Nikkie vond Ellen DeGeneres afstandelijk en kil

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, vindt het fijner om op te treden in De Wereld Draait Door dan in The Ellen DeGeneres Show, waarin ze onlangs werd geïnterviewd. Dat zei ze gisteren aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk. Haar optreden bij Ellen DeGeneres was heel erg Amerikaans: fake. De Jager vond het zwaar onpersoonlijk. “Laat ik zeggen dat er een groot verschil is tussen De Wereld Draait Door en Ellen en dan geef ik jullie het positieve handje. Punt.”

Het wekte de nieuwsgierigheid van Van Nieuwkerk. “Want? Nee, dan wil ik meer weten.

De Jager: “Nou, er zijn bepaalde… Kijk, het is bijvoorbeeld heel leuk dat jij wél vooraf hallo komt zeggen enzo.”

Van Nieuwkerk: “Ik kom vooraf hallo zeggen ja.”

De Jager: “En we gaan door naar leuk nieuws! Eurovisie Songfestival!

Van Nieuwkerk: “Nee, nee. Ik hoef niks over mijn Amerikaanse collega’s te weten. Ik ben alleen nieuwsgierig of de mores daar heel anders is dan hier.”

De Jager: “Wat ik heb meegemaakt in andere landen en hier, is dat het daar bij Ellen een heel andere wereld is. Het zit gewoon iets anders in elkaar.”

Van Nieuwkerk: “Afstandelijker, killer?

De Jager veelzeggend: “Tikje.”

Toch is ze DeGeneres wel dankbaar. “Dat ik zo’n podium mocht betreden is wel een grote eer, laat ik dat vooropstellen, maar het is wel een andere wereld.”

Na haar coming out als transgender keek De Jager met trots naar de Nederlandse televisie. “Het eerste waar ik heel blij van werd is dat het heel goed werd ontvangen. Het allermooiste vond ik – ook al zat ik in Nederland niet in een show – dat elke show erover ging praten. Dan niet zozeer over mij, maar over transgenders. En dát is goed.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen