Jinek-fangirl Angela de Jong vindt Op1 kansloos

Eva Jinek heeft Angela de Jong op zeer effectieve wijze kaltgestellt, merkte Diederik Ebbinge zondag al op in Promenade, de tv-spiegel van Hilversum. Door AD-Angela een vaste gast te maken en zo te voorzien van een erg lucratieve talkshowschnabbel, zijn haar columns ineens wel héél voorspelbaar. Ze zat vrijdag aan tafel bij Jinek, kwam maandag met een lyrische column over Jinek en op deze dinsdag volgt de even voorspelbare kritische column over de concurrerende talkshow Op1.

De Jong keek gisterenavond naar het debuut van Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra en komt tot de conclusie dat ze kansloos zijn. “Gezien de frequentie waarmee ze samen presenteren– één keer per week – komt er ergens in 2021 vast chemie tussen die twee.

Verder wijst De Jong op de ‘immense tafel’ van Op1, ‘de zenuwen, met versprekingen en slecht luisteren tot gevolg’ van het presentatieduo en hun prestatiedrang.

De NPO kan maar beter stoppen met dit duoformat, concludeert ze na één aflevering. “Als Dijkstra of Veenhoven alleen had gezeten, was het waarschijnlijk een stuk soepeler verlopen.

Of, zo vat columnist Jan Dijkgraaf het samen: “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt…

Andere kranten wel positief

Tegelijkertijd zijn de tv-recensenten van de andere dagbladen wél positief. “Veenhovens optreden toonde vooral dat je heel goed fouten kunt maken en het toch zeer goed kunt doen“, zegt Arjen Fortuin van het NRC. “Naarmate het uur vorderde kreeg je steeds meer het idee dat Veenhoven prima Eva Jinek had kunnen opvolgen.”

Veenhoven kreeg er steeds meer lol in, wat oversloeg op de gasten, aldus Fortuin. “Dijkstra leek er weinig moeite mee te hebben om tweede viool te spelen en deed dat verdienstelijk. Zo beleefde Op1 ondanks de organisatorische warboel een goede première.”

‘Han Lips’ van Het Parool vond het ook een uitstekende première. “Wat Lips betreft zijn Dijkstra en Veenhoven in elk geval door naar de volgende ronde. Het was nog geen geoliede machine, maar Veenhoven mag zeker tevreden zijn over haar tv-debuut.

En ook Rob Goossens van De Telegraaf is enthousiast. “Gezien de beperkte voorbereidingstijd was de belangrijkste vraag of Op1 door het ijs zou zakken. Welnu – verre van. Chapeau dus voor de makers bij EndemolShine, die inhoudelijk niet lijken te hebben ingeleverd ten opzichte van voorgangers Pauw en Jinek en met hard werken een ruime voldoende hebben verdiend.

Lees hier de tv-recensies van AD, NRC, Parool en Telegraaf.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen