Wilfred Genee over radiocollega Giel: ‘Gaat niet goed’

Geplaatst op di 29 okt 2019 om 16:15

Van je collega’s moet je het hebben. Wilfred Genee spaart zelfs zijn eigen Radio Veronica-collega Giel Beelen niet: tijdens zijn Friday Move-show op BNR heeft hij openlijk gespeculeerd over de houdbaarheidsdatum van de dj, wiens overstap naar Talpa Radio nou niet bepaald een enorm succes is gebleken. Ook Genee weet dat Giels luistercijfers tegenvallen en vroeg oud-Veronica-baas Erik de Zwart in zijn show: “Het werkt nog niet zo goed met Giel. Waar ligt dat aan?

De Zwart daarop: “Ik denk dat het publiek van Giel nog steeds wel een beetje bij de publieke radio zit. Wat over is van 3FM zit nu onder de 3 procent. Ik denk dat een belangrijk deel van het publiek van 3FM vertrokken is naar Radio 2. Daarom is dat nu de marktleider.”

Daarop liet Genee blijken dat hij denkt dat Giel een beetje over zijn hoogtepunt heen is. “Je denkt niet dat het op is bij Giel? Dat hij een imagoprobleem heeft?“, vroeg hij suggestief aan De Zwart.

De Zwart: “Dat denk ik zeker niet, maar misschien moet hij iets totaal anders gaan doen. Ik had destijds een plan voor hem bedacht dat hij elke maand een nieuwe artiest of band zou gaan scouten en die dan ook een maand lang zou volgen, waarbij hij aan het eind van de maand de nieuwe single zou laten horen en promoten. Dat doe je dan tien keer per jaar en dan heb je ook een leuke decembermaand met de verkiezing van het jaar.

Genee: “Dat moet hij op een andere zender gaan doen?

De Zwart: “Die licentie die op Veronica zit betekent dat je dat niet echt kan ondersteunen, want stel dat die plaat dan in de Top 40 komt, dan mag Veronica hem niet meer draaien. De overheid is in deze gewoon tegen de marktwerking. Het is ooit bedacht om de publieke omroep te beschermen.”

Genee: “Is Giel Beelen nog wel een goede diskjockey?

De Zwart: “Ja, dat vind ik wel. Dat is een bevlogen jongen die weet wat hij doet en ik vind wel dat hij een heel duidelijke personalityshow neerzet bij Veronica.”

Foto: Radio Veronica
51 Reacties op “Wilfred Genee over radiocollega Giel: ‘Gaat niet goed’”


 1. Insider2

  Giel gaat ook nergens heen in de ochtend van Veronica. Wilfred blijft gewoon de middagshow doen en er wordt zelfs gespeculeerd over een uurtje langer.

 2. dynamische dennis

  Die radiokavels zijn echt verschrikkelijk

  Alleen een ambtenaar kan zoiets verzinnen

 3. jan

  Er bestaan geen mensen die Giel Beelen leuk vinden.

 4. Magnus Dickendorfer

  Giel maakt een prima ochtendshow.

 5. man pan

  Het probleem met Giel Beelen is dat zijn vroegere luisterpubliek ouder zijn geworden en nu naar radio 2 luisteren ipv dat eeuwige andachtstrekkerij van hem,
  Inderdaad, over de houdbaarheidsdatum.

 6. Jacky

  Giel is een vrije denker itt die laffe sstaatsdj’s bij de PO die niets anders durven te laten horen dan het pc establishmentsgeluid.

 7. Pieterke

  Dat jongetje die zich tijdens de nachtuitzending live oraal heeft laten bevredigen voor hij bij het grote publiek bekend werd op 3FM.
  Altijd een hekel aan gehad met zijn popie jopie gedrag.

  Dat hij überhaupt nog de ether mag vervuilen verbaasd mij.
  Tijd voor een andere DJ op zijn plek. En snel!

 8. Pauline

  Laat Giel eerst maar eens beginnen zichzelf goed te verzorgen en regelmatig te wassen…

 9. roel van velzen

  Een volwassen (Giel) man die kleuterradio maakt.

 10. critikast

  @Pauline
  Helemaal mee ens…je ruikt zijn kwalijke lichaamsgeur bijna door de speakers heen. En o, wat wil hij nog graag jong overkomen. Lukt niet Giel, je bent te bejaard voor een eigen show, jongeren hebben je massaal afgeserveerd, ook al omdat je teveel meningen hebt die niets met je beroep te maken hebben. Overdaad schaadt Giel ! Stoppen dus en ga een vak leren !

 11. Mia kattenvoer

  Laat die viezerik zich eerst een keertje wassen, gatverdamme

 12. Verbose Kool Sledge a.k.a. Juvenile Shot

  Ik denk dat het een beetje op is bij Wilfred. Dat hij een imagoprobleem heeft. Een presentator die uw dochter staat te begluren in de sportschool. Is Wilfred Genee nog wel een goede presentator van VI nu de kijkcijfers kelderen?

 13. COSA NOSTRA

  Giel B is echt waardeloos. Hij is zo lelijk dat je gelijk 3 dagen niet kan eten. Zwaar onverzorgd. Een dubbele facelift zou zeker een optie zijn bij hem

 14. Maan de Steenwinkel

  Marco heeft zich ook weleens oraal laten bevredigen.

 15. Jos

  Klopt. Als oud Giel-luisteraar zit ik nu bij Radio 2.

 16. Ron

  Zo moeilijk is het toch niet, het is geen geheim dat Giel vanaf begin volgend jaar uit de ochtend weg gaat bij Veronica en dat Wilfred zijn plaat over gaat nemen.

 17. Wout

  Wat een non nieuws zeg.

 18. Romeo de K

  Ik vind dat Giel het wel leuk doet, en nou allemaal optyfen!!

 19. Bart

  @Insider2 Echt wel dat Giel’s contract niet verlengt gaat worden.

 20. Jaap

  Ik denk dat Giel gewoon een grote boerenlul is, en denkt dat hij alles kan doen en zeggen, zijn tijd is geweest, de mensen kotsen hem uit, hij moet weer lekker naar ballet gaan, dat stuk verdriet, wat een vreselijke galbak is dat, bij DWDD moeten ze hem ook niet, de laatste jaren daar niet meer gezien.

 21. Sneaky Willy

  Wat is die Genee toch een e i k e l zeg! Waarom zou je iemand nou openlijk willen evalueren?! Niet netjes!

  Denk dat er over Genee ook nog wel een boekje open gaat als hij zo doorgaat. Dan zal blijken wat een egocentrisch persoon het is. Zodra hij minder succesvol is, bijvoorbeeld als het trio van VI uit elkaar valt, zal hij van weinigen steun krijgen.

 22. De Wit

  Trouwens wel lovenswaardig dat Erik de Zwart zich niet uit de tent heeft laten lokken. Hij heeft duidelijk geen zin om aan dit soort stokerij mee te doen.

 23. Mia kattenvoer

  Vuile Giel, ga eens douchen!

 24. Remco

  IEDEREEN OPGELET,OPSPORINGVERZOCHT OP HET EERSTE NED

 25. Bep

  Remco

  Het is nog geen half negen.

 26. Marcel

  Giel is een kleuter en heeft een kut stem voor de radio ik zeg Edwin Everts terug bij Veronica dat zou nou helemaal top zijn ik denk gewoon weer ouderwetse gezellige radio

 27. odol

  de eerste nccrs in opsporingverzocht zijn geariveerd

 28. Ferdinand

  Giel is super onhygiënisch heb ik gehoord.
  En dan gaat ie anderen veroordelen op basis van hun uiterlijk terwijl hij zelf z’n gebit heeft laten wegrotten door cola en niet poetsen, en daarom nu met een kunstgebit rondloopt. Op zich niet erg, maar zeg dan alsjeblieft niks over anderen.

 29. Nijl

  Mooie ook te horen. Die toon. Genee geniet gewoon van teloorgang Beelen. Weinig vijanden nodig met dit soort vrienden

 30. Zakq

  Weg met dictator John! Stop hem in zijn hetze tegen vrije meningen. Boycot Talpa!

 31. Zakr

  #freemamjo

 32. Roely

  @Sneaky Willy
  Eens, Genee is echt een vals mannetje.

 33. anonymous

  Genee is een matennaaier die eens goed op zijn bek moet gaan.

 34. Bert

  Giel. De naam is al genoeg om de radio uit te zetten.

 35. Joost

  ok leuk al die comments maar wat zijn de luistercijfers van Giel?

 36. Suzy Wang

  kerels met n te grote bek krijgen heus wel n keer koekje van eigen deeg.

 37. Joris Mul

  Ik ben Joris Mul en lesbienne. Ik ben zwaar behaard. Fijne dag allemaal. PS ik zoek werk en ben tevens erg lui. Ik lig graag op de bank.

 38. Nachash

  Chiel Beelen past op de één of andere manier niet bij Talpa Radio net zoals bijvoorbeeld Rob Stenders niet zou passen. Ze zijn beide hele goede radio Dj’s die slechts tot hun recht komen bij een passende werk omgeving en dat is niet echt het geval bij het commerciële Radio Veronica.
  De overstap van NPO/BNNVARA naar Talpa/Radio Veronica is geen goede match gebleken, wat dat betreft heeft de wat meer ervaren Radio DJ Jeroen van Inkel dat goed gezien toen hij Chiel destijds oprecht adviseerde om de overstap naar Talpa Radio niet te maken.

 39. discuswerper

  Chiel?

 40. Jk

  @De Wit

  Helemaal mee eens. Normaal heeft ie Derksen & Van der gijp die zich hier wel graag voor lenen maar meneer de zwart gaat er niet in mee gelukkig.

 41. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  I.v.m. de licentie-bepalingen zijn de uren vóór en het uur ná V.I.-radio zo goed als non-stop. Dat is ook de reden dat V.I.-radio niet langer mag duren dan 2 uur. Datzelfde geldt voor het laatste uur van Giel (9-10).

 42. Burggraaff

  Wat denkt Genee wel. Hij mag best zelf in de spiegel kijken. Bij VI moest hij ook zo nodig een ander afkraken. Stiekem ventje

 43. Ronnie

  Tja, voor ieder wat wils.. ik luister Veronica omdat ik de muziek daar het fijnst vind. Bij Giel erger ik me aan zijn flauwe humor, met geluidjes van scheten tijdens het nieuws.. Maar hij heeft wel echt verstand van muziek en draait wat hij goed vindt.

  In de middag zijn de sidekicks van Wilfred niet veel beter, die lachen ook echt om elke scheet die gelaten wordt. Genee vind ik wel een betere interviewer, maar die heeft juist weer de ballen verstand van muziek.

  en zo hebben ze allemaal hun goede en slechte kanten. Als je geen radio DJ’s wilt horen, moet je gewoon je eigen muziek luisteren op Spotify

 44. Goert

  Giel is uniek

 45. anoniem

  de media

  is zo mooi /mondig en bereikbaar

  is er niemand die met wilfred in conclaaf kan

  lef lef

  kom op Prem radhakisun jij zou hem kunnen

  wassen knippen en drogennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

 46. StefanV

  Ik vind het echt te simplistisch om te zeggen dat Radio 2 nu marktleider is omdat bepaalde DJ’s van 3FM daarheen zijn gegaan. Het klopt bovendien ook niet. Giel Beelen zit bij Veronica, Gerard Ekdom zit bij Radio 10, Michiel Veenstra is de baas van KINK FM, Coen en Sander zijn destijds vertrokken naar 538. En veel DJ’s die nu bij Radio 2 zitten, zijn daar beland na een commercieel avontuur. Gijs Staverman, Wouter van der Goes, Rob Stenders en Ruud de Wild komen allemaal bij commerciële zenders vandaan. Schaarse uitzonderingen zijn Bart Arens en Annemieke Schollaardt, die van 3FM naar Radio 2 gingen. En Paul Rabbering ook nog, maar die is meestal ’s avonds laat te horen.

  Muziekkeuze en format zijn ook niet onbelangrijk. Radio 10 en Veronica zijn allebei gebonden aan een format waarbij ze verplicht oude muziek moeten draaien. Lang niet alle luisteraars zitten daar op te wachten. Radio 2 heeft, afgezien van het zelf opgelegde quotum Nederlandse muziek, veel meer vrijheid; idem voor Radio 5 en 3FM. Het échte probleem is dat Radio 2 veel te veel in het vaarwater van 3FM zit. De muziekkeuze van 3FM is ondoorgrondelijk, wat de zender onluisterbaar maakt. Radio 2 zou wat minder ‘pubermuziek’ mogen draaien – laat dat aan 3FM over – en moet meer volwassen keuzes maken.

  En nog iets: lang niet iedereen zit op personality-shows te wachten. Veel luisteraars willen gewoon inhoud (in de vorm van muziek en nieuws), zonder alle bla bla van DJ’s die zichzelf iets te belangrijk vinden. Vooral dat laatste heeft Giel Beelen iets te vaak bewezen, wat z’n imago niet ten goede komt.

 47. Bart

  @StefanV Toch zijn de meeste luisteraars van 3FM wel degelijk naar Radio 2 gegaan. En Rob Stenders komt van 3FM vandaan en van heel ver daarvoor van de commerciëlen. Timur komt ook nog van 3FM. Velen zijn Gerard Ekdom gevolgd die toen ook naar Radio 2 ging. Giel was bij 3FM helemaal niet zo populair als altijd werd gedacht. Het succes lag meer bij de muziek, de events en de andere dj’s.

 48. Ron

  @StefanV: Radio 10 is niet verplicht om oude muziek te draaien, dat hebben ze zichzelf opgelegd. Veronica wel. Radio 10 zit op een vrij kavel en kan doen wat het wil in principe.

 49. Joop55

  Giel de randdebiel, NPO R2 zit al vol, dus zit er niks anders op dan terug naar de lokale omroep.

 50. anoniem

  Worden die kijk- en luistercijfers niet gewoon uit een duim gezogen?

 51. Nachash

  20:25 Mocht het zo zijn dan is dat in ieder geval een duim waaraan voorlopig nog iedereen aan zuigt, zowel de adverteerders als de mediabedrijven !..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.