Volkskrant vindt RTL-Peter mediaflop van de week

Peter van der Vorst, de kersverse tv-baas van RTL, wordt door de Volkskrant uitgeroepen tot mediaflop van de week. Hij heeft RTL Nieuws-ster Jan de Hoop onnodig voor schut gezet. Dat stelt tv-journalist Haro Kraak in de krant. De Hoop was vorige week te zien met zijn eigen kennisquiz Jan Houdt Hoop op RTL 5, maar de inhoud was nog dramatischer dan de kijkcijfers. Het was een soort Lekker Slim en dat straalde heel negatief af op De Hoop. De nieuwslezer zag dat ook in toen hij zat te kijken.

Hoewel zowel Van der Vorst als De Hoop de aflevering al vóór uitzending gezien hadden, verzocht de nieuwslezer zijn baas pas na de eerste uitzending op televisie om per direct te stoppen met Jan Houdt Hoop.

Een blunder van Peter van der Vorst, vindt Kraak. “Als RTL-directeur Van der Vorst vooraf de beelden had bekeken, of twee tellen langer over het sleetse format had nagedacht, had hij zijn trouwste medewerker deze afgang toch kunnen besparen?

Dit was geen live-uitzending waarin je een fout met een Hoopiaans grapje kunt gladstrijken, dit was een vooraf opgenomen, en dus te vermijden flop“, aldus Kraak.

Lees ook:
Tv-gedrocht Jan de Hoop al na één week van de buis (4 november)
Bridget en Ron: ‘Rare actie Peter van der Vorst’ (5 november)
RTL wist alle online sporen tv-gedrocht Jan Houdt Hoop (5 november)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen