Tv-gedrocht Jan de Hoop al na één week van de buis

Het RTL 5-programma Jan Houdt Hoop wordt na slechts één aflevering van de buis gehaald. Niet alleen kijkers en critici, maar ook presentator Jan de Hoop en programmabaas Peter van der Vorst zelf vonden de show heel erg slecht. Dat hebben ze vanavond laten weten aan RTL Boulevard. De Hoop heeft zijn quiz gepromoot van RTL Boulevard tot Pauw, maar na de eerste, felbekritiseerde aflevering kreeg hij toch spijt. Hij belde Van der Vorst op met het verzoek per direct te stoppen.

Het tv-gedrocht tast De Hoops geloofwaardigheid als nieuwslezer aan. “Peter en ik hebben allebei het programma gekeken voordat het uitgezonden werd. Ik heb ook thuis gekeken en toen dacht ik: dit is niet goed“, geeft hij toe. “Ik heb toen Peter geappt en gezegd: ‘Peter, moet dit wel doorgaan?’

Van der Vorst was blij met dat berichtje. “Want ik had exact hetzelfde gevoel. Het was niet het programma wat wij voor ogen hadden, wij allebei niet. De bedoeling was een quiz waarin Jan de algemene kennis van de jongere generaties test, uiteraard met humor en de kwinkslag die Jan daar altijd mee kan maken. Maar dit is echt doorgeschoten naar een soort Lekker Slim 6.0 en dat is gewoon geen match met Jan.

Jan Houdt Hoop was De Hoops eerste uitstapje naar prime time. “We blijven praten over een programma waar we wel blij van worden“, zegt de nieuwslezer.

Het programma, dat vorige week van start ging met 173.000 kijkers, wordt vanaf woensdagavond opgevolgd door herhalingen van Hotter Than My Daughter.

Lees ook:
RTL 5-combi De Villa en Jan Houdt Hoop enorme flop (31 oktober)
Angela de Jong vindt Jan Houdt Hoop een tv-gedrocht (1 november)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen