NRC vindt Temptation nu net Omroep MAX-televisie

Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC Handelsblad verbaast zich er net als zijn Parool-collega niet over dat de kijkcijfers van Temptation Island zijn ingestort. Het niet-stoppen van de RTL 5-show is een gemiste kans. Dat zegt hij in NRC Handelsblad. Door de rel rondom het seksueel overschrijdend gedrag in de andere RTL 5-show De Villa is Temptation Island nu heel braaf geworden. Er gebeurde weinig, merkte Fortuin. “Een enkele man liet zich ouderwets vollopen“, zegt hij.

Je ziet dat er flink is gemonteerd aan het programma, aldus Fortuin. “De vrouwelijke ‘verleiders’ deden dapper het ene sexy dansje na het andere, maar de RTL-editors moesten een eindeloze hoeveelheid close-ups van vrouwenbillen en borsten bijplakken om duidelijk te maken wat voor ‘temptation’ men voor ogen had.”

Het ging op een gegeven moment over Reiki, vertelt Fortuin. “Dit was slow television zoals je die normaal alleen bij Omroep Max ziet.”

Temptation Island is marteltelevisie geworden, oordeelt hij keihard. “Want de lange psychologische aanloop die de makers nemen, maakt het voor de betrokkenen niet per se leuker.”

Na de affaire bij De Villa voelt kijken naar Temptation inmiddels als wegkijken, zegt hij. “Want ook zonder gefilmde aanrandingen is Temptation Island een in alle opzichten intens treurig stemmend programma. Het niet-stoppen is een gemiste kans.”

De tv-recensie van Arjen Fortuin kunt u hier lezen.

Lees ook:
Temptation Island na vele jaren geen kijkcijferhit meer (vanochtend)
Temptation ineens een flop: ‘Tijdsgeest is veranderd’ (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen