Halina Reijn na lange pauze terug als tafeldame DWDD

Halina Reijn is gisterenavond na een lange pauze teruggekeerd als tafeldame in ’s lands meest bekeken talkshow, De Wereld Draait Door. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Reijn is een van de meest besproken tafeldames en -heren die de talkshow kent, omdat veel mensen haar heel erg nep en irritant vinden. De kritiek kwam in 2014 tot een hoogtepunt, toen ze de hele tijd door een interview met Tommy Wieringa heen praatte. Ze ‘werkte’ destijds al acht jaar als tafeldame.

De kijkers waren woest. “Ik heb in vier dagen carnaval geen enkele dronkelap zo gênant horen zwetsen als Halina Reijn. Scheer haar weg“, klonk het. En: “Wat weet die Halina Reijn dat interview met die grootheid Tommy Wieringa op een afschuwelijke manier te bederven.

Het was een keerpunt in de DWDD-carrière van Reijn. Na de bewuste uitzending was ze ineens nauwelijks meer te zien in de Van Nieuwkerk-show. Volgens de Privé was ze op de zwarte lijst van DWDD gezet.

Uiteindelijk dook Reijn toch weer op, al gaf ze in 2015 wel aan te twijfelen over de rol van tafeldame. “Het is ook een heel moeilijke functie. Je krijgt ladingen kritiek over je heen. Ik ben daar soms heel mondig.

Dat ze tóch maar doorging was een commerciële afweging. “De hoeveelheid bezoekers die ik aan mij heb weten te binden in het theater, is voor een groot deel te danken aan De Wereld Draait Door.

Comeback

Dit seizoen was Reijn nog niet te zien als tafeldame. “Halina, je bent weer terug als tafeldame. Je bent nog niet geweest dit seizoen“, zei Van Nieuwkerk.

Reijn: “Nee, alleen één keer als gast en nu weer terug als tafeldame.

Van Nieuwkerk: “Ja, we gaan het zo even over de Oscars nemen. We nemen even de tijd voor je.”

Reijn: “Ik heb letterlijk sinds augustus onder een steen gelegen. Carice en ik zijn de hele wereld over gereisd met onze film Instinct. Tegelijkertijd hebben we de serie Red Light opgenomen voor NPO 1, dus ik kwam donderdag letterlijk uit een tunnel en ik ben direct naar de studio gerend om weer bij jou te zijn.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen