Jinek-fangirl Angela de Jong vindt Op1 kansloos

Geplaatst op di 07 jan 2020 om 14:00

Eva Jinek heeft Angela de Jong op zeer effectieve wijze kaltgestellt, merkte Diederik Ebbinge zondag al op in Promenade, de tv-spiegel van Hilversum. Door AD-Angela een vaste gast te maken en zo te voorzien van een erg lucratieve talkshowschnabbel, zijn haar columns ineens wel héél voorspelbaar. Ze zat vrijdag aan tafel bij Jinek, kwam maandag met een lyrische column over Jinek en op deze dinsdag volgt de even voorspelbare kritische column over de concurrerende talkshow Op1.

De Jong keek gisterenavond naar het debuut van Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra en komt tot de conclusie dat ze kansloos zijn. “Gezien de frequentie waarmee ze samen presenteren– één keer per week – komt er ergens in 2021 vast chemie tussen die twee.

Verder wijst De Jong op de ‘immense tafel’ van Op1, ‘de zenuwen, met versprekingen en slecht luisteren tot gevolg’ van het presentatieduo en hun prestatiedrang.

De NPO kan maar beter stoppen met dit duoformat, concludeert ze na één aflevering. “Als Dijkstra of Veenhoven alleen had gezeten, was het waarschijnlijk een stuk soepeler verlopen.

Of, zo vat columnist Jan Dijkgraaf het samen: “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt…

Andere kranten wel positief

Tegelijkertijd zijn de tv-recensenten van de andere dagbladen wél positief. “Veenhovens optreden toonde vooral dat je heel goed fouten kunt maken en het toch zeer goed kunt doen“, zegt Arjen Fortuin van het NRC. “Naarmate het uur vorderde kreeg je steeds meer het idee dat Veenhoven prima Eva Jinek had kunnen opvolgen.”

Veenhoven kreeg er steeds meer lol in, wat oversloeg op de gasten, aldus Fortuin. “Dijkstra leek er weinig moeite mee te hebben om tweede viool te spelen en deed dat verdienstelijk. Zo beleefde Op1 ondanks de organisatorische warboel een goede première.”

‘Han Lips’ van Het Parool vond het ook een uitstekende première. “Wat Lips betreft zijn Dijkstra en Veenhoven in elk geval door naar de volgende ronde. Het was nog geen geoliede machine, maar Veenhoven mag zeker tevreden zijn over haar tv-debuut.

En ook Rob Goossens van De Telegraaf is enthousiast. “Gezien de beperkte voorbereidingstijd was de belangrijkste vraag of Op1 door het ijs zou zakken. Welnu – verre van. Chapeau dus voor de makers bij EndemolShine, die inhoudelijk niet lijken te hebben ingeleverd ten opzichte van voorgangers Pauw en Jinek en met hard werken een ruime voldoende hebben verdiend.

Lees hier de tv-recensies van AD, NRC, Parool en Telegraaf.

Foto: KRO-NCRV
86 Reacties op “Jinek-fangirl Angela de Jong vindt Op1 kansloos”


 1. Joop55

  Had ook niet anders verwacht van deze snol.

 2. Bobby Eden

  Willemijn Veenhoven is een vakvrouw. Even de oogjes laten laseren, styliste eroverheen laten gaan en een logopedist langssturen voor wat stemtraining en het zit snor.

 3. 123

  Ik vond Angela altijd de spijker op de kop slaan, maar zij is nu wel héél erg al haar geloofwaardigheid verloren. De onafhankelijkheid die ze ooit had: compleet verdwenen. Erg jammer.

 4. Dirk

  Jinek-fangirl Angela de Jong vindt Op1 kansloos – Deze zin verzinnen jullie. Staat nergens

 5. Boris

  Het zou minder opvallen als de recensies unaniem dramatisch waren, maar Angela heeft al partij gekozen voordat er iets gebeurd was. Dat was te zien bij DWDD en dat is nu al te zien in haar stukjes. Reden voor een functioneringsgesprek.

 6. Recht is iets kroms dat verbogen is

  En dat weet de oliebol van het onbetrouwbare pulpkrantje AD al na 1 uur uitzending.

  Knap hoor hamsterwang.

 7. Sjors van Kempen

  Angela is af.

 8. Recht is iets kroms dat verbogen is

  Of, zo vat columnist Jan Dijkgraaf het samen: “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt…”

  ——-

  En zo is het. Het is een onbetrouwbare appelflap.

 9. Jeffrey

  Zoals Dirk zegt.
  En bovendien al zou Angela fan zijn van Jinek. Wat is daar het probleem van?
  Ze schrijft toch vanuit haar eigen optiek.

 10. Curryworst

  Die Angela de Jong heeft het zo vreselijk met zichzelf getroffen. Pleur toch op trut Nederland is je hooghartig snuiverige gewauwel meer dan beu.

 11. man pan

  Ze kan beter oliebollen en haringen bespreken

 12. Frank

  @Recht, 14:10
  Met 12 namen de hele dag rondhangen op MC.

  Get a life,
  pannenkoek.

 13. domdommerdomst

  AD? wanneer grijpen jullie in? D’r uit met die h o e r !

 14. Pieter

  Angela is top en ik ben blij voor haar dat ze zo goed gaat. Laat al die jaloerse mensen en niet succesvolle collega’s maar voor wat het is. Doorgaan en op koers blijven Angela.

 15. Mark

  Kinderachtig RTL om Jinek om 22:15 te laten beginnen. Dat kost dus 2 reclameblokken. Er is niemand die blijft hangen als Jinek een aankondiging doet om 22:15 en dan na een minuut alweer 8 tot 9 minuten reclame (met promo’s erbij). Dat is de helft al gezapt naar NPO 1. Dat gaat weer op prime time twee maal 1,3 miljoen kijkers trekken. Blijven allicht 1 miljoen weer hangen voor Op1. RTL 4 moet het niet van de lead-in hebben: alleen op vrijdag lukt dat; rest van de week zitten ze rond de 800.000, ook met Help Mijn Man… dat vroeger met gemak 1,5 – 1,7 miljoen haalde. Maar ja, nu zit daar De Slimste Mens tegenover…

 16. Dries Roel Vink

  Dat er nog mensen zijn die geïnteresseerd zijn in de mening van die dikke hamster!

 17. man pan

  Marcel van Roosmalen, erg vermakelijk over Angela de Jong
  http://www.nporadio1.nl/de-nieuws-bv/onderwerpen/524880-druktemaker-marcel-van-roosmalen-angela-de-jong

  Ze is Erdogan in een jurk

 18. Bram

  deze dame krijgt teveel aandacht en wordt verstand van zaken toegedicht die ze niet bezit.

 19. MediaPrak

  Angela zit er deze keer echt
  naast. Ik zou de waarderingscijfers van Jinen en Op1 wel eens willen zien. Feit blijft dat decor en belichting van Op1 Jinek overstijgt. De tafel van Eva oogt te klein. Lichtbak boven haar tafel is een regelrechte kopie van vh Pauw studio. De Artis studio is te klein. Publiek en megaschermen. Het oogt in elkaar gepropt. En bovenal, iedereen verwachtte een ramp show op NPO1. Mw Veenstra is een gedegen (Radio) journaliste en Dijkstra paste zich prima aan als Co_presentator, noem het 2e viool. En vanavond d’e ontdekking van 2020 “Giovanca”. Haar optreden bij DWDD was al hartveroverend (positieve opmerking naar Tafelheer van Mathijs). Met een gedegen lead-in 850.000 kijkers.

 20. Richard

  Behalve matig getalenteerde stukjesschrijver, heeft Angela de Jong eigenlijk iets gepresenteerd in haar leven?

 21. Rob

  Ach, het is maar een mening. Who gives a f**k about A. de Jong?

 22. 123

  Qua gasten zal ik vanavond iig níet naar Jinek kijken. Lijkt mij iig niet interessant en actueel genoeg: https://www.rtl.nl/gemist/jinek/nieuws/8e5b38c2-cbfe-48da-83dc-83c1b642a591-dinsdagavond-bij-jinek/

 23. HansR

  Ik vind dat als Angela veelvuldig aanschuift bij Jinek het AD haar als tv recensent moet ontslaan of een ander baantje geven. Het AD kan zich geen 2e oliebollen test debacle veroorloven.

 24. man pan

  Wanneer heeft de hoofredacteur nu eens een goed gesprek met haar,
  Dat ze in een talkshow gaat zitten als recencent is haar zaak, maar als je het daarna in superlatieven gaat bespreken ben je wel erg ongeloofwaardig.
  Ze is nu beetje de mikpunt van alle spot in medialand, niemand neemt haar nog serieus.

 25. Tino

  Angela lacht al die losers uit. Ik vermaak me kostelijk. Go for it girl.

 26. anonymous

  Diederik laat zich in de nedia wel steeds van zijn slechte kant zien.
  Is hij jaloers omdat hij een k*t talkshow maakt

 27. T.Fabricci

  Angela lacht al die jaloerse losers uit. Ik vermaak me kostelijk. Go for it girl.

 28. robb

  Op1 moet nog op gang komen maar ziet er gelikt uit ,Wat Eva betreft vond ik dat inhoudelijk achter bleef bij Op1 en met dat gemaakte vrolijkheid moet ze ophouden ,het decor en de grote van de studio (mensen zitten tegen de wand aan geplakt) ziet er niet uit ,ze is natuurlijk de beste presentator die er nu is maar voor hoe lang nog het duo van vrijdag lijkt me ook heel goed.

 29. Alex

  Ik vond Op1 ook niet heel bijzonder. Het waren Joost en Xander die het nog interessant maakte.
  Vond ook dat er nogal gevist werd om VVD’ers te bashen door de presentatoren, terwijl Joost en Xander het dan weer terug in perspectief plaatste. Erg storend.

 30. robb

  Ik ben benieuwt hoe Hugo Logtenberg het gaat doen dat kon nog wel eens de nieuwe pauw worden.

 31. Joop Oop

  Angela Is zelf een kansloze ouwe taart. Walgelijk gewoon.

 32. Mark2

  Die Angela is gewoon een dik lelijk dom wijf!

 33. Klaasje v

  Heb haar column gelezen en las toch nergens dat Angela op1 kansloos vindt!!
  Beter lezen MC!

 34. Henk

  Pijnlijk Angela, je christelijke achtergrond komt weer boven. Schijnheiligheid.

 35. Bedorven Aambeienspleet

  ze is totaal niet objectief meer.
  Als Angela der haar zou blonderen zou ze als twee druppels water op Bridget Maasland lijken.

 36. Cobweb

  Ze heeft gelijk, was ook niks. En vanavond word het nog veel erger OMG.

 37. man pan

  Bij Dwdd zat Angela de Jong al met een zuur gezicht naast Marcel van Roosmalen, ben benieuwd hoe ze reageert op zijn nieuwe vileine commentaar over haar.

 38. Sjaak

  Geweldig hoe de zure NPO’ers hier afgeven op de boodschappen van kritiek op de staatsomroep.

 39. Mink Vaillant

  Even los van haar bizarre aanwezigheid bij Jinek heeft Angela wel gelijk. Chemie kan met een frequentie van 1 x per week niet groeien (en daar ontbrak het aan gisteravond) en de tafel is veel te groot. Op1 kan nooit wat worden.

 40. Maarten

  Ben ik de enige die vind dat die Willemijn een irritante kutstem heeft?

 41. Adriaan

  @Maarten:

  Nee, half Twitter klaagde daar ook over

 42. Maarten

  @Adriaan
  Bedankt voor je reply, ik lees het hier niet terug in de commentaren maar het was voor mij een reden om na 5 minuten weg te zappen, daarbij was ze ook erg overheersend. Vond het niks.

 43. Max

  Hou toch eens een keer op met continu afzeiken van Angela de Jong. Het is een columniste, ze schrijft haar mening, dat doen columnisten. Je hoeft iemand daarvoor toch niet continu uit te schelden of te bashen? Doe eens normaal en reageer normaal

 44. Bart M

  Angela’s neutraliteit is ver te zoeken. Het is meer voorspelbaarheid.

 45. Max

  Snol, dom wijf, dik lelijk, pleur op trut, dikke hamster…. een greep uit de reacties van mensen die zonodig kritiek op een ander moeten uiten. Een ander de maat nemen en zelf alleen maar kunnen schelden. Wat een niveau.

 46. NPOFAN

  Wanneer komt Angela met haar eigen talkshow op tv?

 47. NPO Pulp en Baghur radio en tv

  Men kan altijd nog solliciteren bij PostNL. Daar heb je het gemakkelijk: lees Nu punt NL artikel.

  …………………………………..

  Een postbezorger van PostNL heeft zo’n drieduizend brieven en pakketten achtergehouden. De post was bestemd voor adressen in de stad Groningen. De postbezorger is ontslagen, meldt een woordvoerder van PostNL.

  Het ging in totaal om vier grote rolcontainers vol post. De post werd bij de bezorger thuis aangetroffen.

  Het balletje begon te rollen toen er bij PostNL meerdere klachten binnenkwamen van mensen die post misten. Het bedrijf is daarop een onderzoek gestart, dat al snel leidde naar de betreffende bezorger.

  Na de ontdekking is de bezorger op staande voet ontslagen. Waarom de postbezorger de stukken post achterhield, is niet bekend.

  De duizenden onbezorgde brieven en pakketten zijn afgelopen vrijdag gesorteerd bij PostNL in Assen. De poststukken worden deze week, mét een begeleidende brief, nabezorgd.

 48. NPOFAN

  Of ’n nieuw progamma: JA op 4, (Jinek&Angela)

 49. NPO Pulp en Baghur radio en tv

  WEG-op1 .. zou een prachtige titel zijn. De NPO snapt niks van late night talkshows. De NPO is wat ze in zuid holland noemen .. met poepf in de oren…. rommel tv te maken met BHEE presentatoren. Althans tv vreemde tv vogels.

 50. NPO Pulp en Baghur radio en tv

  Het gewicht letterlijk en figuurlijk moet van angela naar beneden. Dat vet gaat in haar brein rond en vertroebeld wat hier en daar. Die dikke buik van angela is ook zoooohhhhhhh 2019…..

 51. Anouk

  Angela kan natuurlijk nooit meer objectief schrijven over de talkshows.
  Het neemt enge vormen aan met deze mevrouw, en nu zelfs Jinek zo bang voor haar is dat ze haar een extraatje gunt zakt Jinek daarmee ook voor mij door het ijs.
  Powervrouwen? Laat me niet lachen

 52. Caramba

  Ik zou mijn kruit na 1 aflevering nog liever even droog houden…

 53. Guttegut

  Er moeten nog 4 avonden komen met duo’s die nog niet gezien zijn door mevr. De Jong. Hoe kan je dan al iets afserveren?

 54. NPO Pulp en Baghur radio en tv

  Het maakt niet uit wat ze doen bij Op1 en Op2……….
  De formule deugt niet.
  Daar kunnen de presentatoren niks aan doen….. alleen zijn helaas ook tv ongeschikt.
  Jammer…..

 55. 123

  @Max: Ik vind De Jongs geloofwaardigheid nu echt compleet door het ijs gezakt, maar je hebt idd een heel goed punt m.b.t. al die nare, persoonlijke opmerkingen meteen. En idd, zij geeft haar mening; daar kun je het mee eens zijn of niet. Ik, en velen met mij, vinden het wel erg doorzichtig, maar dan nog: het is haar mening. En die persoonlijke aanvallen van sommige roeptoeters: 🙅‍♂️

 56. Lies

  Zullen we de balans over een of twee weken opmaken? Dit gaat nergens over.

 57. LLRV

  Ik was fan van haar voor haar harde maar correcte uitspraken over de Hilversumse media … maar dit kan echt niet. Als het AD niet ingrijpt hebben ze een groot probleem in huis. Je kunt haar niet meer serieus nemen en zo is zij het RTL Boulevard onder de recensenten. Eigen vriendinnetjes en eigen beurs eerst! Je gaat naar een talk show, gaat dik cashen en schrijft een lovend stukje. Kassa … en einde oefening voor haar geloofwaardigheid.

 58. Pieterke

  De kijker bepaalt. Niet Angela.

 59. Recht is iets kroms dat verbogen is

  Kijkers OP1 – Jinek 1-0

  Fris – verlept 1-0

  Tafel – Bijzettafel 1-0

  Clean – Coke 1-0

  Gasten nieuws van de dag – weekend 1-0

  Warmte studio 1-0

  Alle punten heeft OP1 gewonnen

 60. man pan

  Ach, Angela de Jong mag schrijven wat ze wilt, maar als je pretendeert een recensent te zijn moet je wel geloofwaardig en objectief overkomen.
  Zowiezo neem ik haar nooit serieus, zo besprak ze eens de WK Voetbal journaal bij de NPO terwijl ze voetbal niets aan vond en geen een wedstrijd heeft bekeken.

 61. critikast

  Angela…ik had je hoog zitten, maar nu gaat die lol er toch langzaam af. Je bent nu bijna net zo erg als de rest in Hilversum: jaloers, platvloers, gemeen en vilein. Jammer hoor !

 62. 100% Gegarandeerde AD Pulp

  Beste Lezers (zover nog AD abonnees zijn),

  Zegt uw AD abonnement per heden op.

  Hoe slecht kan journalistiek in Nederland zijn?

 63. StefanV

  Ik ben ervan overtuigd dat Jinek de slag om de kijker uiteindelijk ruimschoots gaat winnen. Gisteren had Op1 met Spoorloos een uitstekende lead-in en bestond er natuurlijk veel nieuwsgierigheid bij tv-kijkers. Die zal de komende dagen/weken vanzelf weg-ebben. Jinek is de betere interviewer en zal de meest aansprekende gasten aan tafel hebben.

  De kritiek van Angela de Jong is trouwens inhoudelijk gewoon terecht. Doordat de duo’s maar één keer per week presenteren, zitten ze niet in een flow en gaat het langer duren voordat ze op elkaar zijn ingespeeld. Dit nog los van mogelijke kwaliteitsverschillen tussen de duo’s. Dat soort problemen heb je niet met een vaste presentator (of een duo dat op elkaar is ingespeeld).

 64. Joram

  Het AD neem journalistiek sowieso niet meer serieus, op enkele positieve uitzonderingen na. Het hangt aan elkaar van sponsored content.

 65. Babs

  En weer heeft ze gelijk!

 66. Johnny

  Mensen mensen, Neem haar toch niet serieus. Doe ik ook niet.

 67. Max

  hoe voorspelbaar!!!!! domme k..!

 68. Max

  #max neem es een andere naam aub!!

 69. 123

  @Lies 15:56: Helemaal mee eens!

 70. Max

  Ik heet max,hoe heet jij?

 71. aammehoela

  Op zich heeft StefanV hierboven wel een punt. Maar om na een aflevering de boel af te schrijven zoals Angela doet gaat te ver. Vond zelf gisteren Willemijn het goed doen, ok een foutje hier en daar, en Erik redelijk. Heb niet de gehele aflevering gezien, klein stukje Eva Jinek gezien, maar dat item over alcohol. Net zoals dat laatste onderwerp, altijd media, dat boeit me niet. Dus ben ik iets na elven gaan zappen en kwam op een nieuwszender uit met de nodige aandacht voor de bosbranden. Mensen die terugkeerden en al wisten dat hun huis er niet meer was maar dan toch met de feiten geconfronteerd werden…….. triest.

 72. Angela is geen objectieve journalist meer

  Voor mij is Angela niet meer betrouwbaar en is zij gekocht door de commerciëlen.

 73. Op1 is kwaliteit en inhoud

  Jinek gaat terugvallen naar t okkie programma.

 74. Geert de Jonge

  Kritisch relativeren over een ander dan de zender die je betaalt maakt van Angela de Jong van het Algemeen Dagblad & RTL of RTL & Algemeen Dagblad een onbetrouwbaar mens. Voor zover ze dat nog niet was.

 75. anoniem

  Het geklaag dat er bij de omroepen alleen wordt gecast op leuke en aantrekkelijke dames, is dan ook buitenproportioneel..

 76. gerdien

  Het ging eigenlijk al mis toen Angela vond dat de omroepbazen naar haar moesten luisteren: niet alleen een treurig geval van zelfoverschatting maar het maakte ook duidelijk dat De Jong was vergeten wat de functie is van tv-recensent. En nu met haar dubieuze rol in de door haar zelf bedachte talkshowoorlog is ze elke geloofwaardigheid verloren. Alweer een ego ontploft in Hilversum.

 77. NPO Pulp en Baghur radio en tv

  Op1 is helaas net een keutel die te vroeg het levenslicht ziet….. het is kansloos, wie er ook zit.. men is NPO-ziek.

 78. Xylon

  Het begint nu wel heel erg op te vallen dat Angela de Jong steeds vaker wordt ingezet ter versterking van de samenwerking tussen de mediabedrijven RTL-Nederland en De Persgroep !..

 79. Richard de Bie

  Angela de Jong heeft weer een mening boeiend hoor

 80. NPO Pulp en Baghur radio en tv

  Ik geloof niet dat Jinek op termijn standhoud. Het nieuwe gaat er wel af. De NPO is helaas kansloos door bestuurlijk mismanagement en onkunde. De vorm is verkeerd. Nee ik ben john de mol niet.

 81. Tv kijker

  Dit keer ben ik het niet eens met Angela
  En die jinek stelt alles bij om de meeste kijkcijfers geen reclame en heel slim om Angela als vaste gast te nemen
  Uitgekookte over het paard getilde jinek

 82. PatatmetMayo

  Ik heb genoten van Willemijn en Erik,deden het prima,goeie sfeer actuele gasten en nemen niet genoegen met een lulverhaal van een politicus.
  Grootste pluspunt is geen Jair met schijtlollig stukje.
  Tafel wel bizar groot.
  Jinek is vrolijke meid maar inhoudelijk niet erg sterk.

 83. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Geldt voor meer programma’s:
  Ladies Night.
  Gezien de frequentie waarmee ze samen presenteren– één keer per week – komt er ergens in 2021 vast chemie tussen die …..’

  Angela had altijd gelijk. Vroeger was alles beter. De macht van het geld maakt es een beetje vies, gebruikt en voorspelbaar. Jammer.

 84. HBaz

  Door de afwisseling tussen die verschillende duo’s blijft Op1 juist sprankelend. Jinek is steeds een herhaling van hetzelfde en duurt ook veel te lang.

 85. Simon Dekker

  Lief hoe het AD nu naar dit artikel doorlinkt.

 86. Rob de V

  Mooi dat het AD nu de loze leugenachtige kretelogie van dit artikel over ‘lucratieve schnabbels’ eens afstraft.
  Krijg je ervan als je zelf fake nieuws gaat zitten bedenken hier.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.