Koningsbrugge hysterische complot- en doemdenker

Jeroen van Koningsbrugge is een hysterische complot- en doemdenker. Hij denkt dat de Amerikanen de Twin Towers zelf hebben opgeblazen en houdt rekening met Venezolaanse toestanden in Nederland. Dat is vandaag te lezen in de Volkskrant. De Ik Hou Van Holland-bekendheid gelooft in de complotten rond 9/11. “Ik heb er te veel dingen van gezien. Documentaires, maar ook de echte beelden. En daarop zie ik gewoon ontploffinkjes in de raampjes van de Twin Towers.

Het metaal uit de constructie van de torens smelt pas bij 40.000 graden, weet Van Koningsbrugge. “Waardoor je gaat denken dat de Amerikaanse geheime dienst thermiet heeft gebruikt.”

Er zijn ook mensen die drie dagen voor 9/11 niet op bepaalde verdiepingen mochten komen, stelt hij. “Ja, dan weet ik zeker dat het niet zomaar gebeurd kan zijn. Alles moest vernietigd worden.”

Waarom zouden de Amerikanen zelf zo’n ramp veroorzaken? “Zo maak je een oorlog. En er is niks waaraan je meer geld kunt verdienen dan aan oorlog.

Van Koningsbrugge heeft ook een enorme voedselvoorraad aangelegd in zijn woningen in Amsterdam en Limburg. “Ik heb wel echt gevriesdroogde shit. Dat blijft 35 jaar goed. Verder heb ik de afgelopen negen jaar van alles verzameld. Van vishengels tot zo’n trapding waarmee je energie kunt opwekken.

Dat kan van pas komen als de pleuris uitbreekt in Nederland, zegt hij. “Je ziet hier en daar al een land omvallen, op een gegeven moment kun je die economieën niet meer oplappen. En dan gaan ze als dominosteentjes. Dat is denk ik het eerste wat gebeurt. En dat heeft állemaal gevolgen.

Het Volkskrant-interview met Jeroen van Koningsbrugge kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen