Wilfred Genee over radiocollega Giel: ‘Gaat niet goed’

Van je collega’s moet je het hebben. Wilfred Genee spaart zelfs zijn eigen Radio Veronica-collega Giel Beelen niet: tijdens zijn Friday Move-show op BNR heeft hij openlijk gespeculeerd over de houdbaarheidsdatum van de dj, wiens overstap naar Talpa Radio nou niet bepaald een enorm succes is gebleken. Ook Genee weet dat Giels luistercijfers tegenvallen en vroeg oud-Veronica-baas Erik de Zwart in zijn show: “Het werkt nog niet zo goed met Giel. Waar ligt dat aan?

De Zwart daarop: “Ik denk dat het publiek van Giel nog steeds wel een beetje bij de publieke radio zit. Wat over is van 3FM zit nu onder de 3 procent. Ik denk dat een belangrijk deel van het publiek van 3FM vertrokken is naar Radio 2. Daarom is dat nu de marktleider.”

Daarop liet Genee blijken dat hij denkt dat Giel een beetje over zijn hoogtepunt heen is. “Je denkt niet dat het op is bij Giel? Dat hij een imagoprobleem heeft?“, vroeg hij suggestief aan De Zwart.

De Zwart: “Dat denk ik zeker niet, maar misschien moet hij iets totaal anders gaan doen. Ik had destijds een plan voor hem bedacht dat hij elke maand een nieuwe artiest of band zou gaan scouten en die dan ook een maand lang zou volgen, waarbij hij aan het eind van de maand de nieuwe single zou laten horen en promoten. Dat doe je dan tien keer per jaar en dan heb je ook een leuke decembermaand met de verkiezing van het jaar.

Genee: “Dat moet hij op een andere zender gaan doen?

De Zwart: “Die licentie die op Veronica zit betekent dat je dat niet echt kan ondersteunen, want stel dat die plaat dan in de Top 40 komt, dan mag Veronica hem niet meer draaien. De overheid is in deze gewoon tegen de marktwerking. Het is ooit bedacht om de publieke omroep te beschermen.”

Genee: “Is Giel Beelen nog wel een goede diskjockey?

De Zwart: “Ja, dat vind ik wel. Dat is een bevlogen jongen die weet wat hij doet en ik vind wel dat hij een heel duidelijke personalityshow neerzet bij Veronica.”

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen