John de Mol vindt Hilversum en Media Park superlelijk

John de Mol, dé mediatycoon van ons land, vindt Hilversum volledig verpest en het daarop gelegen Media Park verschrikkelijk lelijk. Dat laat hij weten in het jubileumboek ‘100 jaar Mediastad Hilversum’ van Peter Schavemaker, zo meldt Quote. De Mol noemt Hilversum ‘een lelijk dorp, volkomen aangetast door de mensen die daar de afgelopen dertig jaar verantwoordelijk zijn geweest voor de infrastructuur en de uitstraling’. “Die mensen moeten zich diep schamen“, vindt hij.

Vooral de infrastructuur is walgelijk, aldus De Mol. “Als ik er nu doorheen rijd, vreselijk! Het is verkeerstechnisch een zooitje en qua stijl vreselijk. Ondanks dat ik Hilversum op mijn duimpje ken, loop ik vaak vast in alle nieuwe eenrichtingsverkeerstraten.”

Het Media Park is zo mogelijk nog erger, vindt hij. “Dat zijn ook niet de mooiste gebouwen, het doet Oost-Europees aan.

Meer ergert hij zich aan de onnodige toegankelijkheid van het Media Park. “De hele beveiliging van het Media Park vind ik slecht. Het is ook een paar keer gebleken dat het niet zo slim was om alle hekken weg te halen en iedereen gewoon naar binnen te laten lopen. Dat begrijp ik niet helemaal.”

Op het gedeelte waar de studio’s zijn zouden weer hekken moeten komen, vindt De Mol. “Bij liveshows van The Voice moet ik dertig man extra beveiliging inhuren en twee dagen lang politie met honden en bomexperts rond de studio’s 22 en 24, die wij exclusief gebruiken, laten lopen. Ik begrijp niet wat de consumentenwaarde is van een opener Media Park. Er is niks te zien in de straten op het park.”

Hilversum klopte zichzelf eerder nog op de borst over de komst van Talpa naar Hilversum. “Mijn carrière als televisiemaker is, met alle respect global en niet local. De kiem van mijn carrière had op elke plek kunnen zijn, zoals Amsterdam. Ik heb altijd de luxe gehad om mijn eigen woon- en werkplek te kiezen. Dat is ook de reden dat ik nooit heb gekozen voor Amsterdam als werkplek. Dan sta ik altijd in de file. Daar heb ik geen zin in, dat is zonde van mijn tijd. Als ik in Amsterdam zou wonen, dan zou ik misschien ook voor Amsterdam kiezen. Maar ik woon in het Gooi en kies ook voor het Gooi.

Ik praat alleen voor mijzelf, wat anderen doen moeten zij zelf weten. Ik begrijp wel dat Ziggo Sport, NEP, Spil Games en MediaMonks voor Hilversum kiezen en blijven. Het Media Park is goed bekabeld en heeft een goede infrastructuur. Of dit in de toekomst de redding is voor Hilversum Mediastad weet ik niet, een voordeel is het denk ik wel. Maar als Amsterdam zich kwaad maakt leggen ze dit ook af.”

Terug naar Hilversum. Dat dorp is in verval geraakt, vindt hij. “Het stationsplein was vroeger een ongelofelijk leuk en warm plein, met gezellige kroegen en een prachtig treinstation. Moet je eens kijken wat daar van gemaakt is, dat is toch te vreselijk voor woorden.”

Het boek 100 Jaar Hilversum Mediastad kunt u hier kopen.

Foto: NOS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen