Angela boos op critici: ‘Eva Jinek scoort geweldig!’

Eva Jinek weet zich ook in barre tijden gesteund door haar grootste fan Angela de Jong. Een dag nadat Jinek een nieuw laagterecord behaalde – er keken gisteren 525.000 mensen – springt de AD-diva opnieuw voor haar in de bres. Vandaag spreekt de televisierecensente haar woede uit over mensen die de kijkcijfers van Jinek kritisch volgen. Die mensen zijn volgens de columniste jaloers op haar riante beloning. Ze zou bij RTL elk jaar een bedrag van 1.000.000 euro pakken.

De Jong: “Neem de enorme lading haatberichten van landgenoten (ook in mijn mailbox) die gretig constateren dat haar overstap een grote mislukking is als Op1 de ene avond net iets meer kijkers scoort. Die zijn dus ook eenvoudig terug te voeren op onversneden jaloezie.”

De gewone man (zo’n beetje de doelgroep van het AD) is gewoon jaloers op Jinek, aldus De Jong. “Omdat zij de kans heeft gegrepen een kapitaal te gaan verdienen en anderen het met minder moeten doen. Alleen heb ik voor die groen uitgeslagen types vervelend nieuws: ze faalt helemaal niet.”

De kijkcijfers zijn dan niet zo hoog als destijds bij de NPO, maar de marktaandelen van RTL zitten fors in de lift. Dat is een knappe prestatie.”

Het is niet de eerste keer dat De Jong de lagere kijkcijfers van Jinek verdedigt. Ook eind januari praatte ze de lagere kijkcijfers van de talkshowpresentatrice goed.

Lees ook:
Domper voor Eva Jinek: nieuw laagterecord op RTL 4 (vandaag)
Loopt Jinek-kijker weg vanwege te lange uitzendingen? (vandaag)
‘RTL Nederland wordt verkocht als ook Jinek faalt’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen