VI-collega’s geinen over netvliesloslating Rick Romijn

De radiovariant van Veronica Inside is opgeschrikt door een buitengewoon ernstig gezondheidsprobleem van één van de vaste teamkrachten: sidekick Rick Romijn. Hij is getroffen door een netvliesloslating, wordt vandaag geopereerd en zal een belangrijk deel van zijn zicht verliezen. Toch werd daar in de uitzending van dinsdag, toen het nieuws aan de luisteraar werd medegedeeld, vrij lacherig over gedaan door collega’s Wilfred GeneeNiels van Baarlen en Celine Huijsmans.

De luisteraars vonden het dermate weinig invoelend dat ze van zich lieten horen. Zo ook Paul de Leeuw. Genee in de uitzending van gisteren: “Gedurende de uitzending kwamen wij er ook wel achter dat de ernst van de zaak ook wat groter was dan wij zelf doorhadden. Ik kreeg gisterenavond laat nog een app van Paul de Leeuw die zei: ‘Ik werd er helemaal ongemakkelijk van dat jullie er zo nonchalant over deden.’”

Ook gewone luisteraars belden met de radio-VI. “Er belden ook mensen in die zeiden dat het ernstig was. Iemand was zelfs helemaal blind. Het was iets ernstiger dan we met z’n allen hadden gedacht. Misschien dat onze toon daardoor iets te luchtig en los was.”

Eigenlijk zou Romijn woensdag worden geopereerd, maar vanwege spoedoperaties is zijn behandeling met een dag uitgesteld, naar vandaag dus. Niels van Baarlen: “Er is hem verteld dat de kans dat zijn oog wordt zoals hij was nihil is en dat hij blij mag zijn als hij zijn zicht terugkrijgt voor 30 tot 70 procent. Rick is al brildrager en daar kan een hoop mee hersteld worden, maar je kan bijvoorbeeld wel krommingen gaan zien in lijnen.”

Hij was wel echt aangeslagen. Als dat andere oog dezelfde problemen gaat vertonen, dan ga je naar blindheid toe en dat is niet fijn.”

Romijn moet na de operatie nog vijf dagen rust nemen. Daarna mag hij zeker drie weken niet rijden. Genee wil daarom dat er een regeling wordt getroffen om Romijn naar de studio te rijden.

Foto: Talpa, SBS

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in Radio

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen