Mediahistoricus UvA mengt zich in liefdesbreuk ‘Brazes’

Mediahistoricus Huub Wijfjes, verbonden aan de universiteiten van Groningen en Amsterdam, vindt het belachelijk dat André Hazes jr. en Bridget Maasland de media schuld geven van hun plotselinge relatiebreuk. Dat laat hij weten aan RTL Boulevard. Wijfjes vindt het wel een heel slechte smoes. “Het zijn twee mensen die hun hele bestaan hebben opgehangen en georganiseerd op hun presentatie in de media. Ze hebben hun carrière voor een belangrijk deel aan die aandacht te danken.

Het is gewoon hypocriet om de media de schuld te geven, vindt Wijfjes. “Ze delen dag in dag uit vrijwel alles via sociale media en voeden de media doorlopend als het hen goed uitkomt. Dan móeten ze weten dat die manier van werken ook nadelen heeft; sommige media kunnen meedogenloos zijn.

Hij vindt het heus vervelend dat ‘Brazes’ uit elkaar is. “Maar ze mogen zeker niet doen alsof de kwade media de enige oorzaak zijn van de rampspoed die hen nu heeft getroffen.

Ze hadden er ook voor kunnen kiezen, zoals andere BN’ers doen, om hun liefde in enige bescheidenheid te tonen. Al die aandacht is een consequentie van het beroep dat ze uitoefenen, en dat weten ze allebei heel goed.

De negatieve aandacht voor Brazes was de afgelopen tijd juist een beetje gaan liggen. Wijfjes wijst er ook op dat er altijd weer een nieuw gesprek van de dag wordt gezocht. “Dit soort hypes zijn vrijwel altijd van voorbijgaande aard.

Lees ook:
Evert in Shownieuws: ‘André en Bridget uit elkaar’ (maandag)
André en Bridget bevestigen relatiebreuk aan Boulevard (maandag)
Privé spot boze Bridget Maasland op vliegveld Curaçao (maandag)
Angela: ‘Hopelijk was de seks met Bridget het waard’ (maandag)

Foto: RTL, SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen