Wilfred Genee vindt kijkcijfers Beau heel erg laag

Geplaatst op ma 14 okt 2019 om 14:00

Wilfred Genee vindt de kijkcijfers van de talkshow van Beau van Erven Dorens erg teleurstellen. Ze zijn gewoon te laag. Dat heeft de presentator gezegd in zijn eigen talkshow Veronica Inside. Johan Derksen vertelde dat hij het prettig vond bij Beau. “Ik vind Beau echt een heel prettige gastheer. Ik ben laatst een keer bij Beau in het programma geweest – op die bank nog – maar met Beau heb je een heel prettig relaxed gesprek. Dat vind ik een uitstekende host voor zo’n talkshow“, merkte hij op.

Wilfred Genee wees er vervolgens op dat Beau weekgemiddeldes van rond de 450.000 kijkers neerzet. “Er kijkt alleen bijna niemand, hè?“, zei hij cynisch tegen Derksen.

Derksen: “Nee, maar het is heel moeilijk om in te breken, want Pauw en Jinek hebben het publiek.”

Genee: “Gaat het nog lukken, denk jij, René?

René van der Gijp: “Ik heb geen idee oude reus. Pauw is een vaste waarde en daar pak je geen kijkers van af, weet je. Dat is een vaste waarde. Het zal niet makkelijk worden. Ik denk dat SBS er al helemaal niet meer aan denkt om ooit een dagelijkse talkshow te gaan doen.”

Derksen: “Als hij dadelijk met Jinek gaat afwisselen… Jinek is toch wel een beetje een publiekstrekker en ik vind de cijfers van Beau helemaal niet zo dramatisch...”

Genee: “Nou… Donderdag was het net 300.000 en de dag ervoor 240.000. Dat is wel heel weinig, hè?

Derksen: “Ja, dat is niet goed, dat is niet goed.”

Van der Gijp: “Nog steeds blijkt wel hoe knap die Tan het gedaan had. Die zat gewoon maanden achter elkaar boven de miljoen hè?

Derksen: “Die is vervolgens ook ten onder gegaan aan zijn eigen arrogantie, want het was eerst de vriendelijke warme man en de goednieuwsshow, maar toen ging hij zich er ook naar gedragen, vond ik. Toen werd het een beetje een arrogante kwal en keerden de mensen zich van hem af.”

Van der Gijp: “Ik heb al die jaren gekeken, maar ik vond het nooit zo veel veranderd. Dat viel wel mee. Ik vond het altijd wel leuk gewoon, weet je wel.”

Derksen: “Ik vind Tan een heel kinderachtige man. Jij had eens een keer een prijs gewonnen en toen was jij niet welkom in zijn show en wel welkom bij Pauw. Wij waren nooit welkom bij hem.”

Van der Gijp: “Ja, maar jij had nou ook wel dat je hem toch wel wekelijks even doornam wat je van hem vond.”

Derksen: “Dat moet je heel zakelijk zien. Ik vond hem altijd nep.”

En zo ging het nog even door. Genee: “Bij RTL halen ze allemaal programma’s ervan af, hè? Het Spijt Me gaat ervan af, maar ook dat programma Je Kent Me Toch Schat, heb je dat wel eens gezien?

Foto: Wessel de Groot, SBS
20 Reacties op “Wilfred Genee vindt kijkcijfers Beau heel erg laag”


 1. Eric

  Dat heeft hij scherp gezien… Was nog niemand opgevallen.

 2. MC bezoeker 42

  Laat hem lekker naar zijn eigen kijkcijfers turen. Iets met Hendriks & Genee…

 3. Bertus

  Tjonge jonge…. Nu hebben die mafketels ook al verstand van kijkcijfers en talkshows? Dat kan je toch niet serieus nemen…. Nou ja… Dat doen we dus ook vooral maar niet…

 4. Bootje

  Kijkcijfers van VI zijn ook te laag. Wilfred en cs. zijn daardoor een beetje wanhopig bezig.

 5. Adriaan

  Grappig, de twee dagen noemen dat t tegenover t Nederlands elftal staat en waar de uitslag van de Televizierring er de helft tegenover stond. De rest van de dagen scoort hij rond de 450.000 (vrijdag meer) en dat is heel redelijk gezien de uiterst beroerde lead-in.

  Ook zeggen dat er ‘allemaal programma’s’ afgehaald worden, terwijl t alleen om Het Spijt Me gaat. Je ziet wel door wie hun salaris betaald wordt :) Het zijn geen toptijden voor RTL, dat klopt. Maar met Beau komt t wel goed zodra de prime-time programma’s ook beter gaan scoren.

 6. LLRV

  Ik zou nog gauw iets van afgelopen vrijdag van VI op de een of andere manier in een stukje hier proppen. Vanavond komt er een nieuwe VI en de letterlijke quotes kunnen dan tot vrijdag middag weer in 7 tot 10 stukjes herkauwd worden. Is wel milieubewust, cradle-to-cradle?

 7. Chiel

  … En Beau trekt vervolgens die avond 1 miljoen kijkers. Next!

 8. Jaap

  Wel raar dat ze niet een belangrijke reden opnoemen, en wel. De reclame onderbreking.
  Dat gaat Jinek nog opbreken, ik keek elke avond naar haar, maar haak nu Toch af.

 9. Jean Paul

  Wilfred stookt, sart en zuigt. En heeft geen lange tenen. Als hij zichzelf kan uitlachen doet hij het ook. Daarom luister ik met veel plezier naar hem en hij komt met heel veel weg. Prima toch?

 10. Ron

  @Chiel: na The Masked Singer met 1,5 miljoenkijkers, ja hé hé…next…

 11. aqua

  Waar bemoeit hij zich mee.?????????????????????????????????????????

 12. Tv junkie xl

  De pot verwijt de ketel..

 13. Adrian

  BEAU wordt steeds interessanter met betere gasten. Hoef zeker niet al te kritisch te zijn daar meer respect voor de medemens een steeds krachtiger uitgangspunt wordt in de samenleving. Zou BEAU om 10:00 of 10:30 laten beginnen.

 14. Ron

  @Adrian: mij lijkt 10.00 of 10.30 inderdaad ook vroeg genoeg voor dit soort non items…..

 15. Jaap

  Adrian.
  Goed idee, dan blijf ik tot 10.30 uur in bed liggen.

 16. Wout

  Die van Genee met zijn zielige talkshow waren nog lager. Hypocriete man.

 17. Annoniemus

  Genee begint zo her en der de sympathie te verliezen , en een onuitstaanbaar ventje te worden , of was hij dat al ??

 18. louis van gaal

  Oud nieuws, zag hoorde ik al toen ik afgelopen vrijdag nog in mijn buitenhuis in Portugal zat. Sindsdien veel veranderd.

 19. anoniem

  wilfred

  is geen vriend

  is er niemand die wilfred johan en rene

  kan knippen, scheren, wassen en drogen………

 20. medion

  Zelfs als Beau beter zou worden, want nu is die show het aanzien gewoon niet waard, krijgt hij mij en vele anderen niet als kijker, want ik mag dit heerschap totaal niet. Onecht mannetje, altijd vals en hard geweest, nu een act dat hij toch zo aardig is, en hij blijkt stervensdom. De groeten met je act. Ik kijk niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.