Daar is ‘ie: Angela’s lovende column over Eva Jinek

Het heeft een paar dagen geduurd, maar daar is hij hoor: de lovende column van Angela de Jong over haar tv-idool Eva Jinek. De tv-recensente van het AD zat vrijdagavond weer voor een riante talkshowvergoeding in Jineks talkshow en dat betaalt zich uit: de columniste, ook wel bekend als de talkshowkiller, prijst haar volledig de hemel in. “Begint 2020 meteen al met een dilemma. Ga ik het nu wel of niet over de uitzending van Jinek hebben?“, zo begint La Jong haar nieuwe stukje.

Eigenlijk schrijft De Jong naar eigen zeggen niet over uitzendingen waarin ze zelf aanwezig is. “Vandaag maak ik een uitzondering. Omdat ik het niet meer dan eerlijk vind naar de duo’s van Op1 toe, die ik deze week (natúúrlijk) ook langs de meetlat leg.

De Jong vond de eerste RTL-Jinek helemaal geweldig. “De gastvrouw was vrijdagavond zoals het publiek haar al jaren kent: energiek en ad rem. Wat tamelijk cruciaal is voor haar succes. Die energie miste Beau bijvoorbeeld, zeker de laatste maanden toen hij op zijn tandvlees liep.

Van dichtbij zag De Jong haar idool aan het werk. “Eva jut haar eigen publiek op, laat toeschouwers vlak voor de uitzending nog op haar stoel zitten maar is zodra de leader loopt een en al focus.”

Heeft ze nog kritiekpunten? Ja, het decor is niet haar smaak en ze vindt de tafel van Jinek te klein. Vooral voor haar ’te dikke reet’.

Journalist Kustaw Bessems vindt dat De Jong hoognodig eens ter verantwoording moet worden geroepen over haar twijfelachtige dubbelrol. “Welke talkshow nodigt haar uit om het hier eens over te hebben?

Journalist Jan Eikelboom is vooral verbaasd dat De Jong gisterenavond niet in Op1 zat. “Geen Angela de Jong?

Journaliste Lamyae Aharouay neemt de column van De Jong niet serieus. “Angela de Jong is erg enthousiast over de aflevering van Jinek met als gast Angela de Jong.

De AD-column van Angela kunt u lezen op AD.nl of via Blendle.

Lees ook:
Topgast in eerste RTL-Jinek: Angela de Jong (vrijdag)
‘Angela de Jong laat zich paaien door Eva Jinek’ (zaterdag)
Volkskrant kritisch: ‘Angela de Jong heeft driedubbelrol’ (maandag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen