Loopt Jinek-kijker weg vanwege te lange uitzendingen?

Geplaatst op vr 21 feb 2020 om 11:45

De resultaten die Eva Jinek neerzet op RTL 4 zijn erg wisselend. De ene keer scoort ze heel redelijk, terwijl ze op andere dagen volledig door het ijs zakt: gisteren noteerde ze met 525.000 kijkers een nieuw laagterecord. En dat terwijl Jinek op NPO 1 gewend was aan scores van zo’n 900.000 kijkers. Waar ligt dit aan? Een mogelijke reden zou kunnen zijn dat de talkshow sinds de verhuizing naar de commerciëlen wel héél lang duurt. Op sommige dagen houdt Jinek het maar liefst 90 minuten vol.

Waar Jinek het bij de publieke omroep meestal hield op uitzendingen van 55 minuten, gaat ze daar bij RTL ruim overheen. Er zijn nu al twee uitzendingen die 90 minuten duurden, oftewel anderhalf uur, waaronder de uitzending met Imanuelle Grives van afgelopen dinsdag.

Jinek heeft er bij RTL nu 35 afleveringen op zitten en gemiddeld duurden die 74 minuten, oftewel één uur en een kwartier. Geen enkel ander dagelijks programma op de Nederlandse televisie kent zo’n lange uitzendduur.

’s Lands meest bekeken talkshow, De Wereld Draait Door met elke dag zo’n 1,3 miljoen kijkers, is juist zo’n succes vanwege de vaart die in het programma zit. Elke uitzending duurt 49 minuten en in die tijd worden in een rap tempo meerdere onderwerpen behandeld.

In deze moderne tijd van snel iets kijken op YouTube en korte filmpjes op social media is het tempo van DWDD voor veel mensen prima te behappen, maar 90 minuten lang kijken naar pratende hoofden? Dat gaat veel mensen misschien toch iets te ver.

Foto: RTL
54 Reacties op “Loopt Jinek-kijker weg vanwege te lange uitzendingen?”


 1. Ron

  Heeft gewoon met de gasten en items te maken, als je boeiende gasten en items hebt maakt de lengte niet uit. Gisteren was ze weer korter zelfs en was Op1 zelfs nog bezig, dus dat zegt allemaal niets.

 2. Snake Charmer

  Jinek scoort minder als RTL4 om 21:30 een slecht bekeken programma heeft zoals afgelopen woensdag en donderdag. Alle andere dagen scoort Jinek hoger dan Op1 maar dan hoor je niks.

 3. M.

  Onbegrijpelijke dat meer dan 500 duizend landgenoten naar Jinek kijken, het is echt om te huilen, zo slecht dat geen talkshow genoemd mag worden. BLVD op late avond, saai er is werkelijk niets waar een verstandig geïnteresseerd mens boeit.

 4. Niels777

  Je ziet ook wel aan het nieuws erna dat er tegen het einde bijna niemand meer kijkt, bij Op 1 zie je dat niet daar scoort het nieuws na de uitzending wel nog goed.

 5. Niels777

  en waarom zit Martijn Koning er zo vaak? Is dat een speciale deal ofzo? Weet niet of heel veel kijkers dat als meerwaarde zien.

 6. Dick Dekker

  Duurt veel te lang
  Waarom niet VAST 1 uur zoals het heurt.

 7. Televisieman

  Nee, heeft te maken met slecht scorende programma’s die ervoor staan. En dat Jinek reclame heeft om 22.16 uur terwijl Op1 dan juist start.

 8. Heel lang heeft volledig met geld van doen

  Lang uitsmeren van programma doet gemiddelde kosten dalen. Zeker nu er geen reclame is.

  Alternatieve programma’s hoeven dan niet gestart te worden.

  De kijker: 100% de dupe van dit RTL mismanagement.

 9. Miepie

  Mensen zijn Jinek zat steeds dezelfde kunstjes boeren politici mensen die beschadigd zijn zangers die zichzelf geweldig vinden… wordt vervelend

 10. Jaal

  Jinek valt door de mand met extreem linkse meningen en kritiekloos interviewen behalve als je rechts bent. De kijker krijgt dit door.

 11. Leo knots

  Mensen hebben langzaam in de gasten gekregen dat Jinek aleen haarczakken loopt te vullej

 12. Dirk

  Jinek is tot een ultralange Boulevard Light verworden.
  Wat een teloorgang sinds Jinek op 1

 13. Linde

  Goh mc, schrijf anders een keer over de cijfers van sbs ofzo

 14. Jdfg hotmail

  De kritiek op rechts, TB, Is tenenkrommend, daarentegen is er over veel aandacht voor de kleuter in politiek Rob J. Mij is ze kwijt en ik kom niet terug! Ben al zover dat ik niet eens wil weten welke gasten ze heeft.

 15. Vroomshoop

  Misschien moet Dreetje z’n peilstok es in Eva hangen. Of is ze nog niet oud genoeg?

 16. Joost mag het weten

  Ik keek Jinek best vaak maar ben er een beetje klaar mee. Mijn mening die niemand iets boeit maar geef hem toch :

  Jair wordt er te geforceerd bij gehaald. Continu die items die ik het liefst oversla. Jair is vervelend en de kijker hoeft niet elke dag te zien wat politici van iets vinden. Als er niet iets opmerkelijks gebeurd is.

  Ik sloeg een paar afleveringen over maar keek toch weer voor die actrice. Jinek liet nu zien dat als het erop aankomt ze er niks van bakt. Die zit gewoon te vertellen dat ze kinderen gaat informeren maar ondertussen niet kan beloven van de drugs af te blijven. Wat?
  Ze heeft genoeg drugs bij zich om te dealen maar praat over een mislukte relatie en dat ze op eigenlijk bezig was om gewoon gepakt te worden zodat ze uit dr zelfvernietiging flow zou raken. Duidelijk een leugen om een slachtoffer te zijn en niet een duidelijke dealer. Ondertussen ging ze van huilen naar grapjes.
  Jinek was zo ontzettend slecht en de kijker ziet dat.

  Ze nodigt continu ‘vriendjes’ van de show uit of nu zelfs al types zoals Dino Martins. Dr vriend van de smaakpolitie komt vertellen over een maandje afvallen, dr goede vriend Martijn de Koning komt weer komisch doen, etc.

  Ik ben links en toch irriteer ik mij aan hoe opvallend links ze is. Het afkraken van Trump met o.a. filmpjes gaat maar door. Baudet? Tja toen was Jair opeens wel een zuiger. Zo vaak over gelezen hier maar ze veranderd niet. Net als Tan de kritiek hier niet serieus nam. Ze kunnen wel het riool hier zoals ze het noemen negeren maar gevolgen heeft het wel uiteindelijk.

 17. Chris

  Veel heeft te maken met de gasten die aan tafel zitten, kwa lengte van het programma vind ik het te lang.
  Misschien vervroegen naar 22 uur.

 18. Mm

  Jinek is gewoon de gunfactor kwijt. En ze is zooo 2019.

 19. HalloJumbo

  Jinek is vastgeroest aan haar autocue. Altijd al gezegd, ze krijgt antwoord op een vraag en gaat dan direct over op de autocue, hele rare overgang, dat niemand dit ziet?

  En nietszeggende gasten, en dan moet de reclame nog komen. Dood paard.

 20. Ronnie

  In deze moderne tijd van snel iets kijken op YouTube en korte filmpjes op social media is het tempo van DWDD voor veel mensen prima te behappen, maar 90 minuten lang kijken naar pratende hoofden? Dat gaat veel mensen misschien toch iets te ver.

  Mensen die Youtube filmpjes kijken, zijn geen Jinek kijkers hoor.. De doelgroep die op TV kijkt, is gewoon in slaap gevallen na een uurtje en heeft de TV uitgezet

 21. Ron

  Wordt ook wel een beetje moe van al die crime onderwerpen, en weer die onvermijdelijke Saskia Belleman op TV. Doe. Eens. Wat. Nieuws!

 22. Sjaak

  Nee, minder kijkers naar Jinek bij RTL4 omdat de gewone Nederlander haar extreem linkse praatjes niet moeten. Elke uitzending zeuren hoe slecht Trump is, Baudet de duivel is en dat ze een foto van Clinton boven haar bed had hangen.

 23. Pieterke

  Eva Jinek:

  Zit met haar hand onder d’r hoofd, als ze een gast niet mag dan laat ze dat duidelijk merken, is hysterisch, doet consequent Trump en Beaudet bashen, ze is (gevaarlijk) links, leest voor van een papiertje of auto-cue, vindt zichzelf erg goed, er is geen volledige chemie met de gasten en is totaal niet vernieuwend.

  De kijker heeft dat al lang door. De kijkcijfers staven dit. Einde verhaal, einde Jinek.

 24. Alfons

  Ik als vaste kijker zou zeggen: ja, het ligt aan de lengte. Ik heb altijd Jinek gekeken op de NPO en ik merk dat ik de laatste tijd steeds vaker op mijn laptop zit te turen terwijl Jinek aanstaat op de tv. Dan denk ik: hoe lang gaat dit nog duren? Ik kijk tv standaard met vertraging, dus pas nu ik bovenstaand artikel lees heb ik door hoe lang de show tegenwoordig duurt en valt het kwartje waarom ik tijdens het laatste deel gewoon niet meer de zin kan opbrengen om te blijven kijken. Blijkbaar duurt het allemaal 20 à 35!!! minuten langer.

 25. Regionaaltje

  Eva levert heel veel praatminuten, voor heel veel geld van RTL – helemaal reclamevrij. Goeie deal, of niet?

 26. Arie

  Wat een dom artikel.
  Iedereen weet dat de kijkcijfers afhankelijk zijn van welk programma er voor zit.
  Zo werkt het ook bij OP1
  Ander gezeik over kwaliteit gasten en lange uitzendingen is gebakken lucht.

 27. Bart

  Er moet juist meer gelegenheid zijn om uit te lopen. Daarvoor loopt de kijker echt niet weg. Wel zal de kijker niet de hele uitzending blijven hangen om alle onderwerpen te zien. De kijker zapt nu een beetje heen en weer en dat zie je nu aan de cijfers. OP1 had gewoon om 23.00u moeten staan. De talkshow naar 22.30 heeft de NPO gewoon gedaan zodat ze een programma minder op de avond hoeven uit te zenden. Nu staan ze tegenover elkaar en is de kijker de dupe.

 28. Hugo

  OP1 duurt elke dag tot half twaalf en dat is ook langer dan Pauw.

 29. Emiel

  Volgens mij heeft MC een enorm aandeel om RTL zo zwart mogelijk te maken.

  #doeslief

 30. Henry

  Jinek is einde station. Te hysterisch en geen interesse in de gasten, alleen in haarzelf.

 31. anonymous

  Te veel gasten aan tafel waardoor het niet prettig kijkt.
  Ook heeft ze vaak slechtbekeken programna’s voor zich.

 32. Dooper Johan

  ja duurt inderdaad erg lang, Bovendien de autocue komt sterk over. je hoort en ziet
  dat ze nu een opleesmiep is. kijkt niet prettig.

 33. Britt Scholte Lover

  Ja als je Beste Kijkers voor je hebt zitten dat belabberd scoort dan weet je het wel

 34. Frans

  Vanavond bij Jinek…gokje een D66 of GroenLinks persoon, drie keer de naam Baudet bashen

 35. Bedorven Aambeienspleet

  Jinek heeft de laatste tijd dramatisch slechte items en slechte gasten, en ook duren de uitzendingen veel te lang.

 36. Mink Vaillant

  Het duurt veel te lang inderdaad.

 37. Thierry Bardot.

  Jinek zit de meeste dagen benen OP1.

 38. Thierry Bardot.

  Jinek zit de meeste dagen beneden OP1.
  Op1 verstoort zegetocht Eva Jinek na vier dagen” Bron: MC.

 39. animo

  Vanavond gaat ze weer winnen op1 begint pas om 22.45 .

 40. kees

  Onderwerpen duren te lang

 41. Crissy

  De uitzendingen van Eva Jinek zijn heel wisselend qua gasten. Lang niet altijd interessant. Té veel artiesten. Leuk voor jongelui, maar de vaste kijkers van de NPO hebben daar geen belangstelling voor. Die zijn vaak wat ouder en hoeven vaak niet zo vroeg naar bed. Maar Op1 boeit meestal meer door grote hoeveelheid gasten en vooral nu véél diverse journalisten.

 42. Sjon de Mhol

  Ja ja.. de jongen hebben het weer gedaan….

 43. Henk van de Weerd

  Hallo
  Ik kijk bewust geen Jinek.
  Als je bij de npo mag ontwikkelen tot tv anchorvrouw.
  En daarna jezelf verkoopt aan de commerciële.
  Dan verdien je mijn aandacht ook niet.
  Je kiest dan voor een ander publiek.

  Henk

 44. Pam

  De talkshow’s ‘talenten’ moeten voordat ze met een programma beginnen een onderzoek /enquête doen om erachter te komen wat de kijkers boeien of interessant vinden in zo’n show. Wellicht kunnen ze zo wel slagen. Ze zijn té eenzijdig bezig en de kijkers moeten het maar leuk vinden. Ik proef ook een tikkeltje hoogmoed bij Eva door haar hoge kijkcijfers toen nog op zender 1. Maar hoogmoed komt een keer ten val. En zeker als de toon steeds t zelfde blijft voor de kijkers.

 45. Rapper Kakkerlak

  Niemand wil realistisch meten, want dan kan je geen adverteerder meer vinden :). Laten we de adverteerders aub in die waan laten… wij moeten ook leven.

 46. Fred Geëmmer

  @19:33 Pam
  Helemaal gelijk.

 47. Axel-F(Arnhem)

  Als ik kijk dan heb ik het gevoel dat ze geen interesse heeft in bepaalde onderwerpen.

 48. Bart

  De onderwerpen en gasten in beide talkshows worden samengesteld door de redacties die te ver uit stagiaires bestaat. Daar hebben zo’n beetje alle programma’s last van. Je kunt zelfs stellen elk bedrijf. Hierdoor krijg je in tv programma’s hele eenzijdige gasten en onderwerpen op manieren die al 100.000X zo zijn gedaan. Dit komt door de scholing en de bubbel waarin ze zitten. Daarbij apen en praten de meeste studenten (stagiaires) elkaar allemaal na zonder dat ze nou echt iets van de wereld weten. Men moet weer stagiaires gewoon laten mee lopen en laten leren in bedrijven i.p.v. ze het werk zelf laten doen omdat dit goedkoper is dan mensen echt aannemen. Dit moet gewoon in het algemeen veranderen. Zo ook in de media en dus ook bij talkshows.

 49. Zomaar een persoon

  @19:56 – Net een echt mens, eigenlijk.

 50. Tonia

  Jinek zat eerst op een gratis te bekijken zender. Voor Rtl4 moet je betalen. Daarom moesten veel mensen afhaken

 51. Henk

  Bij RTL4 zijn de onderwerpen bijna dagelijks gevuld met oppervlakkige items met weinig nieuwswaarde. Ongelooflijk dat Jinek zicht heeft laten ringeloren door RTL4. Dat kost kijkers.Veel. Heel veel. En inkomsten. Dat de commerciëlen dat nu nog niet snappen zegt wel heel veel.

 52. Rolanda

  Nieuws ? Welk nieuws. Dan weer. Vertellen wat. Het. Nieuws was. Van de dag wat de mensen. Al weten word. Je. Moe. Van. Bah bah

 53. Timo

  @Rolanda Ja ja, gaat lekker vandaag he? Even internet verlaten voor een paar dagen, doet ons allen goed.

 54. anoniem

  nee

  het is verschrikkelijk

  dat eva joint

  coffee shops moet uit de buurt van scholen

  terwijl eva volmondig zegt aan

  peter r de vries ja ik Joint coffee shopssssssssssssssss.

  foei vies kind.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.