‘Koningsbrugge redt zes mensen van verdrinkingsdood’

Jeroen van Koningsbrugge heeft in zijn leven maar liefst zes mensen gered van de verdrinkingsdood. Als hij iemand ziet verdrinken, dan moet hij gewoon in actie komen. Dat zegt de tv-hero in het interview in Volkskrant Magazine, waarin hij ook beweert dat de Amerikanen de Twin Towers zelf hebben opgeblazen. Van Koningsbrugge loopt over van de verhalen over zijn reddingsacties. “Ik kwam aanlopen op het strand en bij zee stonden er allemaal mensen te roepen. ‘O no, no!’

Bleek dat er een meisje aan het verdrinken was, aldus Van Koningsbrugge. “Ze dreef steeds meer naar de rotsen waar een stroomversnelling was, en ze ging steeds vaker kopje-onder. Niemand deed iets.”

Gelukkig was daar Jeroen ‘Superman’ van Koningsbrugge. “Ik rende de zee in, greep dat meisje, maar zij pakte mij in paniek zo stevig vast dat ik ook niks meer kon en we samen afdreven. Het bloed liep langs mijn lijf, zo hard klemde ze zich aan me vast.”

Hij wist zich vast te grijpen aan een ijzeren buis die langs die rotsen liep. “Op het strand stonden de mensen nog altijd ‘O no!’ te roepen. Dat bleken haar ouders te zijn. Zonder mij aan te kijken, namen ze hun dochter aan en liepen weg. Hing ik daar.”

En zo gaat dat wel vaker bij zijn reddingsacties“, schrijft de Volkskrant cynisch. “Een andere keer – hij heeft in totaal zes mensen van de verdrinkingsdood gered – speelde het zich af op het strand in Italië.

Daar redde hij een andere dame. “Zij ging in de golven onder water en kwam niet meer boven. Ik vloog de zee in, maar zij was in paniek geraakt en aan het tegenspartelen. Ik heb haar echt aan haar been van een meter of drie onder water naar boven getrokken.

Er kwam een liter of vier ‘van die zoute ellende’ uit haar mond, stelt Van Koningsbrugge. “Terwijl ze woedende gebaren naar me maakte. Godsklere zeg, dacht ik, ik moet het gewoon niet meer doen. Maar ik kan het niet laten. ”

Verder beweert Van Koningsbrugge dat hij ook zijn zoontje Salomon heeft gered van de verdrinkingsdood. “Zo’n rare impuls. Het zit er gewoon in.” Wie de andere drie gelukkigen zijn blijft onduidelijk.

Volkskrant-ster Sheila Sitalsing lijkt weinig te geloven van de beweringen van Van Koningsbrugge. Toch vindt ze het niet de taak van haar krant om al zijn uitspraken te factchecken, zegt ze, vooral wijzend op zijn beweringen over 9/11. “Dan zou je ook al die reddingen moeten kapotchecken. Zou ik ook lekker zo hebben gelaten.

Het Volkskrant-interview met Jeroen van Koningsbrugge kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Koningsbrugge hysterische complot- en doemdenker (gisteren)
BN’ers vinden Van Koningsbrugge complotgekkie (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen