Hart van Nederland in april naar ‘lelijk’ Hilversum

De programma’s Hart van Nederland en Shownieuws verhuizen op de eerste dag van april van het Rietlandpark in Amsterdam naar de Bergweg in Hilversum. Talpa TV Producties zal daar vanaf die datum kantoor houden. Dat laat Talpa weten aan Spreekbuis. De Talpa-nieuwsredacties komen terecht in het voormalig NCRV-gebouw, vlak naast het Talpa Radio-gebouw. Het lijkt erop dat De Mol al zijn activiteiten dichtbij elkaar wil hebben, ondanks dat hij Hilversum superlelijk vindt.

De Mol noemde Hilversum vorig jaar nog ‘een lelijk dorp, volkomen aangetast door de mensen die daar de afgelopen dertig jaar verantwoordelijk zijn geweest voor de infrastructuur en de uitstraling’. “Die mensen moeten zich diep schamen“, riep hij.

Toch blijft hij het dorp trouw. Er moeten nog wel wat zaken geregeld worden. “We voeren gesprekken met de gemeente over een aantal zaken om het woon-werk verkeer voor medewerkers zo goed mogelijk te laten verlopen en naar mogelijkheden om de verkeersdruk in de buurt te verminderen“, aldus een zegsvrouw.

Waar gaat het dan over? “Denk bijvoorbeeld aan het afstellen van stoplichten om de doorstroom te verbeteren. Dit zijn constructieve gesprekken, maar sommige zaken hebben gewoon even tijd nodig om geregeld te krijgen.”

Verder wordt de garage onder het voormalig NCRV-gebouw uitgebreid. “Talpa Network wil graag de parkeerdruk in de wijk verminderen en investeert in parkeerplekken op eigen terrein.”

Voor Talpa-medewerkers zonder auto wordt het flink forenzen. Van het Rietlandpark in Amsterdam naar de Bergweg in Hilversum ben je zo’n vijf kwartier onderweg met het openbaar vervoer.

Lees ook:
John de Mol vindt Hilversum en Media Park superlelijk (2018)
Talpa verhuist nieuwsredacties naar Hilversum (29 maart)
‘John de Mol wil het Rietlandpark verlaten’ (15 juli)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen