RTL-ster Jamai Loman is Erland en John dankbaar

Jamai Loman is tijdens de vechtscheiding van RTL en Talpa in de inboedel van RTL gebleven, maar toch heeft hij in de tv-wereld de meest warme gevoelens voor het Talpa-duo Erland Galjaard en John de Mol. Dat zegt de presentator bij Telegraaf TV. Loman voelt zich op zijn plek bij RTL. “Maar ik moet ook echt wel even bekennen dat Erland Galjaard en John de Mol twee mensen zijn die mij echt de kans hebben gegeven om überhaupt tv te maken helemaal in het begin.

Hij is de heren daar nog altijd dankbaar voor. “Daar ben ik ze nog steeds ongelooflijk dankbaar voor. Zij waren echt de enige twee die zeiden van: ‘Oké, jij gaat die red room van The Voice in of jij gaat dat programma doen en we gaan gewoon kijken wat er gebeurt.’

Erland en John stimuleerden Jamai om ervaring op te doen. “Ik weet nog heel goed dat ze beiden tegen mij hebben gezegd dat ik heel veel vlieguren moet maken. ‘Vlieguren, vlieguren, vlieguren en dan komen de programma’s wel vanzelf.’ Ik ben hen heel erg dankbaar. Nu is er het nieuwe managementteam bij RTL en de nieuwe leiding. We kennen elkaar al heel lang en werken al heel lang bij elkaar, dus het voelt als een familie.

De opvolger van Erland Galjaard bij RTL is Peter van der Vorst. “Peter van der Vorst is nu programmadirecteur, dus als hij vindt dat ik niet goed functioneer of het niet goed doe, dan zal hij me er waarschijnlijk wel van af halen, maar dat doet hij niet en hij geeft me die kansen wel.

Bovendien heeft Jamai promotie gemaakt van red room-presentator van The Voice naar de centrale presentator van The Voice Kids. “Toen ik vijf of zes jaar geleden bij RTL kwam om de Red Room over te nemen van Winston, was het natuurlijk wel een soort van droom, van: jeetje, als ik ooit de stap zou kunnen nemen van backstage naar de mainstage, maar het was helemaal geen optie. Wendy en Martijn zijn gewoon The Voice, daar komt niemand tussen, dacht ik. Ik had niet verwacht dat het deze wending zou krijgen.”

Is hij te porren om de shows Oh Wat Een Jaar of Weet Ik Veel over te nemen van Linda de Mol? “Nee. Ik heb Weet Ik Veel gedaan met Linda. Ik heb de liveverbinding gedaan, dat was hartstikke leuk. Vind maar iemand die dat aandurft, maar het zijn goede formats.

Het interview met Jamai Loman kunt u zien op de Telegraaf-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen