Peter R. de Vries jaloers op Taghi-reportage Nieuwsuur

Geplaatst op di 11 feb 2020 om 9:45

Peter R. de Vries was best een beetje jaloers op de misdaadreportage waar Nieuwsuur gisteren mee uitpakte. Hij had de reportage over Ridouan Taghi ook best willen maken. Dat heeft hij gezegd in RTL Boulevard. Nieuwsuur reisde op uitnodiging van de politie van Dubai af naar het emiraat en sprak daar uitgebreid met de onderzoeksleiders en betrokken rechercheurs die zorgden voor Taghi’s aanhouding. Ook mochten ze een kijkje nemen in de villa waar hij zich lange tijd schuilhield.

Nieuwsuur bracht een uitgebreide reconstructie van de aanhouding. “Ja, het is een mooie reportage. Ik ben er een beetje jaloers op eigenlijk“, zei hij glimlachend. “Het is verrassend.”

De politie in Dubai heeft ook een nieuwe foto van de 42-jarige Taghi gedeeld, die kort na de arrestatie is gemaakt. “Ik denk dat als Taghi met dit uiterlijk twee straten verderop op de Lijnbaansgracht het politiebureau was binnengelopen en had gevraagd om de weg naar het Leidseplein te wijzen, dat niemand hem een strobeeld in de weg had gelegd. Ik vind eigenlijk wel dat hij een beetje lijkt op Kees van der Spek, maar dan met een baard.”

Eén ding blijkt wel uit de reportage van Nieuwsuur en dat is dat een crimineel als Taghi geen comfortabel leven kan leiden. “Het verhaal dat hij een heel mondain leven leidde moet wel iets bijgesteld worden. Het was meer een kluizenaarsbestaan.”

Zie ook de website van Nieuwsuur.

Foto: RTL
19 Reacties op “Peter R. de Vries jaloers op Taghi-reportage Nieuwsuur”


 1. Bert

  Geromantiseerde verhalen over de misdaad daar heeft Peter zijn werk van gemaakt. En wie wil nu de rukbunker van Taghi bekijken?

 2. Als je nou niet springt

  De Marokkaanse cultuur is echt een aanwinst voor Nederland

 3. Zigeunerschnitzel

  Jaloers op een reportage over iemand die zoveel moorden op zijn geweten heeft.

  Bizar

 4. Beatrice Kiddo

  Was uitstekende reportage. Onthullende, niet sensatie zoekend. Journalistiek hoogstandje. Chapeau Nieuwsuur

 5. Zalmneusje

  Zich altijd enorm laatdunkend uitlaten over elk onderwerp in Boulevard dat niet over misdaad gaat, maar zelf de koning van de goedkope sensatie zijn. Dat is Peter R. de Vries.

 6. Wat moet je er nog van zeggen.....

  Ook wat crime betreft was Nieuwsuur weer top.
  Geen commercieel gebabbel en sensatiezucht.

 7. Hermann Boring

  Ik denk niet dat ze daar in Dubai op die betweter zaten te wachten.

 8. Jaap

  Een prima reportage, zakelijk gebracht, goed gedaan Nieuwsuur.

 9. Tinus

  Verschil met de Nieuwsuur repo zou zijn dat Peter R. dan de godganse tijd de helft van het beeld zou vullen.

 10. sukkel

  Narcitische Peter R zal weer niet jaloers zijn wanneer gaat die man eens stoppen met op Tv te komen

 11. Hallo!

  Bij moslims is het heel normaal dat neef en nicht met elkaar trouwen, misschien verklaart dat ook al die geestelijke zieken en de criminaliteit bij veel van de moslims.

 12. Caramba

  Best een verademing dat Peter en John nu eens niet vooraan staan om te komen vreten uit de misdaadruif.

 13. Gea

  Maar wel goed van de Vries dat hij zo openhartig is. Valt hem te prijzen.

 14. Peter R. Te Vies (speurneus in talkshows)

  Ik ben sowieso een erg jaloerse man. En niet kleingeestig, maar ook zeer naargeestig. Ik heb dan ok geen enkele opleiding genoten, brutaal ben ik wel, een geweten heb ik niet. Dat was het.

 15. Mark

  Gewoon Peter R. de Vries Misdaadverslaggever terug op SBS 6. Laat Peter maar weer à la John van den Heuvel in het buitenland achter criminelen aangaan met spannende undercover operaties, zoals hij dat 10 jaar geleden deed met Kees van der Spek.

 16. Bart

  Peter moet gewoon weer zijn programma Misdaadverslaggever gaan maken. Kan zo terug op RTL4. Het zal zeker weten weer gaan scoren.

 17. Nee, niet weer zogenaamde BN’ers

  Peter, moet gewoon de overstap maken naar de NPO. Kan hij veel betere en meer inhoudelijke programma’s gaan neerzetten.
  Dat lege gebabbel bij die commerciële tv van hem kennen we nu wel.
  Tijd voor verandering.

 18. Televaag

  De foute Televaag geniet er enorm van om vooral de criminelen met een extra paspoort, voornamelijk Marokkaans, overdreven te berde te brengen. Maar goed, wat moeten ze anders? Als je al 30 jaar lang continu stigmatiseert door de afkomst van hun voorouders te benoemen, dan moet je wel.

  De zaak Verstappen kreeg zeer weinig aandacht. Het vuurwerk terreur waarbij een idioot gewoon een woonhuis bijna opgeblazen heeft ontgaat ze blijkbaar ook. Waarom is dat?

  Toch niet omdat Jos V. of Bert van H. hun te betrokken maakt omdat ze misschien familie of vrienden hebben die de daders kennen of dezelfde naam dragen?

 19. Piet Pannelap

  Zou het lukken om 1 hele week geen Peterj Erj de Vrjies op TV te hebben…!?!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.