Domper voor Eva Jinek: nieuw laagterecord op RTL 4

Het is na bijna twee maanden nog steeds niet duidelijk welke kant het nou opgaat met Eva Jinek op RTL 4: ontpopt ze zich uiteindelijk tot de redder van de late avond of gaat ze haar mislukte voorgangers achterna? Gisteren trok het RTL Late Night-spook weer even aan Jinek: met 525.000 kijkers en 14,6 procent marktaandeel noteerde de presentatrice een nieuw laagterecord en daar zal ze niet blij mee zijn. Concurrent Op1 trok op hetzelfde moment 777.000 kijkers (22 procent).

Het vorige laagterecord van Eva Jinek werd vorige week donderdag behaald; toen keken er 552.000 mensen. Op deze avond kampt Jinek met een hele slechte lead-in: Beste Kijkers trok direct ervoor slechts 335.000 kijkers (7 procent).

De grote angst van Jinek zal zijn dat ook zíj getroffen wordt door het RTL-virus, het virus dat de afgelopen jaren genadeloos hard heeft toegeslagen bij de latenightsterren van RTL.

Eerder mislukten ook Humberto TanTwan Huys en Art Rooijakkers genadeloos op de late avond van RTL 4, terwijl ook Beau van Erven Dorens niet bepaald een kijkcijfersucces was.

De verwachting is dat Jinek vanaf mei vakantie gaat vieren en Van Erven Dorens het stokje weer overneemt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen