Hart van Nederland in april naar ‘lelijk’ Hilversum

Geplaatst op di 17 dec 2019 om 13:30

De programma’s Hart van Nederland en Shownieuws verhuizen op de eerste dag van april van het Rietlandpark in Amsterdam naar de Bergweg in Hilversum. Talpa TV Producties zal daar vanaf die datum kantoor houden. Dat laat Talpa weten aan Spreekbuis. De Talpa-nieuwsredacties komen terecht in het voormalig NCRV-gebouw, vlak naast het Talpa Radio-gebouw. Het lijkt erop dat De Mol al zijn activiteiten dichtbij elkaar wil hebben, ondanks dat hij Hilversum superlelijk vindt.

De Mol noemde Hilversum vorig jaar nog ‘een lelijk dorp, volkomen aangetast door de mensen die daar de afgelopen dertig jaar verantwoordelijk zijn geweest voor de infrastructuur en de uitstraling’. “Die mensen moeten zich diep schamen“, riep hij.

Toch blijft hij het dorp trouw. Er moeten nog wel wat zaken geregeld worden. “We voeren gesprekken met de gemeente over een aantal zaken om het woon-werk verkeer voor medewerkers zo goed mogelijk te laten verlopen en naar mogelijkheden om de verkeersdruk in de buurt te verminderen“, aldus een zegsvrouw.

Waar gaat het dan over? “Denk bijvoorbeeld aan het afstellen van stoplichten om de doorstroom te verbeteren. Dit zijn constructieve gesprekken, maar sommige zaken hebben gewoon even tijd nodig om geregeld te krijgen.”

Verder wordt de garage onder het voormalig NCRV-gebouw uitgebreid. “Talpa Network wil graag de parkeerdruk in de wijk verminderen en investeert in parkeerplekken op eigen terrein.”

Voor Talpa-medewerkers zonder auto wordt het flink forenzen. Van het Rietlandpark in Amsterdam naar de Bergweg in Hilversum ben je zo’n vijf kwartier onderweg met het openbaar vervoer.

Lees ook:
John de Mol vindt Hilversum en Media Park superlelijk (2018)
Talpa verhuist nieuwsredacties naar Hilversum (29 maart)
‘John de Mol wil het Rietlandpark verlaten’ (15 juli)

Foto: SBS
34 Reacties op “Hart van Nederland in april naar ‘lelijk’ Hilversum”


 1. Mediamaatje

  Gaat flink geïnvesteerd worden in Hart en Show. High tech studio’s, het weer wordt erin geïntegreerd en de teams worden uitgebreid met nieuwe presentatoren en deskundigen. Beide nieuwsprogramma’s worden binnen Talpa als waardevol gezien.

 2. Broek

  Kijk dit dan. Grootgrondbezitter de Mol en zijn Rijk moeten wijken voor iedereen. Hopelijk is Nederland gauw van hem verlost omdat hij HIV krijgt ofzo.

 3. Broek

  Iedereen moet wijken voor de grootgrondbezitter bedoel ik

 4. Ron

  Gaat de eindregie van Talpa TV ook naar Hilversum?

 5. Alicia

  Haha de tering. Hilversum.

 6. Curryworst

  Hilversum is ook verschrikkelijk.
  Het is een armoedig provinciestadje. Een soort voorzieningencentrum.
  Het is typisch één van die gemeenten waar de bewoners zelf heel negatief over zijn: de ontoegankelijkheid voor het autoverkeer, armoedige woningen, veel incidenten, verpauperd winkelcentrum.

 7. #Boer Koekoek#

  Wat vind Angela ervan?

 8. Robert

  Gelukkig is Amsterdam een stuk beter, maar niet heus.

 9. hoi

  Kijkt toch niemand meer naar, who cares!

 10. NPOO

  Maakt mij niet uit, ik kijk toch niet!

 11. Mart

  Ha ha. John wil kantoor in Hilversum Of we de stoplichten beter af kunnen stellen. Beetje narcistisch?

 12. Mart

  curryworst kent de bergweg en omgeving niet denk ik. :)

 13. Rolf

  Verhuizen naar de meest troosteloze uithoek van Hilversum. Er zit niks watbetreft voorzieningen.

 14. Televisiefreaks

  @ Curryworst: Wat jij allemaal over Hilversum zegt klopt niet.

  Ik woon zelf al twaalf jaar met veel plezier in Hilversum. Het is een prachtig gelegen dorp omringd door de Utrechtse Heuvelrug en Loosdrechtse Plassen. Winkelcentrum Kerkelanden is bovendien geheel vernieuwd en uitgebreid en ik hoor weinig negatieve geluiden van bewoners. Het inwonertal stijgt elk jaar naar dit jaar zelfs 90.000. Alleen in de spits is het druk op de ringwegen, maar welke plaats heeft daar anno 2019 geen last van met het toenemende wagenpark?

 15. Hallo Hilversum

  Maar in het oude NCRV gebouw zit nu toch Sonos? Heeft John de Mol hen veel geld gegeven om te vertrekken?!

 16. Tinie Parkiet

  Je weten inmiddels wat er met je tuin gebeurd al er een mol aan het werk is.

 17. Curryworst

  @Mart
  Tue 17 Dec 2019 om 14:05

  Ik ken Hillywood heel goed. Het ging voornamelijk over het centrum/winkelcentrum, de omliggende woonwijken en niet zo zeer over de Bergweg.
  Hoe vaak heb ik wel niet het gevloek en getier moeten aanhoren van leveranciers en koeriers over de vele eenrichtingsverkeerstraten.
  En laten we het maar niet hebben over ‘de andere kant van het spoor’.

  Als grootste gemeente in ’t Gooi vind men zich heel belangrijk daar in het raadhuis maar het is te kneuterig voor woorden.

 18. Rww

  Het voormalige ncrv gebouw is dat waar nu nog sonos zit??

 19. Bep

  Dus John gaat de verkeerslichten regelen in Hilversum?
  Hilversum heeft weinig sfeer maar echt lelijk is het nou ook weer niet , verkeerstechnisch is het een ramp om door heen te komen dat wel.Waarom gaat John er heen als hij zoveel commentaar heeft? Ga dan naar Almere, ruimte zat.Amsterdam Zuid-Oost. Amersfoort.

 20. west

  Mankeert niets aan Hilversum, maar een dag niet geklaagd, niet geleefd op deze site
  Duizende mensen wonen in achterbuurten, steegjes of ja wel.. kartonnen dozen
  Die zouden geen nee zeggen om in Hilversum te mogen wonen
  en wie in de groene zone van t Gooi woont, woont niet slecht
  Snap ook niet dat men in een smerige stad als Amsterdam een huis koopt in een straat waar bijna geen groen of zonlicht is en ongezonde lucht en roet je huis binnenkomt , Nou dan is Hilversum echt beter, om daar te wonen

 21. Logi

  Merel gaat sowieso naar HvN, Ladies Night valt niet meer te redden denk ik

 22. Joost

  De eerste tekenen dat het financieel niet goed gaat bij Talpa!
  De locatie in Hilverum is een stuk goedkoper dan Rietlandpark.

 23. Joost

  @Bep
  Tue 17 Dec 2019 om 14:52

  Uit financieel oogpunt.

 24. critikast

  De Talpa NIEUWS-redactie? Wat doen die de hele dag, want nieuws hoor ik zelden ! Wel gekopieer van andere zenders en dan presenteren alsof het eigen nieuws is. Een beetje bescheidener mag wel, John !

 25. Patricia

  @Joost Onzin. Een groot deel van Talpa blijft gewoon op het Rietlandpark. Alleen Hart en Show gaan verhuizen. Daarbij heeft John de Mol al vrij snel na de overname aangekondigd dat hij op termijn de redacties wil verhuizen. Mensen roepen allemaal maar wat.

 26. FlyingLotus

  Goed lijf heeft die griet, daar zou ik het zeker op kunnen.

 27. LLRV

  Schitterend! Verkeerslichten op groen voor Talpa medewerkers. Als dat een trend wordt dan welterusten NL. Wel goed voor onze “sterren” en andere BNers. Een belletje van Zijne Hoogheid de Mol en er moet betere infrastructuur komen … voor Talpa medewerkers en zijn sterren. Normale mensen mogen dan zeker alleen maar achter in de bus zitten. Komt mij bekend voor …

 28. west

  @ Patricia ja dat?. doen ze al jaren hier, en achteraf hebben ze ongelijk
  Mensen lezen ook maar half, of hebben de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt, En die onnozel praat dat het bedrijf slecht zou gaan?
  Het bedrijf Talpa met haar zenders is een langer leven toebedeeld da RTL Nederland

 29. Asjemenou

  Oude radio2 gebouw?

 30. Jeroen

  Mooie plek, mooi gebouw! Hopelijk heeft de tv-studio zicht naar buiten als decor.

 31. Timon

  Denk slim om de bedrijven op loop afstand van elkaar te hebben…

 32. MediaPrak

  RWW ea: Sonos zit in de oude villa (oorspronkelijk NCRV pand, later zat PNO erin)van de NCRV aan de Schuttersweg. Talpa-radio zit in voormalige uitbreiding van de NCRV aan de Bergweg. (Zou dat kunstwerk van Ruud de Wild er nog hangen?) Is nog enige tijd kantoor geweest van (Holding) Endemol. Talpa deelde het pand met Jetix/Disney XD (ook van de Mol), daar komen dus nu de burelen van HvNL/SN en die spectaculaire 3D weerstudio. En op termijn de eindregie. De Mol (control freak) wil alles graag in de buurt van Laren hebben. En dan kan je menig stoplicht bijstellen, 150 e, tea forenzen moeten door de Diependaalselaan of proppen in een veels te kleine Connexxionbus.

 33. Rolf

  On be grij pe lijk……Kiest Talpa voor de grootste k u t locatie in Hilversum, een woonwijk bij de Schuttersweg met 0 voorzieningen. Terwijl er een prachtig mediapark is waar werknemers ook makkelijk met de trein kunnen komen en de auto kwijt kunnen.

 34. Rolf

  Hopelijk gaan er velen op dag van verhuizing tegelijk ontslag nemen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.