Nikkie durfde uitgebreid profiel Volkskrant niet aan

Nu NikkieTutorials heeft onthuld dat ze is geboren als jongen, begrijpt Volkskrant-journaliste Margriet Oostveen dat de YouTube-ster een uitgebreid profiel door haar krant zo lang heeft afgehouden. Dat laat ze weten op Twitter. Oostveen heeft het management van Nikkie vorig jaar benaderd met dat verzoek. “Ruim een jaar geleden wilde ik haar uitgebreid profileren en toen deed haar manager opvallend moeilijk over ‘het’ door Nikki te kiezen ‘moment’. Ik snap nu waarom“, zegt ze.

Een uitgebreid profiel maken van Nikkie is uiteraard onmogelijk zonder op haar transgenderschap te stuiten. Nu is ze zelf uit de kast gekomen.

Oostveen vindt haar video heel erg krachtig. “Nikki Tutorials maakt als een soort dominee 2.0 zojuist bekend dat ze transgender is, hierover werd gechanteerd, dat ze haar transitie doormaakte op YouTube, en dat niemand het doorhad: ‘I am me’.

Naar haar chanteurs stak Nikkie haar middelvinger op. “What a time to be alive.”

Lees ook: Chanteurs NikkieTutorials wilden lekken naar media (vandaag)

Foto: Talpa

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen