarom als ik mij afvraag. Die wetten die dat regelen komen uit de prehistorie. Echt niet meer van deze tijd. Zoveel vakantie privileges kijk eens naar het Britse koningshuis die werken zich echt een slag in de rondte met wel 2 tot 3 verplichtingen per dag.

 6. Piet

  Antonio:
  Boulevard zendt dan ook niet uit tussen 19:22 en 19:53

 7. De Derde Banaan

  Nooit geweten dat NPO Kijker ‘Antonio’ heet.

  Verder is het natuurlijk belachelijk dat de Koning bepaalt wie foto’s mag maken op een openbare plek. Hij mag zelf bepalen wie hij uitnodigt in zijn paleis, maar op een sneeuwerige heuvel in een land waarvan hij niet eens koning is bepaalt hij dat NIET.

 8. Willie

  Het is best komisch om te zien hoe het Nederlandse volk slaafs aan de voeten lig van een doorgespoten DNA deeltje en een dochter van een misdadiger die vooral opvalt door iedere dag een ander door de media bejubeld jurkje aan te trekken.

 9. Jos

  Rtl gooit zijn eigen glazen in.

 10. WEST

  @ Jos ,Dat denk ik ook . Er zullen altijd kijkers zijn die ons koningshuis een warm hart toedragen , en voelen zich door BLV toch wel gekrenkt, en de kans is groot dat BLVhierdoor een deuk oploopt

  en de hypocriete anti monarchie gasten staan strakt wel met hun handel op koningsdag , daar gaan ze snachts de kou voor trotseren
  want ja dan zijn ze èèn dag koninggezind

 11. Dries Roel Vink

  En ja hoor, Koning Willy weer zonder helm op de piste. Zou die beste broeder geen geld voor een helm hebben of is zijn hoofd te dik?

 12. Erik

  @Antonio: rekenen is niet helemaal jouw ding. Het is 100% meer kijkers!

 13. Ik Allah de groote

  ERIK het is een Spanjaard. Moet je rekening mee houden zijn een beetje dom .net als dat zooitje daar op de piste .z

 14. Bart M.

  RTL Boulevard verzandt steeds meer in Privé of Story maar dan op tv.

 15. Paul

  Gewoon veel meer”verboden” beelden uitzenden.

 16. Nozem

  Dat koningshuis kost ons een vermogen en wat doen ze allemaal voor het geld ! Kijk dan naar het Britse Koningshuis die werken nog . Die van ons zijn alleen maar vakantie aan het vieren . Opdoeken die geldverspilling !!!

 17. Johan de Witt

  Laten wij die mensen met rust laten. Geen verjaardagen, bruiloften, geboortes, werkbezoeken, vakanties en begrafenissen in beeld brengen. Respecteer hun privacy.
  Laten we hen verplicht een dna-test doen. Zij willen geen dna-test test doen, want zij zijn niet koninklijk. Aftreden is dan logisch. Dan kan Willem als gewone burger zijn gewone dochters een gewone opvoeding geven. Zij mogen hun vermogen houden en geef hen een éénmalige afkoopsom. Zij hoeven ook de eerste tien jaar geen belasting te betalen. Heeft Willy genoeg tijd om zich om te laten scholen. Benieuwd of Willy dan nog steeds naar bejaardenhuizen gaat?

 18. ronnie

  RTL Boulevard moet van de buis.

 19. nl

  Ik ben benieuwd hoelang de pers nog bereid is om aan de mediacode te houden in ruil voor uiterst zwakke fotomoment de slaapverwekkend zijn. Boulevard is als enige door de boycot vogelvrij om alles te filmen en uit te zenden, willy was een beetje dom. De vergelijking dwdd en boulevard snap ik niet. Beide totaal andere programma’s.

 20. Leo knots

  Kan je nagaan hoe diep die Eddy Zoëy gezakt is. Pure roddel en achterklap en gister nog iemand het Corona virus wensen. Laat hem van de buis afgaan aub

 21. Wanny

  Ook het Koningshuis heeft recht op enige privacy.

  Wat zouden andere ambtenaren er van vinden als er cameraploegen achter hun gezin aan gingen lopen?

 22. Ron

  Het is me allemaal wat, de monarchistjes moeten weer even een punt scoren. Ik ben zelf gematigd republikein het zal me dus jeuken al dat nieuws over de Oranjes. Laat die mensen.

 23. Boes

  @Ronald

  De koning heeft het hoog in zijn bol? Als dat al zo is dan is het mss wel door mensen zoals jij die het woord koning zo eerbiedig met een hoofdletter denken te moeten schrijven.

 24. Trumpo

  Waarom mogen andere uitkeringstrekkers niet een weekje naar Lech?

 25. Boes

  @Nozem

  Tien keer liever ons koningshuis dan die bloedirritante Britten met dat oude lijk dat maar niet oprot. Bea was nog zo verstandig om plaats te maken voor de volgende generatie. Britse Betje blijft maar zitten en die kneus van een zoon van haar, die graag een tampon wil zijn, maar sneu wachten, terwijl papa als een aso over de weg raast enz. enz. enz.

 26. Johan de Witt

  @Wanny.
  Zij leven van het exploiteren van hun privéleven.

 27. Net5 - Lindatv

  Weer al die mensen die afgeven op de koning…. of we met een president beter of goedkoper af zouden zijn…not

 28. Xylon

  Kijk eens aan Frederik Morsink doet nu ook al afstand van zijn vader Abraham look ?!.. Zal toch niets gaan uitmaken het blijft immers toch Bertelsmann’s gore open riool roddelrubriek vanuit Luxembourg !..

 29. Miepie

  Uitvreters zijn het en het volk maar betalen een kind dat 18 wordt 1,5 miljoen geven bespottelijk Een gewoon Argentijns mens Koningin noemen waarom geen prinses Philip van Engeland noemt men toch ook geen Koning….

 30. Webcrawler

  Philip van Engeland is ook geen meisje, die mogen dat alleen.

 31. Webcrawler

  Meisjes die mogen dat alleen.

 32. Suzy Wang

  ik kijk er heel weing naar maar vroeg me gister wel af, wat zou dat vet varken gister gedaan hebben nou hij niet naar lech mocht komen? Met zn cominie pieleke gespeeld? Ze had tijd genoeg nou?

 33. iemand

  Dries Roel Vink ze dragen geen helm omdat dat niet leuk is voor de foto’s zodra de fotografen weg zijn gaat de helm op.

 34. Jeanne

  Ik begrijp niet dat jullie er elkaar intrappen in het toneel stuk van Willem Alexander en de rest dat er bij hoort.
  Wat een acteurs zeg.
  Ze maken uit of er foto’s gemaakt mogen worden ik begrijp niet Dat de journalisten er nog foto’s van willen maken.
  Ze lachen zich een ongeluk allemaal makke schapen

 35. Axel-F(Arnhem)

  Ja mensen kent u die uitdrukking.

  De royals kunnen de t krijgen, kent u dat?

  Als het goed gaat kan iedereen de T krijgen. En als het fout gaat, dan roepen we massaal. Waar zijn ze waarom doen ze niks voor mij.

  In dat gedachte fijne voortzetting met spekjes en zo.

 36. Wendy

  Helaas moet ik bij familie bezoek wel eens kijken naar ETL Boulevard en SBS shownieuws.Wat een vreselijke nietszeggende programma’s zijn het toch.Elke dag roddelen en onzin vertellen.Zelfs ZAPP tv is nog van een hoger niveau.

 37. animo

  Verlos die mensen van hun taak het is niet meer van deze tijd die poppenkast.

 38. merel

  Kom op Marc van der Linden en Eddy Zoë, volwassen mannen. Hebben jullie niets anders te doen dan dit soort onzin uit te kramen?

 39. Bastiaan

  RTL Boulevard boycotten!

 40. Renate

  Belachelijk gedoe, leve de republiek!

 41. Koning Willem-Alexander

  In Nederland is De Koning is het hoogste wat er is, hoger dan De Koningin.
  Als Amalia Koningin wordt dan kan haar man geen Koning worden.
  Iemand van buiten af kan niet het hoogste worden,.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.