Noord-Koreaans: koning boycot BLVD bij fotomoment

Geplaatst op do 23 jan 2020 om 8:30

Het koningshuis is niet bepaald een ambassadeur van de persvrijheid. Koning Willem-Alexander heeft de RVD de opdracht gegeven om RTL Boulevard volgende maand te boycotten bij het fotomoment tijdens hun decadente skivakantie in Lech en daar is royaltyverslaggever Marc van der Linden terecht behoorlijk pissig over. “Ik ben er echt flink boos over. Ik heb ook zelf bij Boulevard gezegd: ‘Laten we dit nou maar eens gewoon vertellen tegen de kijkers.’

Prinses Amalia voerde vorige maand in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag haar kerstmusical op. De pers mocht er niet bij zijn, maar wel deelde het theater via Instagram een kiekje van de familie vanuit de zaal. Daar was niet Amalia, maar wel prinses Beatrix op te zien.

RTL Boulevard bracht die Instagram-foto kort in beeld. “Zij plaatsen een foto en die plaatsten wij ook een aantal seconden op die schermen achter mij. De volgende dag begreep ik dat we daar heel veel woede mee hadden veroorzaakt bij de koning en zijn gezin“, aldus Van der Linden.

De koning heeft nu besloten dat RTL Boulevard niet welkom is in Lech. “Dan komt er een sanctie tegen een programma, dat voor de rest nog nooit iets van een fout heeft gemaakt, en een flinke sanctie. En dan ook nog eens een keer op het grondgebied van Oostenrijk, op een openbaar deel van een berg. Waar haalt de RVD het recht vandaan om dat zelf te bepalen en niet via de rechter laten gaan?

Het is een schande, vindt hij. “We staan op een berg die van Oostenrijk is, dat is openbaar terrein en daar kunnen we gewoon gaan staan. We worden alleen niet geaccrediteerd en dat is het flauwe van het geheel. Ga dan naar de rechter als je denkt dat je in je recht staat en laat die bepalen of dit nou echt niet kan.”

De RVD is de boodschapper van het slechte nieuws, maar uiteindelijk is dit gewoon een beslissing van de koning, aldus de royaltykenner. “De koning is de man die erachter zit, want de RVD zijn ambtenaren en die gaan echt geen straffen bepalen.”

Luuk Ikink: “Er is in december al een hele mailconversatie tussen de RVD en RTL Boulevard heen en weer geweest. Waarom houden zij denk je voet bij stuk?

Van der Linden: “Omdat er één iemand is die wil dat wij nu even voelen wie er de baas is en dat is de koning. Ik vind dus dat eigenlijk Mark Rutte eens een keer tegen de koning zou moeten zeggen: ‘U leeft in een land waar de monarchie door de media zeer netjes wordt behandeld.’”

Het is stank voor dank, vindt hij. ““We wonen niet in Engeland met paparazzifotografen die overal camera’s ophangen of mensen uitdagen. Het gaat hier rustig en ze krijgen een goede pers. Hier is een koning te groot voor en daarvan hoort de minister-president te zeggen: ‘Dat is niet democratisch.’

Wat gebeurt er als Boulevard wél naar Lech gaat? “In principe zouden ze dan kunnen zeggen: ‘U heeft tóch de beelden uitgezonden, u bent bij de zomersessie niet meer welkom.’”

Heeft de Koninklijke Schouwburg ook een sanctie opgelegd gekregen? “Die hebben niets gehoord van het RVD en dat snap ik ook wel, want de Koninklijke Schouwburg heeft de zaal gratis ter beschikking gesteld voor de prinses en haar hele leuke musical.”

‘Ernstige zaak’

Advocaat Christiaan Alberdingk Thijm steunt RTL Boulevard volledig. “Het is een beperking van de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van nieuwsgaring van RTL Boulevard en dat vind ik een vrij ernstige zaak.”

Ik vind dat op het moment dat iets al openbaar is gemaakt door een derde – ook al is dat tegen de zin van de koninklijke familie – dat de feest al uit de fles is en dat je als RVD niet mensen moet gaan uitsluiten bij dat ene bijzondere persmoment in Lech.

Als de Schouwburg zegt: ‘Kijk eens wie er bij ons was!’, dan staat het anderen vrij – en met name de pers in onze samenleving – om daar ook over te berichten en die foto over te nemen. Om nu RTL Boulevard uit te sluiten van de persbijeenkomst in Lech is volstrekt onevenredig.

Foto: RVD – Arenda Oomen
58 Reacties op “Noord-Koreaans: koning boycot BLVD bij fotomoment”


 1. .1.NPO kijker

  Niks aan de hand, ik boycot RTL Boulevard ook! Riooljournalistiek!

 2. Bertus

  Nauwkeuriger werken daar bij dat rioolprogramma…. En neem eens een betere en echte deskundige op gebied koningshuis…. Bv Dorien Hermans…. Heel goed gedaan van de koning….

 3. man pan

  Ik boycot de koninigshuis.
  Stelletje belastingontduikers en zwendelaars

 4. ..1.NPO kijker

  Ongevraagd foto’s plaatsen dat is tegen de mediacode.

  Zeer dom

 5. WEST*2

  ik ben voor RTL telefiesie en kijk de hele dag omdad NPO te moeilijk voor me iz
  met mn lage ìq maar de konlijke vamilie hoort zich niet te ferlagen waar het gewone ongescoolde volk naar kijkt , ik zou me ook niet tuis voelen in het bekakte denhaag

 6. Taalnazi

  Beste Marc van der Linden, je vertelt iets AAN iemand en zegt het TEGEN iemand. Als je dat niet eens weet verdien je het ook niet om bij welk persmoment dan ook te zijn.

 7. snuifje

  Willempie overdrijft een beetje.

 8. Piet Lut

  Tjonge jonge, who cares! Dit is hoogstens vervelend voor de mensen van Boulevard.
  De kijker gaat dat “nieuws” moment echt niet missen hoor. Het staat daar straks vol met journalisten die, op kosten van de zaak, dit totaal voorspelbare event komen vastleggen: Een paar beleefdheidsvragen en antwoorden en wat foto’s…
  Vergeet niet dat de royals dit moment hebben ingelast om De rest van de week niet meer gestoord te worden tijdens de vakantie en NIET om nieuws te brengen.

  Dus Mark vd L: stop met janken en ga op zoek naar nieuws en bijzondere verhalen en verveel ons niet met meer van hetzelfde!!

 9. Suzy Wang

  He vet varken, van coke snuiven wordt je aggresief heb ik gehoord. Hahahaha

 10. Jan Kloot van Dam

  Stuur Marc een doos bossche bollen en het is weer goed.

 11. NPO KIJKER 1

  Opdoeken dat zooitje kost alleen maar geld veel geld kan wel anders besteedt worden

 12. Peter Wingender

  Wegwezen met die Oranje kliek, laten ze het voorbeeld van Harry en Meghan volgen. Wie denken ze wel dat ze zijn, dictators?

 13. Stoffel

  Die hele “mediacode” is uberhaupt al Noord-Koreaans, afschaffen die handel en als Willie het er niet mee ens is dan levert ie ook maar lekker al dat gratis geld wat hij elk jaar van ons ontvangt in.

 14. Kees Verkade

  Wel een beetje bevreemdend aangezien Marc van der Linden écht zo waanzinnig niet kritisch is op het Koningshuis dat het gewoon bij vlagen gênant wordt. Kan me voorstellen dat Marc een beetje radeloos wordt; het enige dat zijn status als über-fan van de Oranjes nog verder kan versterken is een grote tattoo van Wim-Lex op zijn voorhoofd. Marc, doe je voordeel met dit gratis advies en ik kijk er nu al naar uit!

 15. NPO KIJKER 1

  En laat het ons geen oranje noemen eerst een dna test .want dit zijn geen oranjes meer daar geloof ik niets van .er was toch een koning die chlamydia heeft gehad. En dan kan je geen kinderen meer krijgen .

 16. Wendy

  Leve de republiek! Optyfen met die a-democratische zakkenvullers van Oranje.

 17. Ingrid 🌼

  Koninklijkhuis krijgt steeds meer kapsones ! Ze hebben al zoveel luxe en dan ook nog de media straffen! Ze doen al zo weinig voor al het geld dat ze krijgen.
  Kunst wordt maar in gebruik genomen. Bah, Het koningshuis is heel commercieel en dat levert ze heel wat op!
  Ze worden zo weinig lastig gevallen,laten ze dat eens waarderen!

 18. Olivier

  Hou gewoon eens op met die onzinnige poppenkast. Who the fuck cares dat precies dezelfde foto als vorig jaar gemaakt wordt. Koningshuis is echt niet meer van deze tijd. Zwarte Piet, Vuurwerk, Koningshuis.

 19. Herman Hoogsteder

  De koning heeft gelijk,ik boycot blvd al jaren,is een enge linkse zeikclub.

 20. Frits

  Het koninklijk huis heeft inderdaad Noord-Koreaanse trekjes.

  Hoezo werd die zaal kosteloos ter beschikking gesteld?
  Ik begin ze ook een beetje zat te worden.
  Te veel macht en ze geven weinig terug.
  Ze moeten eens meer gaan betalen dan mogen ze regels stellen.

 21. Esmee

  Die Wimpie en zijn Maxima mogen blij zijn dat ze niet in Engeland koning en koningin zijn…

 22. o.p. lichter

  Wie zit er trouwens nog te wachten op foto’s van die onbenullen .

 23. robb

  Alex stap op en word piloot ,Maxima ga voor de VN werken ,het is niet meer van deze tijd om bij de geboorte al een baan te hebben waar je niet vanaf komt.

 24. NatteNel

  Wie boeit die boulevard pulp?

 25. MediaPrak

  Geen uitnodiging is geen reisje naar Lech op kosten van de producent en zender… Nu lopen er genoeg andere camerateams rond, dus de ‘beelden’ zijn ’t probleem niet. Maarja, geen snoepreisje, geen airmiles en geen aandacht (ter plaatse).

 26. Prins Pils

  Leve de republiek….

  Kan het koningshuis niet eens opgedoekt worden. Samen met het knalvuurwerk nog voor het eind van 2020 afschaffen.
  Onzinnig gedoe.

 27. Ingrid 🌼

  Je mist niks aan die beelden! Gewoon geen foto’s meer maken De “troost” foto’s 2x per jaar , is gewoon een zoethoudertje!
  We zien ieder jaar dezelfde foto’s en dan moeten we daarover jubelen. Misplaatste gulheid vd familie! 🤭🤔😕

 28. Jur

  RTL kan toch zelf naar de rechter stappen als ze het er niet mee eens zijn. Of hebben ze juridisch geen poot om op te staan?

 29. Ron

  Het is me wat, het monarchisten freakje is op zijn plassertje getrapt. Groot gelijk die boycot en terecht.

 30. Dartele meid

  Groot gelijk die boycot en terecht.

 31. Boerenverstand

  Blvd kan het koninklijk huis gewoon terug boycotten. Geen aandacht meer aan besteden; nooit meer, behalve aan de kosten en hun enorme klimaatvoetafdruk. Dat slaat uiteindelijk alleen maar negatief terug op de koninklijke familie zelf, want binnen een paar jaar heeft niemand daar meer miljoenen per jaar voor over.

 32. Cobweb

  Het koninklijk huis moet weg, weg met die achterlijke alex en zijn kliek, bah.

 33. Anonymousin

  Die foto stelt zo niets voor. Ook nog eens zeer wazig/onduidelijk. Mis je dus echt niets aan.

  Bovendien circuleert die foto op het internet incl. sociale media. Dus om alleen Boulevard te boycotten is flauw en inconsequent.

 34. Hans

  Gewoon helemaal geen foto’s meer maken. Zoek het maar uit in Lech en op al die snoepreisjes .

 35. Guttegut

  Het fotomoment is toch ook van een droefheid. Ga je als fotograaf als een volslagen randdebiel achter een touwtje staan om een plaatje te schieten, die er precies hetzelfde uitziet als van die andere 50 die daar staan.

 36. Marc

  Alle pers nu solidair zijn en wegblijven van deze sessie.
  Pers wel handen ineenslaan om dagelijks een oranje journaal te maken met alle wandaden en idiote uitgaven van en aan deze familie
  De republiek Nederland komt dan vanzelf.
  Een republiek kost ook geld, maar de president kiezen wij!

 37. Frits

  @Guttegut hahaha,helemaal met je eens!Je moet ze boycotten totdat zijzelf om foto’s gaan bedelen.
  Sta je daar als volwassen man achter een touwtje naar de grillen van WA te luisteren.Erg toch?

 38. Frits

  @Marc….. Pers verenig u!

 39. henk

  De koning heeft groot gelijk. Als RTL afspraken negeert kun je consequenties verwachten. Achteraf huilen na publicatie door Boulevard is ronduit kinderachtig en not done.

 40. Brenda

  Ik vind het wel mooi. Boulevard denkt altijd dat het alles maar kan maken. En nu huilen dat ze nog nooit een fout hebben gemaakt. Ze hebben in het verleden de meest gruwelijke, laag-bij-de-grondse dingen uitgehaald. Boet er maar voor!

 41. LANDGENOOT

  HAHAHAHAHA “beperking van de vrijheid van meningsuiting”. Is deze knakker serieus advocaat? Een fotootje maken is tegenwoordig al de vrijheid van meningsuiting? Wat een sukkel! Had je gewoon gedragen, dan had je die onzinnige fotootjes in Lech gewoon kunnen maken.

 42. Trumpo

  Pssstttt Amalia = Nikkie de Jager

 43. roos

  de pers moet massaal niet meer komen opdraven dan kiest deze familie wel eieren voor hun geld want ze zijn van de pers afhankelijk voor een positief verhaaltje

 44. Romeo

  “dan staat het anderen vrij om daar ook over te berichten en die foto over te nemen”

  Eh nee, het staat anderen niet vrij om een foto over te nemen. Daar zit auteursrecht op. Veel mensen denken dat ze zomaar andermans foto’s mogen plaatsen online, maar soms worden deze mensen gemaand te betalen voor het ongevraagde gebruik van andermans foto’s. Niet vaak natuurlijk want het is vechten tegen de bierkaai. Maar het geeft wel aan dat het gebruik niet vrijstaat. En wie niet betaald wordt voor de rechter gesleept.

 45. Bank

  @roos Gaat dus nooit gebeuren, simpele ziel.

 46. RTL familiezender?

  Geweigerd bij fotosessie Koninklijke huis

  Drankorgel Frits

  Geldgraaister Eva

  Sexverslaafde Katja

  Slipjet Maasland

  De Villa

  Kaj

  De lijst wordt langer en langer.

  Conclusie: Bedrijfscultuur RTL is doodziek.

 47. robb

  Veel mensen willen alles weten dus moeten ze leveren ook als het hun niet goed uitkomt de belastingbetaler betaald er miljoenen voor, dus stop er vandaag nog mee en ga doen wat jullie leuk vinden vooral voor die arme kinderen wat een toekomst.

 48. Gerard Bowling

  Voor dat gratis geld wat de Oranjes krijgen mogen ze wel eens wat minder arrogant doen tegen hun onderdaan Marc v d L.

  Verder een volkomen achterhaalde bende dat koningshuis!

  LEVE DE REPUBLIEK!

 49. Peer

  Het is ook net een dictatortje die Alexander. Nog steeds het boze pils prinsje die zijn zin wil doordraven. Ik zou gewoon naar die berg gaan in Oostenrijk en werkelijk de hele vakantie foto’s van ze maken. Wat denken die omhooggevallen door het volk gesubsidieerde figuren wel niet.

 50. Hans

  DAN moet je niet bekend willen wezen,gaan ze maar op Spitsbergen wonen

 51. Monarwie

  Het wordt tijd dat deze Koning zijn toelage wordt verlaagd. Zolang ik hen betaal zal hij ons moeten dienen.

 52. anoniem

  Een koning is denk ik nog beter dan dat we dankzij ons electoraat een geschifte president krijgen… :-)

 53. anoniem

  Zie als voorbeeld president Bouterse in Suriname, het land waar mijn familie in bomen woont… :)

 54. anoniem

  Er zijn natuurlijk landen waar een prima president gekozen wordt, maar ik weet niet of dat ons hier lukt… :-)

 55. anoniem

  Lol, ik heb een nаamgenoot hier.. :)

 56. .

  Zijn de scheermesjes van die zwerver uitverkocht?

 57. Einde van NL

  Willem is een vet stoer anti klimaat gastje die met onze nieuwe 100 miljoen kostende Boeing de hele wereld doorknalt. Prachtig, even volgetankt naar de Heauleaukaust herdenking in Israël om vervolgens richting skilift in Oostenrijk te gaan of misschien zelfs nog door te crossen met onze lege volgetankte Boeing naar zonnig Argentinië en daar een paar kilo’s vette steak naar binnen te werken.
  De Boeing, ook handig om mee te vluchten naar veilige oorden als de pleuritis uitbreekt in Europa.

  Vrijheid is een volgetankte Mercedes of Boeing. https://youtu.be/4v0nCTX_5fU

 58. CB

  Gaat lekker. RTL Boulevard had ook beelden aan de redactie van JINEK verstrekt over die freak uit Ruinerwold die in de rechtbank voor moest komen. Je zou bijna denken dat ze het er bij Bluecircle om doen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.