Ook RTL-transmodel Loïza vreesde voor chantage

Geplaatst op do 16 jan 2020 om 8:45

Loïza Lamers kwam in 2015 tijdens haar deelname aan Holland’s Next Top Model bewust uit de kast als transgender, omdat ze vreesde om net als NikkieTutorials op een bepaald moment te worden gechanteerd. Dat heeft het model woensdagavond gezegd in RTL Boulevard. Lamers vindt het heel naar dat Nikkie heeft meegemaakt dat iemand haar grootste geheim op straat wilde gooien. Zelf wilde ze zoiets altijd al voor zijn. “Ik kende niet het chanteren vanuit mezelf“, zegt ze dan ook.

Zij kwam er bewust zelf al snel mee naar buiten. “Ik heb aan Holland’s Next Top Model meegedaan en ik wist wel: niemand weet het, maar ik kom straks op tv en er zijn genoeg mensen die het wél weten. Dus om dat voor te zijn, had ik wel zoiets van: ik moet mijn verhaal vertellen. Ik heb dat niet meegemaakt zo, want dit was dus waar ik bang voor zou zijn.”

Het is bizar dat transgenders in deze tijd kennelijk nog gechanteerd kunnen worden, aldus Lamers. “Dat is toch belachelijk dat je anno 2020 jezelf nog steeds moet verdedigen en het nog steeds iets raars is en het chantabel is om transgender te zijn? Ik vind het echt bizar.”

Lamers is vooral heel trots op Nikkie. “Ik ben supertrots. Ik ben heel blij dat ze het voor zo veel mensen moet vertellen en het dan toch doet. Ik vind het echt een aanwinst voor de community.

Wereldwijd was Lamers de eerste transgenderpersoon in Next Top Model.

Lees ook:
Chanteurs NikkieTutorials wilden lekken naar media (dinsdag)
Nikkie durfde uitgebreid profiel Volkskrant niet aan (dinsdag)
Sywert van Lienden vond Nikkie al op transgender lijken (dinsdag)
Nog geen contact Nikkie en John van den Heuvel (vandaag)

Foto: RTL
20 Reacties op “Ook RTL-transmodel Loïza vreesde voor chantage”


 1. Johnny👀

  Raar ventje.

 2. K.C.T.

  BNers, bestaan ze nog echte mannen en echte vrouwen????????????
  Jazeker,,,,, maar niet op TV,,,, dit is het domein van aanstellerige nichten, kakelende lesbo’s, rascistische n@g@rts, mulatten en aanverwanten, uitdekastkomers, genderlozen, en omgebouwden, met z’n allen zijn ze kampioen in janken en janken en tranen met tuiten

 3. Jaap Aap

  @K.C.T: amen!

  Poppenkast.

 4. Marianne

  Waar komt deze hype vandaan? Er zijn ook mensen die spijt hebben van hun transitie. Het is hun aangepraat.

 5. NPO kijker 3

  RTL

  Dinsdag en woensdag Nikkie.

  Wat een armoede

 6. Curryworst

  Oh jee, weer eentje die snakt naar aandacht.
  Hoe gaat het eigenlijk met Kelly?
  Ook al een tijd niet meer iets van gehoord…

 7. q8

  elk mens heeft geheimen,
  je moet leren ermee om te gaan,
  een ander (lees. Heel je omgeving) hoeft alles niet te weten,

  een paar mensen die je vertrouwd is genoeg

 8. Bart

  Je kon er op wachten. Loiza Lamers moet ook even uit de ruif mee eten. Dit was weer een reden om in bed te komen. Terwijl ze natuurlijk nog niet de veters mag strikken van Nikkie.

 9. Lars Westra

  Ik heb mijn donorcodicil gelijk ingevuld na mijn geboorte…. mijn organen gaan alleen naar D66 leden.

 10. HalloJumbo

  Bakje haver.

 11. Jimmy Jim

  Klasse, goed ingevoeld Loíza, niet eerst cashen en dan gaan huilie, huilie, zoals bij je reuzen-sister. Want….
  heeft niemand er ooit aan gedacht dat Nikkie dit verzonnen heeft?! En dat ze helemaal niet gechanteerd is? De gedachte is altijd van zulke celebrities: eerst vlekkeloos beroemd worden ($$$$; cashen dus) en dan pas je geheimen prijsgeven. Zoals bijvoorbeeld George Michael en Ricky Martin ook deden.
  Nou John, doe je werk en achterhaal de LEUGEN die ze wellicht de wereld in 2020 heeft ingeslingerd….

 12. Matthijs van Nieuwkerk

  Ik moet jullie ook wat vertellen…

 13. Herman Lichtinga

  KCT:👍
  Je vergeet er eentje;
  Eeuwig in de slachtofferrol kruipende BN’rs als ze de fout in zijn gegaan met bijvoorbeeld diefstal, bezopen rondscheuren met dikke en snelle auto’s, zielig doen als ze gepakt worden door de fiscus. Anderen de schuld geven als ze mislukt zijn voor iets onbenulligs.

 14. Herman Lichtinga

  Video recorder weer opgetuigd. Alle afleveringen van de “ knight rider” erin. De hele week dat gender gezeik op TV met die dikke transworst constant aan het middelvingeren en al die meelopertjes waar we echt medelijden mee moeten hebben volgens de deskundigen.

 15. jeechtje

  Hoppa en weer 5k bijgeschreven.

 16. Suzy Wang

  Nooit maar dan ook nooit toegeven asn chantage. Zeker niet als het om je eigen vrijheid gaat.

 17. Bridget Maasland

  Wat een dappere, sterke meid!

 18. Hans

  Nog zo n mietje. Let op dit wordt de nieuwe hype.Gelukkig maar,altijd ouwehoeren over klimaat en stikstof gaat ook vervelen.

 19. Pablo ijscobar the first

  Door wie worden deze mensen gechanteerd en waarmee. Voor mij niet echt duidelijk in het verhaal. Beestje bij de naam noemen om zodoende , hopelijk, een passende oplossing aan te dragen. Geen wollige verhalen maar benoemen uit welke hoek[en] dit komt.
  By the wat, uit de wandelgangen zowel bij de comm. als de publieke omroepen is het behoorlijk aan het gonzen dat er een heuse transgender programma deels op papier staat met alleen nieuwkomers en Nederlanders van niet westerse afkomst. Ben benieuwd of dit gestalte gaat krijgen en wie het mag uitzenden……..

 20. Normaal Persoon

  Iknweet niet of ik dit nou wel of niet moet geloven…….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.