‘RTL Nederland wordt verkocht als ook Jinek faalt’

Als ook Eva Jinek er niet in slaagt om de late avond van RTL 4 uit het slop te trekken, dan is het goed mogelijk dat RTL Nederland te koop wordt aangeboden. Dat zegt mediadeskundige Richard Otto, de baas van mediasite Spreekbuis, op Twitter. Jinek doet het vooralsnog prima op RTL 4. Ze weet weliswaar vaak niet te winnen van Op1, maar onder haar leiding zijn de marktaandelen van de zender op de late avond flink gegroeid. Toch is nog niet duidelijk welke kant het op gaat met haar.

Waar Jinek op NPO 1 gewend was aan scores van rond de 900.000 kijkers of meer, blijft haar laatste weekgemiddelde op RTL 4 steken op 666.000 kijkers. Gisteren noteerde ze haar minst bekeken uitzending tot nu toe: 525.000 kijkers. Waar gaat dit heen?

Richard Otto houdt rekening met een doemscenario. “Jinek haalde gisteren net een half miljoen kijkers. Als deze talkshow ook faalt dan zou het mij niet verbazen als Bertelsmann RTL Nederland te koop zet.”

Talpa Network-baas John de Mol heeft er nooit een geheim van gemaakt RTL te willen kopen. Door RTL en Talpa te fuseren wordt De Mol zo ongeveer monopolist op de Nederlandse mediamarkt, maar dat is volgens Otto geen probleem. “Door het huidige online landschap (onder andere Netflix en YouTube) krijgt De Mol hoogstwaarschijnlijk weinig problemen met de Nma.

De Mol kan zo nog één keer flink binnenlopen, verwacht hij. “John de Mol kan dan zijn mediaconcern naar de beurs brengen en nog één keer net voor zijn pensioen ultiem cashen 💰

Lees ook:
Domper voor Eva Jinek: nieuw laagterecord op RTL 4 (vandaag)
Loopt Jinek-kijker weg vanwege te lange uitzendingen? (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen