Peter R. de Vries jaloers op Taghi-reportage Nieuwsuur

Peter R. de Vries was best een beetje jaloers op de misdaadreportage waar Nieuwsuur gisteren mee uitpakte. Hij had de reportage over Ridouan Taghi ook best willen maken. Dat heeft hij gezegd in RTL Boulevard. Nieuwsuur reisde op uitnodiging van de politie van Dubai af naar het emiraat en sprak daar uitgebreid met de onderzoeksleiders en betrokken rechercheurs die zorgden voor Taghi’s aanhouding. Ook mochten ze een kijkje nemen in de villa waar hij zich lange tijd schuilhield.

Nieuwsuur bracht een uitgebreide reconstructie van de aanhouding. “Ja, het is een mooie reportage. Ik ben er een beetje jaloers op eigenlijk“, zei hij glimlachend. “Het is verrassend.”

De politie in Dubai heeft ook een nieuwe foto van de 42-jarige Taghi gedeeld, die kort na de arrestatie is gemaakt. “Ik denk dat als Taghi met dit uiterlijk twee straten verderop op de Lijnbaansgracht het politiebureau was binnengelopen en had gevraagd om de weg naar het Leidseplein te wijzen, dat niemand hem een strobeeld in de weg had gelegd. Ik vind eigenlijk wel dat hij een beetje lijkt op Kees van der Spek, maar dan met een baard.”

Eén ding blijkt wel uit de reportage van Nieuwsuur en dat is dat een crimineel als Taghi geen comfortabel leven kan leiden. “Het verhaal dat hij een heel mondain leven leidde moet wel iets bijgesteld worden. Het was meer een kluizenaarsbestaan.”

Zie ook de website van Nieuwsuur.

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen