Catherine Keyl: ‘Afrika is meer dan magere negers’

Catherine Keyl vindt dat er in de media altijd wel een héél eenzijdig beeld wordt gegeven van het continent Afrika. Het is in werkelijkheid helemaal niet zo erg als we op televisie zien. Dat zegt de tv-legende in de podcast Littekens. Het valt allemaal best mee met de armoe in Afrika, aldus Keyl. “Ik ben de laatste 13 jaar heel veel in Zuid-Afrika geweest en ik heb ook heel veel in Afrika gereisd. Altijd als het over Afrika gaat, gaat het over magere negerkinderen die ontzettende honger hebben.

Afrika is méér dan die ‘magere negerkinderen’, aldus Keyl. “Dat is niet de realiteit! In Zuid-Afrika is de zwarte bevolking inmiddels behoorlijk bemiddeld. De black diamonds zijn daar. Dat is de middenklasse, die allemaal dure telefoons, auto’s en banen hebben. Het is toch wáár? Mensen die met feiten komen worden niet meer gehoord. Het is allemaal gelul in de ruimte. Dat is toch fout?

De media moeten daarmee ophouden, vindt ze. “Als ik aan jou vraag hoe het met de armoede is in de wereld, wat zeg jij dan? Het is de helft verminderd de laatste twintig jaar! Daar zouden we toch ook wat meer aandacht voor moeten vragen? Het wordt anders zo’n wanhopige toestand. Het is ook gewoon zo, laten we eerlijk wezen.”

We moeten volgens Keyl allemaal iets meer tevreden zijn. “Mijn grootouders woonden ergens in een lekkend pand in Den Haag en hadden geen cent te makken. Ze hadden helemaal niks. En hier is hun kleindochter. Ze heeft een goed inkomen, een prachtig huis, een mooie auto en ze kan reizen zo veel als ze wil. Waar zeuren we over?

Voor iedereen is het levensniveau enorm gestegen. Weet je hoeveel procent van de vrouwen een opleiding hebben gehad in de wereld? 70 procent! Weet je hoeveel procent van de mensen elektriciteit heeft? 80 procent. Dat zijn toch allemaal enorm hoopvolle gegevens? We hebben het allemaal heel goed, maar we lezen het nergens. Dat is natuurlijk raar.”

Foto: NPO

50 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Habekuk
januari 11, 2020 12:20

Catering wat een oerstomme doos ben je toch

Gast
aammehoela
januari 10, 2020 17:00

Redelijk aantal racistische reacties weer. Afrika, natuurlijk gaat het in bepaalde landen steeds beter, zeker de middenklasse. Maar inderdaad, genoeg landen waar enkel de machthebbers rijkdom kennen en de bevolking pure armoe lijden. En veel natuurrampen afgelopen jaar in Afrika. Opvallend veel. Je verwacht droogte, die is er ook, maar ineens veel stormen en grote hoeveelheden neerslag met als gevolg overstromingen. Momenteel is Angola aan de beurt, 41 mensen al overleden.
Dus aan de ene kant vooruitgang maar zeker niet het gehele continent. En uiteraard mag er geen ene cent naar de Noord-afrikaanse landen. Die redden het wel.

Gast
Ludolf
januari 10, 2020 14:02

Wat weer een bak ergenis die afgedankte dweyl

Gast
MolTalk
januari 10, 2020 09:21

Het is algemeen bekend dat Catherine graag naar de BBC kijkt.

Gast
Realist
januari 10, 2020 03:26

Ga maar na.
Marokko ligt in Afrika.
Tanzania ligt in Afrika.
Mali ligt in Afrika.
Kaapverdië en Namibië, Congo en Ethiopië….
Tis wel iets meer dan een mandjevol kleurrijke medelanders,
In Zuid-Afrika spreken de luitjes nog Nederlands ook! Nou ja, soort van.
En de Chinezen plunderen keihard en lukraak alle delfstoffen.

Een doffe ellende die dringend Europese kolonisatie behoeft. Er wordt een vreselijke oorlogen Catharina mekkert over negertjes, dat is een politiek incorrecte term kan niet.
Ze zijn daar totaal kansloos.
Wanneer redt Europa de mensen van Afrika?
Dat maakt de immigratie alhier een stuk draaglijker lijkt mij.

Gast
Charmant
januari 10, 2020 00:34

Ku tja Schuurman heeft zich laten penentreren op hoge hoogte is pas echt nieuws.

Gast
ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ
januari 10, 2020 00:12

HOu. Op. Met. Catherine. Kwijl.
We willen het niet weten.
Stop ‘r terug onder die steen en laat ‘r met rust. Aub.

Gast
Marieke
januari 9, 2020 21:00

holmaad: aan je spelling te zien, ben je zelf een niknok.

Gast
holmaad
januari 9, 2020 20:57

zij zijn enkel hier om alles wat nederland heeft opgebouwd met de grond gelijk te maken .dus alles ook met onze normen en waarde kijk naar het kinderfeest sinterklaas en zwartepiet en dan onze zeehelden piet hein en jacob v.Heemskerck en Cornelis tromp en niet te vergeten Michiel Adriaenszoon de Ruyter en dan kan ik nog wel even door gaan ook onze sociale voorziening helpen naar de kloten .alle wat onze ouders en voorouders hebben opgebouwd .wan zij werken niet zij zijn daar voor te lui .

Gast
robb
januari 9, 2020 19:41

9rs werken niet

Gast
Henkie
januari 9, 2020 19:40

Bij DWDD weer eens een tafelmoorkop-omdat-het-moet.
Er komt geen zinnig woord uit. Zoals bij de meeste moorkoppen.

Gast
Kom dan
januari 9, 2020 18:58

Jan
Thu 09 Jan 2020 om 17:27
Je bent een zielig ventje met je opschepverhaaltjes.
Zeker een micropiemoltje.

Gast
Weg met dat gelul
januari 9, 2020 18:48

Ze is veel in Zuid Afrika geweest . Ik zou zeggen blijf daar en hou je muil domme kut

Gast
John - geen trol
januari 9, 2020 18:26

Nee hoor.

Gast
Lies
januari 9, 2020 18:24

@John: trolleke toch? Zware dag achter de rug?

Gast
John
januari 9, 2020 18:23

Negertjes kosten geld. Overal ter wereld.

Gast
tim
januari 9, 2020 18:12

Er zijn woorden die we niet gebruiken mevrouw Keijl

Gast
Jan
januari 9, 2020 17:27

@trumpo en de gelovige persoonlijk lijk het knap dat jullie uberhaupt durven te roepen dat afrikanen niet willen werken of te lui zijn om te werken. Blijkbaar hebben jullie vroeger met geschiedenis lessen nooit goed opgelet.

Ik ben zelf in veel afrikanse landen geweest en persoonlijk vind ik het knap als ik zien dat mensen met 35/40 graden in de brandde zon zijn aan het werken voor 2 a 3 euro voor ongeveer 12 uurtjes wn dan pok nog positief ingesteld zijn of mensen die 4 maanden onbetaald werken. Dat zie ik niet snel in Nederland gebeuren. Bij 30 graden spreekt men in Nederland van een hittegolf en 4 maanden niet betaald krijgen in Nederland. Wie blijft er dan nog werken.

Dus weet waar je overspreek, Afrikanen zijn zeer hardwerkende mensen die hellaas niet in de ideale omstandigheden verkeren zoals hier in het westen.

Gast
Deze nachtmerrie is geen bedrog
januari 9, 2020 17:02

Waar vieze oude mannetjes naar Thailand gaan om zich te laten ‘verwennen’, zo gaan een hoop vieze oude vrouwtjes ‘op avontuur’ door het continent Afrika.

Gast
WEST*
januari 9, 2020 16:57

@North voor een blanke vrouw kan dat zeer opwindend zijn , dus zo erg is dat niet!
en Catherine mag er nog best wezen!

Gast
Theo Smits
januari 9, 2020 16:54

Geachte Me. Keyl. Wat U zegt is natuurlijk waar. Maar in het welvarenden gedeelte waar U verblijft of verbleven heeft(Kaapstad, Greenpoint) ziet met het welvarendste gedeelte, samen met Johannesburg (Santon) in Zuid Afrika. Maar een beetje verder is er veel armoede. Zeker na de regerings periode van Zuma Als president zit het land met een officiéle werkloosheid van 30 %. Mocht U nog meer info willen over dit prachtige land wil ik die graag verstrekken. vr. gr. Theo

Gast
North
januari 9, 2020 16:34

Keyl met 2 grote neegers in bed

Gast
WEST*
januari 9, 2020 16:03

@Hans niet alleen direkteuren van goede doelen, maar je moet eens kijken hoe christen leiders in Nedeland zich verrijken , door goed gelovige een weekje in het land uittenodigen voor honderden euro`s die ze moeten betalen Ken er een die dat organiseerde en woonde in een kast van een huis in Dalfsen, waar Dolly Partron nog jaloers op zou kunnen worden!

Gast
Beau ter Ham
januari 9, 2020 15:59

Keyl moet opkeyl.. begint de Wiegel van de Showbizz te worden – geen hond zit nog op haar mening te wachten.

Gast
de gelovige
januari 9, 2020 15:46

Purebliss
Afrikanen die werken laat me niet lachen zodra je je omdraait stoppen ze acuut met werken

Gast
zoe
januari 9, 2020 15:43

En wij maar geld geven .
Ik ben ermee gestopt laten ze eerst al die mannen maar steriliseren zodat er minder geboortes zijn want wij betalen voor hun genot.

Gast
Hans
januari 9, 2020 15:04

Ik heb laatst een lijst gezien van salarissen van directeuren van goede doelen, ik ben me rot geschrokken.Die van de hartstichting is het toppunt.Ze kunnen collecteren wat ze willen ,ze krijgen van mij geen moer meer,stelletje tuig

Gast
Wolken
januari 9, 2020 15:03

Lol, ze vergeet even dat het noorden van Afrika onderdeel is van de Arabische wereld, dus er wordt wel degelijk meer van Afrika getoond dan alleen magere negеrs. Maar Keyl heeft een vreemd soort calimero-oogkleppen op.

Gast
purebliss
januari 9, 2020 14:37

@trumpo Je hoeft jezelf niet aan me te verantwoorden hoor haha. Maar wat voor tijdstip het ook is, je hebt blijkbaar tijd om ’s nachts wakker te zijn én je kostbare tijd te verdoen door meerdere keren in korte tijd (aangezien je lekker reageert) je tijd te verdoen met onzinnige comments waar de frustratie vanaf druipt te plaatsen op MC.

En dan afgeven op dat die Afrikanen niks met hun leven doen of niet druk bezig zijn met werken. LOL ga wat nuttigs doen joh… Is allemaal prima hoor, ik zit hier ook. Maar wel erg ironisch en geestig gezien je eerste comment. ; -)

Gast
Trumpo
januari 9, 2020 14:30

@purebliss

Het was hier op mijn locatie nog nacht (nu vroeg in de ochtend), domme kortzichtige doos met oogkleppen!

Gast
Jan
januari 9, 2020 14:29

@snoezigkleinhertje
Ik ken Ethiopiërs die hiernaartoe gevlucht zijn en hier een uitkering krijgen, maar wel elk jaar 2 maanden terug op familiebezoek gaan.

Gast
Guttegut
januari 9, 2020 14:15

Keyl is waarschijnlijk nog nooit in Soedan, Ethiopië of Zimbabwe geweest?? Ik wel en daar hebben ze van de honger geen ontlasting door oorlog, mislukte oogsten e.d.
Daarom zou ik Keyl willen adviseren haar domme muil te houden en ook, gezien haar lichaam, zelf eens een maaltijdje over te slaan.

Gast
snoezigkleinhertje
januari 9, 2020 13:53

Je hebt ook dikke negers die wonen in Nederland met politiek asiel maar gaan op vakantie naar hun thuisland .

Gast
Feder
januari 9, 2020 13:47

Keyl is een fantastische vrouw. Ze durft tenminste te zeggen wat ze vindt. Deed iedereen dat maar.

Gast
snoezigkleinhertje
januari 9, 2020 13:36

Die filmpjes over hongerige negertjes (kayembe) woorden alleen uitgezonden om dat die directeuren van die goede doelen een zeer hoog salaris te betalen.
Denk maar even aan Live-Aid die Bob Geldof zit in zijn landhuis belasting te ontwijken en die negertjes zitten allemaal hier .(met een uitkering)

Gast
viola halt
januari 9, 2020 13:34

Ik krijg een slappe paul van je in mijn incontinentieslipje….

Gast
purebliss
januari 9, 2020 13:30

@trumpo, te lui? Ik denk dat ze daar over het algemeen een stuk harder moeten werken dan jij. Ik bedoel, jij hebt blijkbaar tijd om midden op een doordeweekse dag op MC te zitten zeiken. Moet je niet aan het werk ofzo?

Ze worden er niet rijk van omdat de machthebbers zo corrupt zijn als maar kan.

Gast
Paul
januari 9, 2020 13:25

@ viola Ok snotneus.

Gast
Angelama
januari 9, 2020 13:18

Markoloko…natuurlijk zou ik die aanpakken.
Dit is mijn bankrekeningnummer IBAN031DSB010010
Maar zeg dan niet dat je niets aanneemt maar opeens gedurende het interview…o ja…die 350 nam ik wel aan want ik heb reiskosten.
Welk transport neemt ze dan. Een helikoptervlucht?
Is het vervoer naar de andere shows gratis?
Ze zegt zelf dat ze niet afhankelijk is van die optredens.
Ook hoofdredacteur Hans Nijenhuis (komt onsympathiek over trouwens) komt aan het woord. Die geeft aan dat ze haar gevraagd hebben vaak op de televisie te verschijnen om het AD te vertegenwoordigen. Vergoed dan vanuit het AD de reiskosten. Dan kan er nooit sprake zijn van achterdocht.

Gast
Trumpo
januari 9, 2020 13:01

Afrika is een continent rijk aan grondstoffen waarmee die landen allemaal rijk zouden kunnen zijnz echter zijn ze over het algemeen te lui om te werken en laten ze toe dat het westen en voornamelijk China de boel leegrooft.
In de tussentijd zijn ze wel weer slim genoeg om westerlingen via internet een poot uit te draaien, onderling oorlog te voeren en elkaar uit te moorden.

Gast
Marko
januari 9, 2020 12:56

Angelama,

Dus als jij 350 euro krijgt pak je ze niet aan,
maak dat iemand anders maar wijs mij niet.

Gast
Henk
januari 9, 2020 12:56

Goed gezegd van Catherine. Er is ook een andere kant van Afrika.

Gast
Greet
januari 9, 2020 12:54

Ik zie steeds op tv filmpjes van uitgehongerde huilende baby’s voorbijkomen en dan vragen ze geen gift! Nee ze willen elke maand geld afschrijven en dat doe ik dus niet. En Nala kwam ook zo vaak voorbij op tv zonder ouders dat je denkt, komt Nala van de toneelschool of is dit echt?
Na alle ellende met goededoeleninstanties vertrouw ik het niet meer.En al helemaal geen incasso dat ze elke maand geld mogen afschrijven, dat vind ik brutaal.Ik ondersteun nu alleen kleine organisaties.
Momenteel Roemenië.

Gast
Bla
januari 9, 2020 12:45

Zuid Afrika is niet heel Afrika. He he..

Gast
viola halt
januari 9, 2020 12:44

ok boomer

Gast
Gerard Cocks
januari 9, 2020 12:42

Heerlijk, Cath heeft schijt aan politiek correctheid en woke gebabbel.

Gast
Televisiefreaks
januari 9, 2020 12:40

Goed punt van Catherine! Geef haar een eigen talkshow bij Omroep Max!

Gast
rollins
januari 9, 2020 12:39

Het is natuurlijk ook het land waar AIDS nog steeds hoogtij viert omdat er nog heel veel onderontwikkelde – en dus – gelovige mensen wonen. En tegen die mensen zegt de Paus dat condooms niet moge van Heere Heiland Goddepotje. En dus sterven er dagelijks mensen aan een gruwelijk pijnlijke dood en zag de Paus dat het goed is. Dus Keyl heeft gelijk; Afrika is veel meer dan rammelende hongernegertjes.

Gast
Angelama
januari 9, 2020 12:39

Heee daar heb je Catherine Leyk weer…..

Maar doet MC redactie nog wat met optreden Angela de Jong bij ADTV vanmorgen.
Ze zegt dat een bierpul en een reep chocola krijgt voor haar optredens in de talkshows. Ze vraagt niet om geld omdat ze het niet nodig heeft.
Maar RTL Boulevard betaalt experts 350 euro. Er is een expert die meer krijgt maar ze heeft niet gevraagd wie dat is. Ze insueert wel dat ze die 350 euro heeft aangenomen. Want ze heeft wel reiskosten!
Dus ze neemt wel geld aan. In een ondervraging in de morgen spreekt ze zichzelf dus al tegen.

https://www.ad.nl/video/zoveel-verdient-angela-de-jong-met-haar-tv-optredens~p122396

Gast
Smash
januari 9, 2020 12:37

Weken oude podcast?

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen