DWDD-kijkers zijn Halina Reijn beu

Geplaatst op Thu 06 Mar 2014 om 13:48

Foto: RTLKijkers van De Wereld Draait Door ergerden zich woensdagavond groen en geel aan tafeldame Halina Reijn. Dat bleek uit een grote hoeveelheid reacties op Twitter. Sommigen vroegen zich zelfs af of Reijn dronken was. “Ik heb in vier dagen carnaval geen enkele dronkelap zo gênant horen zwetsen als Halina Reijn. Scheer haar weg“, zegt ene Mark. En Frans: “Wat weet die Halina Reijn dat interview met die grootheid Tommy Wieringa op een afschuwelijke manier te bederven.

Alsjeblieft, Halina Reijn hou je mond en ga ergens, vér uit beeld, in de hoek van de tv-studio zitten“, vindt Kim. En Irma: “Ik zou heel graag hebben dat Halina Reijn de rest van haar leven haar mond houdt.

De kritiek is Reijn zelf ook niet ontgaan. Zij reageerde ‘sssst’ op een tweet van Jorgine: “Tip: stop met @halinareijn als tafeldame! Laat ze dat overduidelijke geflirt, onnozele gekir & domme geblaat in haar eigen tijd doen!

Aan het begin van de uitzending merkte Reijn op dat ze al acht jaar bij De Wereld Draait Door ‘werkt’. Daarom vindt ze dat ze een cadeau verdient van Matthijs van Nieuwkerk.
63 Reacties op “DWDD-kijkers zijn Halina Reijn beu”


 1. els

  Het lijkt me een talentvolle en intelligente vrouw, maar ze eis wel errug vaak op tv.

 2. els

  eis=is

 3. Banaan

  Ik merkte gisteren ook iets aan haar, meteen aan het begin al. Maar ik weet niet wat. En blijkbaar was ik dus niet de enige. Heel vreemd.

 4. iamcornelius

  Type “blaat links, dus zal wel goede tafeldame zijn”. Zijn er zoveel van bij DWDD. Met die Felix Rottenberg als vaste gast voorop.

 5. Anonymous

  Halina is een, ook in het buitenland, zeer gewaardeerde actrice. Het is een vriendelijke vrouw en zeker niet dom. Ik hoop dat ze nog vaker aanschuift.

 6. Daan

  Mijn dag is weer compleet nu ik weet wat ene Mark, ene Frank, ene Kim en ene Irma van Halina vinden. Bedankt voor dit boeiende nieuws MC. Zucht… zijn we nu echt zo simpel aan het worden dat dit als nieuws gebracht wordt???

 7. Björn

  Ik kijk al 8 jaar niet als zij aan tafel zit. Maar zij is niet de enige “vaste” tafel bobo
  Laat maar lekker zitten, ook deze tante, geen probleem.

 8. dj

  @daan: dit is een selectie. had gisteren de livestream opstaan met de live tweets en het viel me wel op dat er veel op werd gereageerd.
  Al moet je die twitter losers ook weer niet al te serieus nemen. Lijkt toch vooral een platform te zijn voor mensen die aandacht te kort komen. Een soort digitale klaagmuur!

  vb: Voordat Giel ook maar iets had gezegd over de reden van het dragen van een zonnebril in de studio stond twitter al weer vol met domme opmerkingen.

 9. caesar

  wat een irritante bitch was dat bij dwdd

 10. Marc

  @Daan: dat inderdaad. Pfff…Niets mis met Halina, leuke meid.

 11. Anonymous

  tis een muts, maar dat wisten we toch al?

 12. mike

  Ze zit daar alleen omdat ze bevriend is met Carice van Houten die trouwens op haar beurt weer op een belachelijk hoog voetstuk wordt geplaatst door hetzelfde DWDD

 13. Anonymous

  DWDD vergane glorie!

 14. Bep

  Ik vind Matthijs en Halina akelige wezens

 15. Mjo

  @Marc,

  Normaal gesproken heb ik ook geen “problemen” met Halina als tafeldame, maar gisterenavond was ze knap irritant.

  Dat vond ik blijkbaar niet alleen, want twitter (zoals ook al vermeld in het artikel) ontplofte zowaar. Kijk ook maar eens op de facebook pagina van DWDD, zijn de (negatieve) reacties ook al niet van de lucht.

 16. Marc

  Ach mensen hebben altijd wat te zeuren op social media. Lekker belangrijk.

 17. Anonymous

  Ik vind deze lesbo nog slechter acteren dan Daphne Kletskoek…

 18. Anonymous

  Marc

  Net zoals hierop deze site, bedoel je :-)

 19. Mjo

  Marc,

  Deze keer vond ik dat men gelijk had, zelfs op social media, waar ik nou ook bepaald geen fan van ben.

  Halina’s gedrag was gisterenavond gewoon anders dan anders. Dat was overduidelijk. Ook ik kreeg sterk de indruk dat ze enigszins onder invloed was.

  Nogmaals, normaal vind ik Halina best goed als tafeldame en absoluut ook niet dom, maar gisterenavond stoorde mij haar gedrag mateloos.

 20. Marc E. Putto

  Ze zag er prachtig uit nu ze een nieuwe vriend heeft. Het oestrogeen zwom eindelijk weer eens voorspoedig door haar aad’ren..

 21. Anonymous

  Twitter als graadmeter gebruiken. :’)

  Neemt niet weg dat het ook een irritant wijf is.

 22. LD

  Meer Halina aub

 23. Bram

  Gister voor het eerst in lange tijd weer eens naar DWDD gekeken. In het half jaar dat ik het niet heb gezien, is er niets veranderd. Wéér Sywert, Halina, Felix Rottenberg en Blaudzun. Altijd hetzelfde clubje mensen. Sleetsheid ligt op de loer. Vanavond ongetwijfeld weer Prem en Jort. Overmorgen Nico en Pieter Derks. Redactielid bij DWDD; het moet een van de makkelijkste baantjes in Hilversum zijn.

 24. Anonymous

  Inderdaad. Halina leek onder invloed. Ze was een beetje meer los dan anders..overmoedig zelfs. Ze komt ook zo nu en dan best wel arrogant over. Haar siamese tweeling Carice van Houten heeft daar ook last van. Is nergens voor nodig. Ze worden beiden overschat als actrice. Een film producent die iemand nodig heeft voor “niet functioneel” bloot, belt Halina of Carice..

 25. harm

  Halina was perfect niets mis mee een uitstekende tafeldame.

 26. Mjo

  @Bram

  Neen, geen Prem en Jort, maar:

  Adriaan van Dis, ‘Hier is Adriaan Van Dis’ dit i.v.m. de vooravond van het boekenbal c.q. de Boekenweek.

 27. kees met een c

  dat b-actrice-wijf met haar paardentanden acteert altijd en moet van tv worden gekieperd. gisteren was ze duidelijk stoned. verder was de hele uitzending van dwdd te triest voor woorden!

 28. Anonymous

  @Harm,

  dan heb jij duidelijk iets aan je ogen en oren.

 29. irene

  Ik ben het dit keer met de twitteraars eens, ze deed heel irritant, vroeg heel veel aandacht en zei domme dingen. Ik zat me echt te ergeren en lees nu dat ik niet de enige was.
  Mond houden en niet meer terug komen in DWDd.

 30. Rogier, Amsterdam

  Het viel mij ook op dat ze vreemd deed en er veel te vaak tussenkwam met nutteloze, storende opmerkingen, onsamenhangend gekakel en puberaal gegiechel. Vooral tijdens het gesprek met Tommy Wieringa. Ik kreeg de indruk dat ook Matthijs van Nieuwkerk zich hieraan ergerde.

 31. Huiskamer

  Dat hele DWDD begint een PvdA lachertje te worden. Een beperkte kaartenbak, die wekelijks bij toerbeurt toerbeurt wordt gebruikt. Voorspelbaar, zelfde gasten, publiek dat politiek correct lacht en als dieptepunt Pierter Derks, waarvan de Vara heeft bepaald dat iedereen hem leuk moet vinden.

 32. Anonymous

  Heb de uitzending zonet gezien. Ze was STONED als de pest. Dat kun je aan haar gedrag, opmerkingen en waterige ogen zien.

 33. Anonymous

  DWDD, meer kijkers dan ooit. Aansluitend NOS Journaal, meer kijkers dan ooit.
  Boulevard, minder kijkers dan ooit. Krampachtig aansluitend gemaakte RTL Nieuws, nog maar de helft van de kijkers van NOS Journaal.
  Discussie gesloten.

 34. ik heb je lief...

  ZO LIEF !!!

 35. Anonymous

  Nou ik niet. Aan mij is niks gevraagd.

 36. Rogier, Amsterdam

  @ Anonymous: jouw feiten kloppen van geen meter. Boulevard scoort prima (gisteren meer dan 1 miljoen kijkers) en dat DWDD meer kijkers trekt dan voorheen heeft louter en alleen te maken met het feit dat het sinds kort op Nederland 1 is te zien. Dat is dus de kracht van de zender, niet van het programma. JUIST nu moet DWDD op zijn qui vive zijn. De kritiek die o.a. Huiskamer (16.17) noemt is veel gehoord en deel ik ook met hem, althans wat de beperkte kaartenbak en voorspelbaarheid van het programma betreft. Vroeg of laat krijgt DWDD hiervoor de rekening gepresenteerd en zoiets moet je proberen voor te zijn. De redactie moet echt proberen wat meer variatie (in gasten / sidekicks) aan te brengen en wat verrassender qua invulling van de onderwerpen worden.

 37. Simon de Wit

  Herkenbaarheid = juist prettig: “Tot zover. Tót morgen!”

 38. BOE

  Iedereen kon het toch duidelijk zien wat ze mankeerde ze had coke gesnoven.

 39. pattyp

  Ik vond Halina vanaf het eerste moment dat zij aan tafel ging zitten vreemd. heel stijf en zij moest haar hoofd omhoog houden. Haar vragen aan Wieringa waren zo vervelend. Sloeg werkelijk nergens op. Het is tijd voor nieuwe bloed aan tafel in DWDD.
  Wat mij betreft mag Prem ook thuis blijven.

 40. Anonymous

  Halina moet blijven.

 41. Gerdien

  Helemaal nuchter? Nee, dat geloof ik niet en ze zat schaamteloos de aandacht te trekken van Tommy -ik ben de grote éen- Wieringa. Ik vond het wel komisch. #ookmaareenmens.

 42. Paddy

  Best grappig want ik dacht precies het zelfde. Erger me al een tijdje aan de aandacht die ze graag wilt in het programma. Je hoort haar ook de hele tijd stom lachen en inderdaad beetje flirten met de gasten. Het komt zo onnozel over. Als Mathijs een vraag stelt, dan hoor je ook heel vaak haar op de achtergrond ook nog wat zeggen wat totaal irrelevant is. Net zoals met Yvon Jaspers en Ari Boomsma, zal ik haar ook niet missen!

 43. Hoi

  Duidelijk coke.

 44. yo

  Stelletje seksisten! Als een man aanwezig doet, is het een bink, stoer, rap van tong. Ouwe jongens krentenbrood. Als een vrouw aanwezig doet, is het een bitch die in een hoek moet zitten. Want vrouwen mogen natuurlijk alleen lieftallige zwijgzame decoratie zijn. Bah!

 45. mark

  yo slaat de spijker op zn kop

 46. Rogier, Amsterdam

  @ Yo: wat een vreemde, gefrustreerde reactie! Dat heeft totaal niets met het geslacht te maken. Ik erger me vaak genoeg ook aan de tafelheren, zoals bij Prem Radhakishun met die zwarte Pieten-discussie, en dan uit ik mijn kritiek op precies dezelfde wijze.

 47. ariebombarie

  van Nieuwkerk: met die trommelende handjes, denkt dat hij uniek is en wordt vreselijk overschat, mijn oren tuten als die man gaat ratelen1
  Halina: voegt niks toe;
  Maar héél erg is die site kick Jan Mulder sr. , die ook om de zoveel tijd verschijnt om zn 3000 eurotjes op te halen. Wat een nietszeggende schreeuwlelijk si dat. geworden.
  Wat een vréselijke nare man is dat met altijd die zelfde act.
  die zou eens van TV moeten verdwijnen.

 48. kees met een c

  dit is lekker. adriaan van dis en die andere 4 geflipte figuren die er om de zoveel tijd op een gemaakte manier over cutboeken zitten ijlen. en wij maar betalen voor dat soort shit!
  @ ariebombarie.

 49. Anouk

  Halina Reijn heb ik nooit gesnapt; raar mens met een gek gezicht waar ze altijd maar aan zit te klooien tijdens dwdd uitzendingen.
  Ze staat in de schaduw van die carice, en dat wil wat zeggen, want daar heb ik nou ook geen echt hoge pet van op. Het is dat dwdd haar ophemelt…
  DWDD neem ik altijd op, en spoel door als er niks aan is. Gisteren in 1x gewist toen ik zag dat Halina tafeldame was, dus heb er verder niks van gezien.

 50. Flip

  Want twitter is tegenwoordig een graadmeter? Dat ‘recht’ hebben om je mening te spuien is wat doorgeschoten tegenwoordig. Het idee was dat mensen die ergens verstand van hadden hun professionele en onderbouwde mening konden geven. Daarmee werden niet 12 jarige meisjes bedoelt die nog niet eens in staat zijn om hun eigen naam zonder fouten te schrijven.

  Nu vind ik Halina Reijn zelf ook geen wonder maar krijg wel het idee dat elke dat daar een intelligente vrouw aan tafel zit iedereen gelijk begint te gillen. Het lijkt wel alsof alleen nog hetero seksuele 40+ mannen rechten hebben. Dat is dan Nederland anno 2014, europa’s meest rechtse en conservatiefste land. Okay … op Belarus na dan.

 51. de hater

  geile kop

 52. Dame

  @yo

  Verder alles goed?

 53. Dame

  @Flip

  Belarus? Wit-Rusland!

 54. onweersbui

  Halina is eigenlijk ook gewoon een heel lelijk mens, zonder enig talent, waar ook nog geen normaal woord uitkomt.
  Zit alleen maar te kirren en met haar haar te spelen.
  Ze is net zo irrirant als die beste vriendin van haar.
  En ze is verluefd op Matthijs.
  Carice zijn zoon en zij wil hem…….

 55. Stepper

  Halina zat zwaar onder de coke en maakte zichzelf belachelijk,Wieringa zelf ergerde zich ook zichtbaar aan Halina.Neemt niet weg dat DWDD gewoon een marketing programma is voor hun eigen toko en de bevriende boek,muziek en film mannetjes en vrouwtjes.Mensen met verstand bepalen zelf wel goed is en wat niet en hebben daar geen cokeneus Mathijs voor nodig.

 56. Anonymous

  Vind haar echt niet de ergste tafeldame. Ivon Jaspers in het verleden en Silvana Simons vind ik vele malen erger. Ook is het verschrikkelijk als Ali B er zit of als Carice van Houten over muziek komt praten. Wat kan iemand het schelen wat de muzieksmaak van Carice van Houten is?

 57. Lisa

  Halina is niet bepaald moeders mooiste. Ik ken iemand die haar persoonlijk kent uit haar tijd in Groningen. Die zei gisteren tegen mij dat Halina en Carice van Houten hartsvriendinnen zijn en alles doen om hun zelf ten kosten van andere te promoten…

 58. Anonymous

  Is ze niet Joods?
  Heeft wel die allure…
  Links/multicultureel/MATERIALISTISCH enz. enz..

 59. Wilders

  Ik las ergers (ik weet niet meer waar) dat ze een relatie heeft met Edgar Davids. Die ZWARTE voetbalspeler met die rare bril altijd op.

 60. kees met een c

  een sm relatie.
  net als je idool met fleur agema.
  @ wilders.

 61. UG KEMPENAER

  Als je wilt weten wat talentloos domlinks bezig houdt en een keer goed wilt grinniken, moet je de pvda-agitprop van dwdd kijken.

  Wel schandalig dat dit soort rotzooi met belastinggeld wordt gemaakt.

 62. variabel

  Laat Halina maar in haar eigen waarde. Is niet veel dus blijf er van af. Overigens, ik vind DWDD an sich een doorgedraaid programma. Van iets is het NIETS geworden vooral de wekelijkse gasten gaan vervelen. Bovendien, Matthijs is zich zelf aan het herhalen en dat gaat saai worden.

 63. kijker

  Lol. DWDD sloopt vooravond rtl 4 langzamerhand. En alle rtl addicts komen weer zeuren over dwdd. Irritant volk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.