Mediahistoricus UvA mengt zich in liefdesbreuk ‘Brazes’

Geplaatst op di 18 feb 2020 om 8:50

Mediahistoricus Huub Wijfjes, verbonden aan de universiteiten van Groningen en Amsterdam, vindt het belachelijk dat André Hazes jr. en Bridget Maasland de media schuld geven van hun plotselinge relatiebreuk. Dat laat hij weten aan RTL Boulevard. Wijfjes vindt het wel een heel slechte smoes. “Het zijn twee mensen die hun hele bestaan hebben opgehangen en georganiseerd op hun presentatie in de media. Ze hebben hun carrière voor een belangrijk deel aan die aandacht te danken.

Het is gewoon hypocriet om de media de schuld te geven, vindt Wijfjes. “Ze delen dag in dag uit vrijwel alles via sociale media en voeden de media doorlopend als het hen goed uitkomt. Dan móeten ze weten dat die manier van werken ook nadelen heeft; sommige media kunnen meedogenloos zijn.

Hij vindt het heus vervelend dat ‘Brazes’ uit elkaar is. “Maar ze mogen zeker niet doen alsof de kwade media de enige oorzaak zijn van de rampspoed die hen nu heeft getroffen.

Ze hadden er ook voor kunnen kiezen, zoals andere BN’ers doen, om hun liefde in enige bescheidenheid te tonen. Al die aandacht is een consequentie van het beroep dat ze uitoefenen, en dat weten ze allebei heel goed.

De negatieve aandacht voor Brazes was de afgelopen tijd juist een beetje gaan liggen. Wijfjes wijst er ook op dat er altijd weer een nieuw gesprek van de dag wordt gezocht. “Dit soort hypes zijn vrijwel altijd van voorbijgaande aard.

Lees ook:
Evert in Shownieuws: ‘André en Bridget uit elkaar’ (maandag)
André en Bridget bevestigen relatiebreuk aan Boulevard (maandag)
Privé spot boze Bridget Maasland op vliegveld Curaçao (maandag)
Angela: ‘Hopelijk was de seks met Bridget het waard’ (maandag)

Foto: RTL, SBS
10 Reacties op “Mediahistoricus UvA mengt zich in liefdesbreuk ‘Brazes’”


 1. ed

  Tegen zijn argumenten is weinig in te brengen.

 2. Mathilde

  André gaat vreemd met de moeder van zijn kind.

  De media ging toch niet vreemd?

 3. Suzy Wang

  Nou daar heb ik wijfjes niet voor nodig. Ik heb totaal geen compasie met die stoepsnol. Dat andere kind ga vanzelf zn vader achterna. Die zuip zn eigen ook wel de pijp uit.

 4. Edwin

  Nou in plaats van dat de pers erg blij was voor Bridget en voor André hebben ze alleen maar lopen zaniken over een slipje en nog wat dingetjes.
  Al die journalisten van al die roddelbladen.
  Die maken het leven van lieve en leuke mensen kapot.
  En als die journalisten en fotografen iets overkomt dan janken ze overal (Verlinde en Hoes, die rioolfotograaf Edwin Smulders uit Rambam) dat het niet eerlijk is. Eigenlijk zou de Wereld beter af zijn zonder dat geteisem, censuur nee, fatsoen ja. En anders opsluiten die galbakken.

 5. Pieter

  @Edwin.
  Ik ben het roerend met jou eens.
  De Britse Pers is nog eeen tandje erger bytheway.

 6. Bart M.

  Weet je van de koelkast en de stuiterbal die samen wilden spelen; het ging niet.

 7. Erik Slachter

  ik begrijp totaal niet dat heel Nederland zich zo druk maakt over 2 zwakbegaafden wiens relatie aan of uit zou zijn, come on people, get a life !

 8. Bert

  Wel sneu voor Bridget. Vorige week trots melden op insta dat je 7 kilo bent afgevallen en dan op deze manier worden afgeserveerd…..

 9. Tante Betje

  Lekker snuiven dan val ik 7 kilo af dacht Bridslet

 10. Respect ✌️

  Pffff

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.