Bridget en Ron: ‘Rare actie Peter van der Vorst’

Bridget Maasland en Ron Vergouwen vinden het terecht, maar ook heel raar dat Peter van der Vorst heeft besloten om de quiz Jan Houdt Hoop na één aflevering van de buis te halen. Dat hebben ze maandagavond gezegd in RTL Boulevard. Van der Vorst vond, net als host Jan de Hoop, dat het programma té slecht was voor uitzending. En dat terwijl de aflevering al een tijdje op de plank lag: voorafgaand aan de première hebben de heren het dus al uitgebreid kunnen bekijken.

Een rare situatie, vindt Bridget Maasland, die zelf tv-producente is geweest. “Wat ik wel raar vind: het is niet live. Ze hadden ook van tevoren kunnen bedenken: dit zit niet helemaal lekker.

Ron Vergouwen is het daar mee eens. “Exact. Peter heeft gezegd: ‘Dit hebben wij niet zien aankomen.’ Dat is wel heel gek, want een programmadirecteur weet eigenlijk gewoon wat hij gaat uitzenden. De producent, Blue Circle, zegt ook: ‘Dit is gewoon in opdracht van RTL gegaan, maar hier is gewoon wat misgegaan in de communicatie.’

Het van de buis halen zelf is wel heel terecht, aldus Vergouwen. “Het was echt gewoon een heel slecht programma. Dat niet alleen. Er was ook veel kritiek. Niet alleen van mediacritici, maar ook van mensen op social media. De kijkcijfers waren heel laag. Ik denk dat je anno 2019 echt niet meer met een programma kunt aankomen waarbij het gaat om mensen zo dom mogelijke antwoorden te laten geven. Dit soort dingen kun je ook gewoon op YouTube vinden. Daar hoef je geen RTL-programma voor te maken.”

Bovendien was de quiz schadelijk voor het imago van Jan de Hoop, stelt hij. “Het straalt heel erg op Jan de Hoop af. Hij presenteert een serieus nieuwsprogramma en dan moet je dit niet aan hem geven.”

Peter R. de Vries: “Het was gewoon zo tenenkrommend dat we er daarom om gingen lachen.”

Lees ook: Tv-gedrocht Jan de Hoop al na één week van de buis (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen