‘Gordon vindt leuk zijn zonder alcohol en drugs lastig’

Gordon is nog zoekende in zijn nieuwe leven zonder alcohol en drugs. Nuchter vindt hij het leven soms behoorlijk saai. Dat heeft zijn collega Patty Brard, met wie hij de wereld over heeft gereisd voor een SBS 6-programma, gezegd in Ladies Night. Jarenlang heeft Gordon televisie gemaakt onder invloed van verdovende middelen en dan is leuk zijn niet zo lastig. Maar hoe leuk is de entertainer nog in het nieuwe tv-seizoen, nu hij nuchter door het leven gaat? Het is een uitdaging, weet Brard.

Patty leeft mee met Gordon, die net als haar is gestopt met alles wat god verboden heeft. “Hij is in het midden van een heel moeilijke periode. Ik ben twee jaar geleden gestopt met alles wat god verboden heeft, waaronder heel veel eten, drank en occassional drugs. Hij zit nu pas in zijn vierde maand en heeft daarbij ook wel dips.”

Gordon vindt het allemaal niet makkelijk. “Ik moet heel eerlijk zeggen: ik ben dol op zijn eerlijkheid. Hij gooit alles op camera eruit. Er zijn dagen dat we misschien de schema’s een beetje aan moeten passen, omdat hij eventjes niet in een goede flow zit, maar ik vind het gewoon heel eerlijke en oprechte televisie.”

De struggle waar Gordon mee moet dealen, begrijpt Brard maar al te goed. “Ik heb ook een jaar lang gedaan over: hoe ben ik nou leuk op een feestje zonder een drankje? Eigenlijk is het altijd zo dat je bij alles denkt van: ik kwak er een wijntje in en ik ben weer enig. Al is dat niet zo, het voelt wel zo, omdat je vindt dat je het verdiend hebt. Die hele levenswijze veranderd en dat is dan toch een zoektocht naar een nieuwe ik. Ik ben al twee jaar verder en weet nu: het is voor mij over en klaar. Ik ga sporten en naar bed. Het is bloedsaai, maar het is ook heerlijk.”

Gordon vindt het af en toe bloedsaai. Je gaat op een dakterras zitten en normaal denk je dan: wat zullen we nemen en zullen we er een borreltje bij nemen met een bitterbal of een tapas? Dat is allemaal niet meer. Je bent zo uitgeluld op een glas water.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen