Ook RTL-transmodel Loïza vreesde voor chantage

Loïza Lamers kwam in 2015 tijdens haar deelname aan Holland’s Next Top Model bewust uit de kast als transgender, omdat ze vreesde om net als NikkieTutorials op een bepaald moment te worden gechanteerd. Dat heeft het model woensdagavond gezegd in RTL Boulevard. Lamers vindt het heel naar dat Nikkie heeft meegemaakt dat iemand haar grootste geheim op straat wilde gooien. Zelf wilde ze zoiets altijd al voor zijn. “Ik kende niet het chanteren vanuit mezelf“, zegt ze dan ook.

Zij kwam er bewust zelf al snel mee naar buiten. “Ik heb aan Holland’s Next Top Model meegedaan en ik wist wel: niemand weet het, maar ik kom straks op tv en er zijn genoeg mensen die het wél weten. Dus om dat voor te zijn, had ik wel zoiets van: ik moet mijn verhaal vertellen. Ik heb dat niet meegemaakt zo, want dit was dus waar ik bang voor zou zijn.”

Het is bizar dat transgenders in deze tijd kennelijk nog gechanteerd kunnen worden, aldus Lamers. “Dat is toch belachelijk dat je anno 2020 jezelf nog steeds moet verdedigen en het nog steeds iets raars is en het chantabel is om transgender te zijn? Ik vind het echt bizar.”

Lamers is vooral heel trots op Nikkie. “Ik ben supertrots. Ik ben heel blij dat ze het voor zo veel mensen moet vertellen en het dan toch doet. Ik vind het echt een aanwinst voor de community.

Wereldwijd was Lamers de eerste transgenderpersoon in Next Top Model.

Lees ook:
Chanteurs NikkieTutorials wilden lekken naar media (dinsdag)
Nikkie durfde uitgebreid profiel Volkskrant niet aan (dinsdag)
Sywert van Lienden vond Nikkie al op transgender lijken (dinsdag)
Nog geen contact Nikkie en John van den Heuvel (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen