Angela de Jong vindt Jan Houdt Hoop een tv-gedrocht

Angela de Jong is absoluut niet te spreken over de nieuwe spelshow Jan Houdt Hoop van Jan de Hoop op RTL 5. Het is een televisiegedrocht. Dat zegt ze in haar AD-column. Jan Houdt Hoop is het eerste uitstapje van de nieuwslezer naar prime time. Het programma is een variant op Lekker Slim: alles draait om domme uitspraken van jongeren. Waarop moet Jan volgens Angela hoop houden? “Op een beter programma wellicht, waarmee hij zichzelf minder voor schut zet?

Het nieuws over de Hart van Nederland-sterren die na zestien jaar trouwe dienst op straat zijn gezet, verbleekt hierbij, vindt De Jong. “Het kan altijd erger. Bijvoorbeeld dat je als bijna 65-jarige nieuwslezer na dertig jaar trouwe dienst wordt beloond met een eigen programma en jezelf terugvindt in het RTL 5-gedrocht Jan Houdt Hoop.

De show van Jan de Hoop draait volledig om domme uitspraken van jongeren. “Ik kreeg sterk de indruk dat de deelnemers een toneelstukje opvoerden, om zichzelf als de nieuwe Britt Dekker in de markt te zetten.

Zelf is De Hoop kennelijk wel tevreden met het eindresultaat.  “Jan verfde namelijk zijn haar oranje en begon een tour langs Pauw en Boulevard met een air alsof hij de nieuwe Philip Freriks is.

Jan Houdt Hoop heeft echter alles behalve de allure van De Slimste Mens, vindt De Jong. “Het is niet meer dan een kopie van Lekker Slim.

Foto: Omroep WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen