Özcan Akyol: ‘Wilfred legt zijn mening in mond anderen’

Het is Özcan Akyol opgevallen dat Wilfred Genee wel héél erg sturend is met zijn vraagstelling. Hij laat anderen graag zeggen wat hij zelf eigenlijk vindt. Dat heeft de Sterren op het Doek-presentator tegen hem gezegd op Radio Veronica. Door zijn sturende manier van vragen is Genee vrij doorzichtig; je kunt er zijn eigen mening simpel in aflezen. Zo liet hij onlangs blijken de kijkcijfers van Beau wel erg laag te vinden en Giel Beelen over zijn hoogtepunt heen te vinden. 

Wilfred probeerde Özcan gisteren een negatieve uitspraak over Art Rooijakkers te ontlokken, na zijn kritische mening over Zomer met Art in zijn column in de VARAgids.

Wilfred: “Eus, ik las dat jij hebt geroepen dat Art Rooijakkers beter niet terug kan komen. Jij bent er blij mee, toch, dat hij niet terugkomt met zijn talkshow?

Özcan: “Jij bent er altijd heel goed in dat als jij een mening wil horen dat je hem dan door iemand anders laat vertellen, terwijl jij eigenlijk zelf ook die mening hebt. Maar ik zag het staan inderdaad op Mediacourant, die weer een oude column hebben gerecycled uit de VARAgids. Het klopt, het was niet zo goed allemaal. Iemand vroeg wat ik ervan vond en ik zei inderdaad dat ik het niet best vond.”

Wie vindt hij wél een goede talkshowhost? “Het is algemeen bekend dat Jeroen Pauw, Matthijs en Eva Jinek het goed kunnen. Van jou moet nog blijken of je het goed kunt.”

Özcan weet niet of hij zelf een goede talkshowhost zou zijn. “Ik heb geen idee, ik weet het niet. Ik heb het nooit geprobeerd.”

Wil hij de late avond van NPO 1 overnemen? “Nee, ik zou het niet willen. Zeker niet. Dan ben je elke dag van huis en ik kom uit Deventer. Er wordt nooit iets in Deventer gedaan, het moet altijd in het westen. Ik heb twee kleine kindjes die ik wil zien opgroeien, dus voorlopig in deze levensfase zou ik het niet willen. Misschien over tien jaar ofzo als zich dan een kans voordoet.”

Foto: NTR

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen