Halina Reijn twijfelt soms over tafeldameschap DWDD

Foto: RTLHalina Reijn twijfelt soms of ze wel verder wil als tafeldame in De Wereld Draait Door. Dat vertelde de actrice gisterenavond in de achter de schermen-documentaire over DWDD. Reijn wordt tijdens sommige uitzendingen flink bekritiseerd op sociale media. Dat grijpt haar aan. “Uiteindelijk ben ik actrice, dus dan denk ik wel heel soms, van: ik wil dit niet meer, ik wil ermee ophouden. Ik wil alleen maar mijn ambacht doen, daar binnen de vier muren van de schouwburg op het Leidseplein.

Volgens Reijn is haar taak niet makkelijk. “Het is ook een heel moeilijke functie. Je krijgt ladingen kritiek over je heen. Ik ben daar soms heel mondig.

Vooral tijdens het interview met Tommy Wieringa begin 2014, kreeg Reijn veel kritiek. “Daar ontstond een soort geestige spanning, vond ik, maar de kijker thuis vond dat ik te veel door hem heen sprak.

Mensen waren woedend. “Ze zeiden: ‘Hoe durf jij, walgelijk mens, om jezelf op de voorgrond te plaatsen!’ Terwijl dat natuurlijk op geen enkele manier mijn bedoeling is.

Toch blijft Reijn verbonden aan DWDD. “De hoeveelheid bezoekers die ik aan mij heb weten te binden in het theater, is voor een groot deel te danken aan De Wereld Draait Door.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen