Özcan Akyol blij dat Zomer met Art niet terugkeert

Özcan Akyol vindt het een heel erg wijs besluit van Art Rooijakkers om zijn talkshowambities in de ijskast te stoppen. Zijn programma Zomer met Art was niet om aan te zien. Dat zegt de Sterren op het Doek-presentator in de VARAgids. Rooijakkers is niet van plan om volgend jaar wéér Zomer met Art te gaan maken en dat is vooral voor tv-kijkend Nederland heel erg prettig. Het is een presentator zonder personality en dat wreekt zich in een talkshow. Het was voorspelbaar, saai en onnatuurlijk. 

Akyol is dan ook verbaasd dat hij in de mailbox van zijn brievenrubriek een fan van Zomer met Art vindt. Zij vindt het ‘heel jammer’ dat Zomer met Art niet terugkeert. “Er was altijd een losse melige sfeer in de studio en bovendien is hij prettig om naar te kijken. Misschien moeten we een petitie beginnen om Art terug te halen naar de publieke omroep?“, zegt ene Joke, een verwarde vrouw uit Rotterdam.

Alsjeblieft niet, aldus Akyol. “Mevrouw, als u zich van de week even op de redactie van BNN- VARA meldt, krijgt u van mij een bos bloemen en een nieuw koffiezetapparaat, want met deze brief heeft u bewezen dat u de enige fan van Zomer met Art was. Bijzondere mensen zetten we bij deze omroep graag in het zonnetje.”

Het was echt een gedrocht van een programma, vindt hij. “Natuurlijk moet die talkshow niet terugkeren op de buis. Dat is niet alleen een oordeel van de kijkers en van de leiding van de commerciële zender, maar ook de presentator zelf deelt deze opvatting.”

Een talkshow dragen is een ambacht. Dat vergeten de mensen thuis weleens. Er zijn er niet zoveel in Nederland die het kunnen.”

Foto: Omroep MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen