‘John de Mol wil het Rietlandpark verlaten’

John de Mol wil alle activiteiten van Talpa Network verhuizen naar Hilversum. De gebouwen aan het Rietlandpark in Amsterdam komen dan te vervallen. Dat meldt Spreekbuis op basis van bronnen binnen het mediabedrijf. Talpa Network bevestigde eind maart al aan Spreekbuis dat de nieuwsredactie met zijn honderd medewerkers verhuist en De Mol ziet de rest graag volgen. Op het Rietlandpark zijn de tv-activiteiten van Talpa gehuisvest. Daar komt ook Hart van Nederland vandaan.

De rest van Talpa Network zit in Hilversum en het mediabedrijf is nu in onderhandeling om het daargelegen hoofdkantoor van Sonos over te nemen, meldt Spreekbuis. “Precies naast dit gebouw heeft Talpa onder andere haar radio-activiteiten zitten.”

Volgens de Talpa-medewerker wil John de Mol alle Talpa-activiteiten meer centreren en het kantoor op het Rietveldpark in Amsterdam verlaten. “Enkele maanden geleden kwamen deze geruchten al eerder bij Spreekbuis terecht. Zowel Talpa als Sonos ontkenden toen dat er hiervan sprake was.”

Hoe gaat dit aflopen? “Sonos heeft een langdurig huurcontact en door het beperkte aanbod van geschikte kantoren zal zij niet zonder slag of stoot deze locatie verruilen“, meent Spreekbuis.

Het Spreekbuis-artikel ‘Talpa aast op Sonos hoofdkantoor’ kunt u hier lezen.

Foto: Google Streetview

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen