Bridget en Ron: ‘Rare actie Peter van der Vorst’

Geplaatst op di 05 nov 2019 om 11:00

Bridget Maasland en Ron Vergouwen vinden het terecht, maar ook heel raar dat Peter van der Vorst heeft besloten om de quiz Jan Houdt Hoop na één aflevering van de buis te halen. Dat hebben ze maandagavond gezegd in RTL Boulevard. Van der Vorst vond, net als host Jan de Hoop, dat het programma té slecht was voor uitzending. En dat terwijl de aflevering al een tijdje op de plank lag: voorafgaand aan de première hebben de heren het dus al uitgebreid kunnen bekijken.

Een rare situatie, vindt Bridget Maasland, die zelf tv-producente is geweest. “Wat ik wel raar vind: het is niet live. Ze hadden ook van tevoren kunnen bedenken: dit zit niet helemaal lekker.

Ron Vergouwen is het daar mee eens. “Exact. Peter heeft gezegd: ‘Dit hebben wij niet zien aankomen.’ Dat is wel heel gek, want een programmadirecteur weet eigenlijk gewoon wat hij gaat uitzenden. De producent, Blue Circle, zegt ook: ‘Dit is gewoon in opdracht van RTL gegaan, maar hier is gewoon wat misgegaan in de communicatie.’

Het van de buis halen zelf is wel heel terecht, aldus Vergouwen. “Het was echt gewoon een heel slecht programma. Dat niet alleen. Er was ook veel kritiek. Niet alleen van mediacritici, maar ook van mensen op social media. De kijkcijfers waren heel laag. Ik denk dat je anno 2019 echt niet meer met een programma kunt aankomen waarbij het gaat om mensen zo dom mogelijke antwoorden te laten geven. Dit soort dingen kun je ook gewoon op YouTube vinden. Daar hoef je geen RTL-programma voor te maken.”

Bovendien was de quiz schadelijk voor het imago van Jan de Hoop, stelt hij. “Het straalt heel erg op Jan de Hoop af. Hij presenteert een serieus nieuwsprogramma en dan moet je dit niet aan hem geven.”

Peter R. de Vries: “Het was gewoon zo tenenkrommend dat we er daarom om gingen lachen.”

Lees ook: Tv-gedrocht Jan de Hoop al na één week van de buis (gisteren)

Foto: RTL
32 Reacties op “Bridget en Ron: ‘Rare actie Peter van der Vorst’”


 1. Ron

  Nee Bridget het was niet live maar dat zijn quizzen nooit, het is gewoon weer een faal wat op het conto van Blue Circle geschreven kan worden. Het gaat niet best met die club…

 2. Einde TV

  Een grote misser van Peter vd Vorst. En nu gaat John dezelfde fout maken bij Britt. Niet om aan te zien en dit zal ook spoedig van de buis gehaald worden.

 3. Pipo

  Bridget Maasland in wat voor een pose ze ook staat,
  wat voor een gezicht ze ook trekt,het is en blijft een k.nkerkop.

 4. Pauline

  Iedere keer als ik dat ijskoude Maasland wijf op de foto zie word ik er aan herinnerd om mijn diepvriezer te ontdooien….
  En dat is toch wel een voordeel bij een nadeel….

 5. Wendelien

  Boulevard moet zowel RTL als producent Blue Circle te vriend houden…

 6. Oppersmurf

  Er is geen hoop meer voor Jan de Hoop.

 7. Solomon

  Een zender leider in het nauw maakt vreemde sprongen !..

 8. Peter

  Kom op RTL geef nou gewoon eens toe dat het totaal niet loopt dit seizoen!

 9. Martien Meiland

  Blunder van de maand oktober

  Peter van der Vorst moet niet zoveel snuiven met zijn B artiesten in de kelder.

 10. anoniem

  peter van der Horst

  ben je wel geschikt voor deze baan

  de ene fout na de andere maakt u,

  geen schande

  neem voorbeeld van Jaap Stam

  voordat iemand anders bepaald

 11. Einde TV

  @Anoniem, weer een slecht rijmpje, maar inhoudelijk weet ik niet of Peter ook geschikt is inderdaad…net als John niet geschikt is om aan een tv zender te bouwen.

 12. Olivier

  Bridget, die Lekker Slim presenteerde en daar met geen woord over repte terwijl het programma een blatante kopie was, maar dan wel een hele slechte!

 13. Jan

  John zal niet zo snel een programma van het scherm donderen zoals RTL dat uit vrees voor Angela de Jong dat doet. John heeft totaal niets te vrezen van Angela en bouwt rustig door!

 14. Angela de Jong - eet van 2 walletjes

  Einde TV
  Tue 05 Nov 2019 om 11:24

  John is de baas van Talpa en de baas van Peter is een Duitse miljardair en zal deze blunders niet leuk vinden.

  Einde contract is inzicht.

  Geen appels met peren vergelijken. Komt nogal dom over.

 15. Einde TV

  Het maakt mij echt niet uit wat er met Peter gebeurt. Het zou voor Talpa gunstig zijn als hij aanbleef. Maar ik vergelijk vooral het wanbeleid van de 2 heren. En dat John de “baas” is, zoals jij dat ouderwets benoemt is een feit.

 16. Peter

  Peter en Jan vertrouwden erop dat door de goede verstandhouding tussen RTL AD Angela zij met milde kritiek zou komen, helaas Angela gaat gewoon over lijken als dat voor haar het beste is! Wees dus gewaarschuwd één ieder in de media en wij kijkers zullen haar oordeel voortaan met een flinke zak zout gaan nemen!

 17. Einde TV

  @Peter, wij kijkers?? Wat een ongelofelijke narcistische reactie, ben jij John zelf?
  Hoe kun je nou praten over “WIJ kijkers”. Het is jouw mening, zoals ik nu ook een persoonlijke mening heb, of je het nou eens bent of niet. Voorlopig lijkt de beste graadmeter de meting van SKO en die laat zien dat de kijker het vooral eens is met Angela.

 18. Suzy Wang

  Nee die Rooie is n woeste knappe man.

 19. Gerard

  Na 5 jaar zal RTL zo marginaal zijn geworden dat die Duitse multi miljardair maar al te graag afstand zou willen doen van RTL Nederland!
  John heeft deze keer een langere adem en blijft terecht rustig doorbouwen en laat zich niet intimideren of van de wijs brengen door Madam Angela de Jong, waarom zou hij het oordeel van tv columniste Angela vrezen die van toeten noch blazen weet en zelfs valse persoonlijke aanvallen durft te uiten aan het adres van John!

 20. RTL Boulevard

  Complimenten! Dit is een echte mening! niet gekleurd door de invloed van een Peter of een John. VI en Shownieuws, zo kan het ook! En RTL Boulevard moet dit ook maar vol zien te houden.

 21. Oja

  Ja, die Peter moet nu wel eens gaan oppassen. En nog een tip: ga gewoon eens nieuwe formats testen of voorleggen aan panels. Scheelt veel missers als deze.

 22. Mike

  @OJA, blijkbaar is dat te duur, want dan zou ook gelden voor een Britt. Maar ik denk echt dat je gelijk hebt, ze moeten veel meer luisteren naar de kijker!

 23. yohji

  wat is rtl boulevard een zielig programma zeg

  een bij elkaar geraapt zooitje talentloze losers die praten over wat andere mensen doen

  dat is leuk als je op de middelbare school zit
  maar een beetje roddelen over van alles en nog wat wanneer je 40+ jaar bent en dat werk noemen is toch te triest voor woorden

  ik denk dat mensen helemaal klaar zijn met simpele vermaak tv en daadwerkelijk op zoek zijn naar iets waar ze wat van opsteken of in elk geval slimmer van worden

 24. Bakende Boon

  Nee jij trekt volle zalen yohji :D

 25. yohji

  wow wat een goede reactie boon

  heb je daadwerkelijk iets boeiends te melden of staat je beperkte vermogen dat niet toe ?

 26. Jan de Hoop kan altijd nog slager worden

  Er is altijd nog een plekje voor Jan achter de desk van Boulevard.

  Alles beter dan dat rooie kreng

 27. John de Mol - Narcist

  @13:33, hahaha goede reactie. kreng haha leuk woord, en jan en slager ook heel creatief gevonden. Wil je in mijn team NA(r)chash?

 28. Boy

  Lekker Slim! Lekker Slim KOPIE!

 29. Eggie

  Zeg gewoon waar het op staat, ipv zo glibberig en leugenachtig te doen, Peter met een Korst. Enge vent.

 30. Fons

  Wel frappant dat Blue Circle weer achter een flut programma zit.

 31. BRAAK

  Let op, die enge Peter van der Vorst krijgt John de Mol nijgingen!!!

 32. A. Tempelman

  Peter vd Vorst doet het prima! Je moet fouten durven maken en als je ze maakt: meteen corrigeren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.