Corona nadert: Van Koningsbrugge nog niet in bunker

Jeroen van Koningsbrugge heeft zich nog niet teruggetrokken in zijn bunker nu het coronavirus steeds dichterbij ons land komt. Hij zit vanavond namelijk in de talkshow van Eva Jinek. Dat heeft haar redactie laten weten. Van Koningsbrugge is zo’n beetje de enige Nederlander die zich goed heeft voorbereid op het einde der tijden: hij heeft twee huizen geprepareerd – één in Amsterdam en één in Limburg – om daar langere tijd te kunnen overleven als zich een crisissituatie aandient.

Zijn huizen liggen vol met ‘gevriesdroogde shit’, onthulde hij vorig jaar in de Volkskrant. “Dat blijft 35 jaar goed. Verder heb ik de afgelopen negen jaar van alles verzameld. Van vishengels tot zo’n trapding waarmee je energie kunt opwekken.”

Van Koningsbrugge houdt rekening met het ergste. “Ik zeg: jongens, wanneer the shit hits the fan, je weet waar ik zit. Als er iets gebeurt wil ik gewoon niet achteraf denken: had ik maar iets gedaan.

Voor wat voor situaties heeft hij zijn huizen zo geprepareerd? “Het meest logische, en het meest actuele, zou een financiële crisis zijn“, zegt hij. “Het duurt drie dagen, bij een echte crisis, voordat the society stopt.

Nu het dodelijke coronavirus aan onze landgrenzen rommelt zou je denken dat Van Koningsbrugge zijn badkuip al heeft laten vollopen en de ramen afgeklapt heeft, maar niets is minder waar.

Jinek heeft hem aangekondigd voor vanavond: “Het is een wereldberoemd verhaal dat al bijna honderd jaar oud is: The Great Gatsby. Jeroen van Koningsbrugge, speelt de hoofdrol: zijn eerste in een serieus toneelstuk. Komende zaterdag is de première en vanavond vertelt hij er alles over bij Jinek.

Merkwaardig, vindt RTL Nieuws-journaliste Renske Holwerda. “Moet Jeroen ivm corona zich niet vast opsluiten in zijn enorme voedselbunker? En heeft ie wel genoeg mondkapjes en handgel ingeslagen?

Overigens heeft Van Koningsbrugge niet écht een bunker. Al heeft hij dat wel overwogen. “Ik heb dat wel onderzocht, maar dat heeft geen zin. Een schuilkelder heeft altijd een ventilatiesysteem, daar kunnen ze iets brandends in gooien. Dus dat heb ik uit mijn hoofd gezet. Maar inderdaad, ik ben wel iemand die ver vooruitdenkt.

Lees ook:
Koningsbrugge hysterische complot- en doemdenker (6 april 2019)
BN’ers vinden Van Koningsbrugge complotgekkie (6 april 2019)
‘Koningsbrugge redt zes mensen van verdrinkingsdood’ (7 april 2019)
Beau boos: ‘Volkskrant maakt Jeroen belachelijk’ (12 april 2019)
Van Koningsbrugge over bizar interview: ‘Was een stunt’ (23 juli 2019)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen