Robert ten Brink vreest concurrentie van Mollen

Geplaatst op vr 21 feb 2020 om 14:00

Het is morgen urenlang Robert ten Brink wat de klok slaat op RTL 4: eerst begint om 20.30 uur een nieuw seizoen van All You Need Is Love en aansluitend, om 22.00 uur, is hij ook nog een uur lang te zien met BankGiro Miljonairs. Is een hele uitzendavond vullen met slechts één presentator niet een beetje te veel van het goede? “Ik denk wel van: oké, pittig, voor de kijker ook. Ze zitten de hele avond tegen mijn kop aan te kijken“, aldus de presentator gisteren in RTL Boulevard.

Hij vreest meer voor de fikse concurrentie. “Er is een enorme groep Wie is de Mol-kijkers en dan is er ook de nieuwe quiz van Linda. Wij met All You Need moeten daar dan tussen gaan frommelen.”

Denkt hij dat het een voordeel of een nadeel is dat hij de hele avond lang op zender is? “Dat weet ik niet. Dat gaan we nu dus meemaken.”

Beide programma’s ziet Ten Brink als zijn kindjes. Het zijn twee heel andere formats: waar hij BankGiro in een paar dagen tijd kan opnemen in de studio, moet hij voor All You Need de hele wereld over reizen.

Dat reizen wordt hem soms iets te veel van het goede. “Het maximum is tweeënhalve week en dan wil ik ook echt zelf naar huis.

Foto: RTL
42 Reacties op “Robert ten Brink vreest concurrentie van Mollen”


 1. Duck

  De kijkcijfers zullen niet veel verschillen met de afgelopen weken.

 2. Rambo

  Benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Vind het wel een opvallende move van RTL, hele avond Robert. Vooral omdat we Bankgiro Miljonairs net in november-december hebben gehad, het komt dus wel weer erg snel terug.

  Toch moet 800.000/900.000 kijkers voor beide haalbaar zijn, beetje in de lijn met ATN en WBI afgelopen weken. AYNIL gaat met uitgesteld wel over de 1 miljoen heen schat ik in.

 3. kerl

  Nou voor Linda hoeft ie niet bang te zijn hoor, wat een flutshow!

 4. Mark

  WIDM 2.350.000
  Hoogvliegers 800.000

  Kees & Co 850.000
  AYNIL 1.050.000
  Miljonairs 750.000
  Meisje hh 150.000

  Deze Quiz 700.000
  Alleskunner 400.000

  Zondag:

  BZV 3.995.000
  TV Show 1.750.000

  Weet Ik Veel 550.00
  Meisje… 500.000

  Wegmisbruikers 350.000
  Noodcentrale 450.000

 5. Whitedog

  Lekker uitgetypt stuk. Een paar quotes overgenomen en hoppa, eweer een artikel klaar.

  Ik wil best bij jullie komen werken hoor, makkelijk geld verdienen zo.

 6. hetistochwat

  Bedankt voor de herinnering om niet naar RTL4 te switchen :-D

 7. Rambo

  @Mark

  Weet ik Veel maar 500.000 kijkers?
  Vorig jaar scoorde dat tegenover Heel Holland Bakt gemiddeld 1.5 miljoen kijkers. Heel Holland Bakt zit op het kijkcijferniveau van BZV.

  Als zelf het afgezaagde uitgemolken Holland-België 700.000 kijkers scoort op de zondagavond van RTL4 dan denk ik dat Weet ik Veel met Beau op z’n minst 1 miljoen kijkers scoort.

 8. ano@niem.nl

  Ik kan zelf Robert ten Brink wel schieten met zijn AYIL. Zemelprogramma tot en met.
  Weekend Miljonairs is tergend traag en tenenkrommend. Kortom de komende zaterdagen laat ik RTL links liggen.

  Ik kan nu al voorspellen dat RTL niet gaan scoren de komende zaterdagen.

 9. Mark2

  Een hele avond dezelfde presentator lijkt mij niet zo een handige move… maar wellicht scoort het!

 10. Johanneke van Es

  Zucht… En opnieuw verschijnt een uitgekauwde en voorspelbare programmaformule op het scherm. Niet zo raar dus dat tv-kijkend Nederland massaal afhaakt en liever gaat Netflixen o.i.d. De eerste ALYNIL stamt uit 1992!!! Toen waren tal van deelnemers aan dat programmanog niet eens geboren.

 11. Mousse

  @14.34u klopt vele wat in het/dat item in Boulevard werd besproken, wordt niet vermeld /weggelaten in het artikel, maar was wel zodanig van belang dat het artikel geheel anders zou zijn geweest.
  Maar dat zijn we wel gewend van MC, het verhaal zo schrijven/verdraaien in eigen voordeel.

  Robert was gewoon eerlijk, maar dat mag blijkbaar niet, is niet spannend.

 12. Lies

  Zijn we hier niet een beetje klaar mee? Zoals Johanneke hier boven al zegt: twee uitgekauwde en voorspelbare formules.

 13. Criticast

  Laatste strohalm voor PvdV.
  HIj doet wat hij zelf leuk vindt: de hele avond naar Robert ten Brink gluren.
  Wat een avondbederf, niemand zou met dat idee komen omdat het stom is.

 14. En uitmelken maar weer die uitgekauwde RTL hap

  RTL durft geleidelijk aan geen enkel risico meer te nemen.

 15. Mick

  1. Wie is de Mol
  4. John de Mol’s All You Need Is Love
  6. Linda de Mol’s Deze Quiz is voor Jou

  Veel mol.

 16. Hanny

  R ten Brink,misselijkmakende slijmbal op tv ,VOLGENS anderen achter de schermen een klootzak v a n het zuiverste water,kun je ook wel aan zijn kop zien

 17. Roy

  Robert je bent een topper kijk me hele leven al naar je je maakt toprogramas me favoriete programa is weekend miljonairs wie is de mol vind ik minder leuk want veel bnrs ken ik nietIk kijk naar Robert ten Brink zaterdag op 100 procent

 18. Mick

  @Rambo Zonder Linda halen er veel kijkers af. Beau was op SBS6 een enorme flop, dat maakt het verschil tussen die twee wel duidelijk.

 19. peacock and whitemen

  Ik kreeg net een advertentie te zien in de telegraaf waarin gesuggereerd wordt dat john de mol is overleden, smakeloos fakenieuws zeg.

 20. Verschrikkelijke bejaarden tv op RTL

  Wat erg dit moet weer een flop van je welste worden.

  Afgelebberd programma met bejaarde host.

 21. Best Stijl

  Jorik Scholten en z’n dooie hond staan weer op geen stijl.
  Biertje iemand?

 22. Bert van Walstroom

  @ 16:07 Haha, die laaggeleide kamper met de tanden heeft dikke pech zo te zien.
  En die hondt ligt in een blok beton gegoten op de bodem van de Maas.
  Geef mij maar een biertje :-)

 23. Keta Minek

  allemaal Nep Fake.

 24. Keta Minek

  geen stijl allemaal Nep Fake.

 25. Keta Minek

  Criticast allemaal Nep Fake.

 26. Anticonceptiepil

  Ik vrees het ook.

 27. Arie Schoenlepel

  Wordt zo moe van die TV fossielen. Zakken zijn gevuld, stop er een keer mee. Move over. Maak plaats voor vers bloed. Dank!

 28. Rambo

  @Mick

  Het format lijkt mij sterk genoeg om zonder Linda verder te kunnen. Beau heeft daarnaast een enorm grote gunfactor en is denk de populairste RTL presentator. Zijn SBS6 debacle heeft hij al lang achter zich gelaten. Dat kleeft echt niet meer aan hem, hij heeft inmiddels vele succesvolle RTL programma’s gemaakt. Hij is de aangewezen persoon om Weet ik Veel over te nemen.
  Ik denk absoluut dat dit veel beter gaat scoren dan de 700.000 die Holland België presteerde tegenover HHB. Dan moet Beau toch 1 miljoen halen tegenover BZV.

 29. Rapper Kakkerlak

  Robert kan als hij meer zichzelf wordt, goed gaan scoren.. hij is immers al heel lang en veel te veel……..over the top……..
  Hij is overgeproduceerd waardoor de kracht van Robert zelf, is verwaterd.
  Ik verwacht dat niemand dit inziet en dan Robert op den duur van de tv verdwijnt.
  En dit meen ik.

 30. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  Er zitten mollen in het weiland

  Herhaal

  Er zitten mollen in het weiland.

 31. John de Mollz

  Dit is iets goeds.. waar De Mol is. is een weg.

 32. Bart

  @ano@niem.ml Het gaat niet scoren omdat jij niet kijkt?
  @Jojanekke Omdat het al sinds 1992 op de buis is en omdat de huidige deelnemers vaak nog niet eens geboren waren toen moet het weg? Beetje raar. Het scoort nog altijd goed dus waarom zou het weg moeten? Beter dan de zoveelste talentenjacht of spelprogramma met bekende Nederlanders.

  Persoonlijk vind ik 2 en een half uur lang Robert ten Brink op de zaterdagavond een beetje te veel van het goede. Had dan de TV Kantine gewoon op zaterdag gehouden en Bankgiro Miljonairs op de donderdag na Beste Kijkers gezet. Of had Weet ik veel en Bankgiro Miljonairs van avond gewisseld.

  @Arie Dan moet dat nieuwe talent wel voor handen zijn. Al die influencers, YouTubertjes en het geen BNN de afgelopen jaren voort brengt zijn op een enkeling na niet de talenten van nu of de toekomst hoor.

 33. Erwin

  De debielen hierboven met hun kijkcijfersanalyse. Het is bizar hoeveel tijd ze daarin steken terwijl het gemeten wordt volgens slechte methodes, die verschillen in de tienduizenden compleet irrelevant maken. Zoek een leven.

 34. Axel-F(Arnhem)

  1.3 miljoen de eerste 3 uitzendingen ongeveer
  daarna zakt het rond de 1 miljoen 999.000 ongeveer.

 35. tim

  k had me voorgenomen dit jaar meer positieve opmerkingen te plaatsen maar het wordt me wel erg moeilijk gemaakt.

 36. Xylon

  rtL’s Back to The 90’s tv op de Zaterdagavond met good old ten Brink als centrale presentator ?!.. Dat wordt natuurlijk helemaal geen kijkcijfer succes voor Bertelsmann 4 !.. Peter van der Vorst onderschat de tv kijker flink wanneer hij daarmee werkelijk denkt te zullen gaan scoren !.. Of is dit slechts een noodgreep bij gebrek aan creativiteit en vernieuwing ?!.. In totaliteit 3 x niets dus Meneer van der Vorst !… Misschien een leuk idee om bejaard NPO-afdankertje Paul de Leeuw komend tv-seizoen op de zaterdagavonden van 19:00 tot 01:30 in te zetten en hem zwetend en wel zijn gang te laten gaan meneer de programmadirecteur ?!.. Nee, rtLuxembourg heeft zijn langste tijd gehad, het is nu einde oefening voor die Nederlandstalige Luxemburgse commerciële zendergedrocht van Herr Bertelsmann !..

 37. TVjunkie

  Kees & Co tussen 800 en 900 duizend kijkers. AYNIL tussen 750.000 en 850.000. In ieder geval geen reclame tussen Kees en Robert, want AYNIL begint al om 20:20.

 38. Geronimo

  Ten Brink hoeft de concurrentie van de Mollen niet te vrezen wat mij betreft. Ik zou me meer zorgen maken om een goed boek, een goed muziekje of een streamingdienstje. Zaterdag is over het algemeen genomen pulp, zondag is er voor de verdieping op tv. Het type Geronimo is een ondergeschoven kindje in tv-land.

 39. Yes

  @TVjunkie: De premiere van seizoen 9 (2019) lag op 1,5 miljoen kijkers. Wellicht dat seizoen 10 (2020) stabiliseert rond dit aantal?

 40. Braknek

  De wanhoop nabij probeer je alles.

 41. Ernst

  10 minuten kijken naar de kop van Robbert ten brink is al erg!

 42. RTL is te afhankelijk

  RTL verklaard De Mol de oorlog dus heeft RTL een goed pakket aan eigen programma’s. In september elke vrijdag The Voice Senior – van John de Mol. Vanaf november elke vrijdag The Voice of Holland – van John de Mol. Vanaf februari elke vrijdag The Voice Kids – van John de Mol. Vanaf februari elke zaterdag All You Need Is Love – van John de Mol. Vanaf februari elke zondag Weet Ik Veel – van Linda de Mol. Vanaf (waarschijnlijk) april elke zaterdag Oh, Wat Een Jaar – van Linda de Mol.

  Wat na Weet Ik Veel? Weer Eén tegen 100 – van John de Mol?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.