Eva Jinek vraagt Thomas Dekker naar toyboyschap

Eva Jinek heeft oud-wielrenprof Thomas Dekker gisteren op de man af gevraagd naar de relatie die hij vier jaar lang had met de steenrijke, 19 jaar oudere Amerikaanse kunsthandelaar Nathalie Marciano. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Na vier jaar gaf Dekker zijn toyboyschap begin vorig jaar op. Ze kwam in 2015 op een goed moment, aangezien hij in een zwart gat dreigde te vallen na het opgeven van zijn wielercarrière. “Een week nadat ik stopte vertrok ik naar L.A.

Dekker trok bij Marciano in. “Mijn toenmalige vriendin had ik vier of vijf maanden daarvoor ontmoet ergens anders in Amerika en toen begon dat leven.”

Jinek: “Zij leidde een totaal ander leven dan jij op dat moment. Wat voor vrouw was dat?

Dekker: “Ja, een compleet ander leven. Zij was al gescheiden, ik was gestopt met wielrennen. Zij zat in de kunstwereld en heeft films geproduceerd. Wij gingen eigenlijk lekker de wereld rondreizen. Het was een heel bijzondere tijd.”

Jinek: “Zij was 18 jaar ouder dan jij, moeder van drie kinderen en zeer gefortuneerd, kunnen we zeggen. Ze had heel veel…”

Dekker lachend: “Geld.”

Jinek: “Ja, dat kunnen we wel zeggen.”

Dekker: “En spullen. Heel veel spullen.”

Jinek: “Een prachtig huis. Je hebt ook verteld hoe het is om een poolboy te hebben, iemand die komt om het zwembad schoon te maken enzo.”

Jetsetleven

Dekker leidde een jetsetleven. Jinek: “Keek je weleens om je heen naar dat huis in L.A. en dat je dacht: waar ben ik eigenlijk terechtgekomen?

Dekker: “Nee, op dat moment niet. Achteraf is het allemaal wel heel bijzonder, maar toen leefde ik mijn leven en dacht ik: dit is wat het is. Je speelde Wie Ben Ik met Leonardo DiCaprio en Bruno Mars en Ricky Martin kwamen over de vloer. Iedereen woonde daar bij elkaar in de buurt. Ze kwamen borrelen enzo. Dacht je op dat soort momenten: joh, ik ben gewoon Thomas Dekker uit Noord-Holland.

Jinek: “Paste je tussen al deze mensen?

Dekker: “Ja, het zijn allemaal heel normale mensen. De meeste kunnen natuurlijk niet echt buiten meer komen, dus het was thuis altijd best wel gezellig.”

Ongelukkig

Uiteindelijk werd Dekker ongelukkig in L.A. “Je komt gewoon uit Nederland en ben opgegroeid in een veilig, liefdevol gezin en daar was het tegenovergestelde. Alles was er, maar heel veel mensen waren oprecht ongelukkig. Je ziet ongelukkige kinderen om je heen en niemand voelt zich begrepen. Dat maakt het heel moeilijk.”

Jinek: “Die twee werelden gingen zo uit elkaar dat die relatie niet in stand kon blijven?

Dekker: “Nee, op een gegeven moment stopten we ook nog met drinken. Dan wordt alles helemaal helder. Ik dacht toen: dit ga ik toch niet volhouden. Ik miste ook de gezelligheid van Nederland: bij je buren aankloppen en gezellig met elkaar zitten en de hele avond praten. Daar dachten we: waar moeten we vanavond nou weer gaan eten?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen